Kuinka moni teistä on ostanut kaupasta vesirinkeleitä?
Niitä tuoreita, paistopisteessä juuri paistettuja?
Minä olen joskus ostanut, mutta hinta on hirvittänyt.
Muutama hassu höttökiemura kun maksaa useamman euron. Kilohintaa on kuin arvokullalla.
Sitten viikkoja taaksepäin bongasin lehdestä vesirinkeleiden ohjeen, otin talteen ja unohdin.
Ja löysin taas.
Varmuudeksi tarkistin vielä, löytyisikö luottokeittokirjastani rinkeleiden ohje ja olihan siellä!
Tässä Kotiruoka-kirjan versio rinkeleistä.
0,5 l vettä
50g hiivaa
2tl suolaa
2 rkl sokeria
n. 15dl vehnäjauhoja
(50g voita) tätä en omiini laittanut
Liota hiiva haaleaan veteen, lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot (ja pehmeä rasva) taikinaan. Alusta taikina tasaiseksi ja hyvin kiinteäksi. Anna kohota hyvin, ja lisää tarvittaessa jauhoja leivinpöydällä vaivaten.
Leivo taikinasta sormenpaksuisia nauhoja, muotoile nauhoista rinkeleitä (25-30kpl).
Sitten seuraa se minulle uusi osuus leipomisessa:
Kuumenna kattilassa 1,5 l vettä ja 1,5 rkl suolaa.
Laita rinkelit muutama kerrallaan kiehuvaan veteen.
Käytä apuna reikäkauhaa, jos et omista niin käytä Ikean reikälastaa kuten minä. Reikä kuin reikä toimii.
Nosta rinkelit kattilasta pellille heti kun nousevat pintaan.
Tässä minulle kävi toisin. Omani olivat vain pinnassa joten pidin niitä hetken kiehuvassa vedessä, käänsin, ja nostin hetken päästä pois.
Anna rinkeleiden kuivahtaa pellillä n. 10 minuuttia.
Paista 275 asteessa n. 15 minuuttia, älä käytä kiertoilmaa. Muista laittaa uuni ajoissa lämpenemään, itse en sitä muistanut. Sitten epäilin hetken voiko lämpötila olla noin korkea, mutta kyllä se vaan piti olla jotta rinkelit kypsyvät.
Paiston jälkeen jäähdytä hetki liinan alla, syö ja nauti.
Osan laitoin heti tuoreltaan pakastimeen, osan jätin aamuksi testattavaksi leivänpaahtimen kautta suuhun.
Ja voi olla, että näitä tulee leivottua nopeasti lisää.
Näissä kun oli pieni vaiva, mutta hyvä maku.
p.s. Tosiherkuttelija voi tehdä voirinkeleitä jolloin taikinaa tulee ohjeen mukaan 200g voita.
Ehkä niitä ensi kerralla?
Käytä apuna reikäkauhaa, jos et omista niin käytä Ikean reikälastaa kuten minä. Reikä kuin reikä toimii.
Nosta rinkelit kattilasta pellille heti kun nousevat pintaan.
Tässä minulle kävi toisin. Omani olivat vain pinnassa joten pidin niitä hetken kiehuvassa vedessä, käänsin, ja nostin hetken päästä pois.
Anna rinkeleiden kuivahtaa pellillä n. 10 minuuttia.
Paista 275 asteessa n. 15 minuuttia, älä käytä kiertoilmaa. Muista laittaa uuni ajoissa lämpenemään, itse en sitä muistanut. Sitten epäilin hetken voiko lämpötila olla noin korkea, mutta kyllä se vaan piti olla jotta rinkelit kypsyvät.
Paiston jälkeen jäähdytä hetki liinan alla, syö ja nauti.
Osan laitoin heti tuoreltaan pakastimeen, osan jätin aamuksi testattavaksi leivänpaahtimen kautta suuhun.
Ja voi olla, että näitä tulee leivottua nopeasti lisää.
Näissä kun oli pieni vaiva, mutta hyvä maku.
p.s. Tosiherkuttelija voi tehdä voirinkeleitä jolloin taikinaa tulee ohjeen mukaan 200g voita.
Ehkä niitä ensi kerralla?
Maiskis!!
VastaaPoistaJei kiitos vinkistä :)
VastaaPoistaMuuten jos ei ole mitään reikäistä kauhaa/lastaa niin vispilästä saa hyvän jos ottaa sen kiekuran pois ; ) (näin mun äiti paistaa aina munkkeja)
Pakko melkein testata noita!! Mä en ole muistaakseni edes koskaan ostanut kaupasta vesirinkeleitä.. Ainoastaan joskus niitä nahkeita pussirinkeleitä ja ehkä just siksi kiertänyt kaikki rinkelit kaukaa.
VastaaPoistaIrmastiina: Ne oli aikas maiskis :)
VastaaPoistaHeli: Ja kiitos reikäkauha vinkistä :D
nanna: Ne on vitsin hyviä, ja ajttele miten sunkin mies voi sitten kehua että rouva se vaan paistelee itse vesirinkeleitä :D
Näistä on se niiden pussirinkeleiden nahkeus ja kovuus kaukana!
Nam!!! Pakko kokeilla!
VastaaPoistaTäytyypä kokeilla! Ja täytyy myös ihailla yhä enemmän sinua, joka pystyt leipomaan tällaisia ja jättämään itse maistamatta! Minä en pystyisi millään. Jos rupeaisin karppaamaan, ei meillä kyllä leivonnaisia näkisi kukaan ellei itse kävisi kaupassa tai ostaisi.
VastaaPoista