Sain naapurista muutaman taimen. Naapuri ei tiennyt perennan nimeä, kasvaa kuulemma aika korkeaksi ja kukkii ilmeisesti sinisenä. Tunnistaako kukaan kuvasta mikä kasvi on kyseessä?
Taustalla oleva on ukonhattua, yhtä lempiperennaani. Lynttäsin nämä uudet taimet siihen eteen kun ei parempaakaan paikkaa ollut. Ja tyhjää siinä olikin, sillä arovuokon taimet oli salaperäisesti kadonneet talven aikana.
Kasvimaalla jatkuu operaatio yrttimaa hyvään malliin.
Kuorikate loppui vaan tietysti kesken.
Pitää hakea katetta peräkärryllinen niin riittää tuleville vadelmillekin.
Voiskos olla kurkkuyrtti?
VastaaPoistaLehdet näyttää ihan tosi paljon raunioyrtiltä. Yllä mietittiin kurkkuyrtti, mutta se on yksivuotinen. Jos tää on perenna niin veikkaan rohto- tai ruotsinraunioyrttiä. Niissä on ihanat farkkusiniset kukat, pienet kellomaiset riippuvat. se leviää aika tavalla siementaimista, mutta ei siis ongelmaksi asti sentään. Hyvä suurelle pihalle siis :-) Ei häviä.
VastaaPoistaMulla sitä kasvaa ihan heinittyneen alueen reunalla raparperin kanssa, kun kumpikin pärjää sekä heinille että toisilleen kilpailussa. Ukonhattukin pärjää raunioyrtin kanssa varmasti ja saa noin metrin korkuiseksi kasvavasta pehkosta myös hyvin tukea.
Jos ei kumpikaan yllämainituista, olisiko silloin jalopähkämö. Lehden muoto on kyllä hieman toisenlainen, mutta pinta näyttää samalta.
VastaaPoistaKiitos :) Arvasinhan että vastaus löytyy blogin kautta. Raunioyrtti se taitaa olla, naapuri muistelikin että kukinnoissa saattaa olla punertavaakin. On ilmeisen vanha perenna? Naapurissa sitä on kasvanut todella vanhan talon pihassa.
VastaaPoistaSekin on mukava kuulla että jää matalammaksi kuin ukonhattu, kun on ikäänkuin sen etualalla. Jos kovin villiintyy niin penkkiä voi aina laajentaa :))
Mullakin taitaa olla tuommonen tuliaisena kaverin penkistä!
VastaaPoistaÄkkiä tuli mieleen ensin mieleen mirrinminttu, jota juuri viikonloppuna hiplasin kukkakaupassa, mutta minun asiantuntijuus on KOVin rajoittunutta! :D
Joten uskoisin, että edellä mainitut naiset ovat paremmin tietäviä!
Raunioyrttiä on mun penkissä ja näyttää juurikin tuolta. Siihen tosiaan tulee sinisiä kukkia ja kasvaa tosi korkeeksi. Näyttää olevan myös kova leviämään. Tänä keväänä kukkapenkistä löytyi uusia alkuja joka puolelta.
VastaaPoistaMullakin on tuota pihassa ja nyt minäkin tiedän mikä se on, jee! Minulla kukkii violetin värisenä.
VastaaPoistaRaunioyrtti tuo on ja kukkii sinisenä tai punertavana, siis ihanan taivaansinisenä, ei violettina. Karhin koulun kukkaa luulisin jalopähkämöksi kumminkin, jos on selkeästi violetti. Rohtoraunioyrtti vaihtaa väriä sinisestä punertavaan ja voi jossain välissä kyllä olla violettikin ehkä kyllä:)
VastaaPoistaTunnustan rehellisesti etten tunnistaisi tuota perennaa rikkaruohosta, joten onneksi mä vasta opettelen;-) mitähän sitä muuten tuli tuolta takapihaltakin kitkettyä roskakasvina viime kesänä..?! Heh heh.
VastaaPoistaKiitos tramppa-vinkistä, telepatiaa sinällään koska olin nähnyt mainoksen juuri tuosta Honkkarin mallista. Hyvä kuulla että se on toimiva, tänä vuonna niitä saisi vihreänäkin versiona. Merkillä ei siis ole meille mitään väliä ja juuri tuota ajoin takaa minkälaiset suojat yms.niissä pitää olla. Sä tiesit;-).
Oikein hyvää loppuviikkoa ja odotellaan ensi viikon helteitä!
Hyvää ja kukkaista äitienpäivää sinulle!
Googlen kuvahaun mukaan vaikuttaa olevan se raunioyrtti. Kuulostaa ihan meidän ihan kasvilta :)
VastaaPoistaAamunkukka: Vappuna kaivettiin tramppa taas esiin ja ihan ehjä oli! Kaari (metallinen) jätettiin paikoilleen talveksi ja kaikki muu purettiin pois. Eli kyllä se honkkarin tramppakin kestää. Vihreän ostaisin minä jos uutta tarvittaisiin. Viime vuonna valikoimissa ei vielä ollut vihreitä reunuksia kun ostettiin uusi. Tai ei ainakaan sattunut minun silmiin.
Hei!
VastaaPoistaRohtoraunioyrttiä kannattaa kerätä pakkaseen. On mitä mainioin lihas-, luu- ja nivelvaivoissa. Kauli tai lyö lihanuijalla pintaa niin, että nestettä tulee pintaan ja pakasta laakeassa astiassa kerroksittain ja laita leivinpaperia kerrosten väliin. Pakastimesta suoraan kääreeksi nyrjähtäneeseen nilkkaan tai kuhmulle. t:fytoterapeutti Satakunnasta
Lisäys edelliseen:
VastaaPoistaSiis pakasta isoja lehtiä.
Anonyymi: Kiitos vinkistä! Sisäisesti tuota ei saa nauttia, mutta ei ilmeisesti ole vaarallista ulkoisesti.
VastaaPoista