Joku toinen korkkaa siiderin, joku toinen kirkkaampaa juomaa ja joku toinen taas mutakakun.
Minä lukeudun tuohon viimeiseen kastiin.
Muiden blogeista jos mistä löytyy toinen toistaan parempia reseptejä. Monenmoisia olen testaillut ja yhtään huonoa ei ole tullut vastaan. Joitain on kuitenkin vain kokeilta ja parhaimmistosta on tullut osa arjen ruuanlaittoa ja leivontaa.
Sirkulta on yksi niistä vakiokäyttöön jääneistä resepteistä.
Tai tuoreuden takia pitää kai sanoa tuleva vakioresepti.
Vaan on tätä leivottu meillä jo aika monta kertaa.
Tiistain kunniaksi, keskiviikon kunniaksi ja viimeksi tänään perjantain kunniaksi.
Hyvää mutakakkua ei voita mikään!
Enkä muuten edes tiennyt ennen Sirkun ohjetta että tätä herkkua voi tehdä itsekin.
Meillä oli aina luotettu kaupan pakastekaapin sisältöön.
Nyt ei enää tarvitse.
Ohje on helppo, edes sähkövatkainta ei tarvita.
1dl voisulaa (n. 100g voita)
1dl tummaa kaakaota
2,5dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja
2 munaa
0,25 tl suolaa
loraus maitoa (vajaa 1dl)
Sekoita voisulaan sokerit ja suola. Lisää munat ja sekoita reippaalla kädellä ( minä sekoitan kaiken tavallisella haarukalla). Lisää jauhot, kaakao ja maito. Sekoita nopeasti.
Maidon määrä on suhteellinen, mitä enemmän uskaltaa laittaa maitoa, sitä "mutaisampaa" kakkua saa.
Voitele halkaisijaltaan 24cm pyöreä vuoka ja jauhota vehnäjauhoilla.
Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.
Meidän kiertoilmauunille 15 minuuttia on juuri sopiva.
Ja sitten vain nauttimaan, Sirkun sanoin, jos kakku ehtii jäähtyä ennen syömistä, niin koristele tomusokerilla.
Ihan parasta kakku on kuitenkin jääkaappikylmänä.
Nautinnollista viikonloppua!
Nam, tosi herkulta näyttää! Hyvää viikonloppua :)
VastaaPoistavaikuttaa hyvältä. mä luovuin juuri monitoimikoneesta (lue: viime kesänä...) eikä sähkövatkainta ole vielä hankittu, joten tämänlainen ohje on enemmän kuin hyvä meille :o) eikun kokeilemaan!
VastaaPoistaVissiin pakko tehä, vaikkei se terveeseen elämään taitaisi oikein sopia.. ;D
VastaaPoistaArgggh... kuulostaa ikävän hyvältä reseptiltä.... Pitänee ottaa talteen...
VastaaPoistaNiin, tuo on nimenomaan herkkua, hyvää, ei terveeseen elämään sopivaa ja ikävän hyvää!!
VastaaPoistaSiis jumalaisen täydellistä suklaakakkua. Meillä on jääty koukkuun :)
Kaunis kakku ja helpon näköinen ohje. Tuota kokeillaan huomenna! Olen kokeillut myös eri mutakakun ohjeita, tuppaavat vaan jäämään liian kypsiksi minulla.
VastaaPoistaHyvä tuo työkalupostaus!
Nam, kiitos ohjeesta, kun vaan on suklaata niin täällä SYÖDÄÄN ;)
VastaaPoistaMinä luotan vielä tuohon kaupan pakastealtaaseen =)
VastaaPoistaNäyttääpä pahalta, nimittäin tosi pahalta houkutukselta :)
VastaaPoistaMutakakku on muuten ihanaa, jos sen päälle laittaa sulatettua vaniljajätskiä tai antaa palan jätskiä sulaa päällä, jos kakkua syö kuumana.
Minäkin olen aiemmin turvautunut kaupan mutakakkuun. Täyytypä ottaa ohje talteen ja tehdä joku päivä :)
VastaaPoistaKiitos reseptistä! Täytyy ottaa se talteen.
VastaaPoistaPakastealtaan mutakakku maistuu mielestäni hieman sille pakkauksen pahville.
Ei taida uskaltaa kokeilla :-)
VastaaPoistaMeillä on tänään tarjolla pakastealtaan antia (tosin ei mutakakkua) pojan reippaudesta kiitoksena :-)
Mutakakkua on tullut tehtyä useamman kerran, nam :)
VastaaPoista