tiistai 1. kesäkuuta 2021

Kesäkuu koitti

Kesäkuu koitti varkain ja samalla iski pieni paniikki. Kahden viikon päästä on kuopuksen rippijuhlat ja kolmen viikon päästä puutarha osallistuu taas Avoimiin Puutarhoihin. Pientä puutarhastressiä pukkaa vaikka kuinka yritän olla rauhallisesti. Puutarha ja koti ovat siinä kunnossa kun ovat, tärkeintä on vieraat ei nypityt nurkat.

Olen ihan pienesti hurahtanut kellukoihin. Pitkään hain 'Mai Tai' lajiketta ja viime syksynä sen löysin. Täydellinen sanoisin.
Tulipa bakeri 'Lilac Wonder' on istutettu 2017. Pari ekaa vuotta se suorastaan kitui mutta nyt tuntuu viihtyvän. Istutin vain turhan syrjään, pitää mennä varta vasten ihastelemaan.
Kävin hakemassa eräs ilta varjoliljan taimia, sain ostaa samasta pihasta ärhäkän väristä esikkoa. Oli vaan niin hieno vaikka ei hajuakaan mihin tuon laitan. Varjoliljat ovat toinen hurahdus, esikot kolmas, ostan aina kun tulee tilaisuus vastaan. Tämän esikon pitäisi olla kestävä, on kasvanut kuulemma siinä pihassa jo vuosikymmeniä.
'Hopa' on täydessä kukassa. Tämä kuvakulma missä on yhdessä Hopa, kivipolku ja kasvihuone on lemppareitani. Täydellinen se olisi, jos tummat keijunkukat eivät olisi kärsineet talvesta ja niiden rivi olisi yhtenäinen kivipolun reunassa.
Metsätulppaanit lisääntyvät 1-2 taimella joka vuosi. Ne kasvavat pähkinäpensaan alla ja pähkinäpensas taas kasvaa koristeomenpuun alla. Keväällä karsin omenapuun oksia jotta pähkinäpensas saisi lisää tilaa.
Keväällä ostetut kärhöt ovat olleet kasvihuoneen suojissa. Siirsin ne suurempaan purkkiin ja laitoin korkeamman tuen. Tuet pitäisi taas vaihtaa, kurkottelevat jo kasvihuoneen tomaattien tukia. 'Niobe' päätti avata ensimmäisen kukan.
Puutarhaan on tullut vadelmapersikkatulppaani. Lisää virustulppaaneja, yksi 'Salmon van Eijk' tulppaaneista on tällainen raidallinen. Ihana sekin ja saa kasvaa muiden mukana.

Huomenna uusi kasvihuone saa viimeiset ikkunat paikoilleen, sen jälkeen taidan katsoa saisinko puusohvan paikoilleen, ja pienen kaapin joka tulee takaseinälle.


11 kommenttia:

 1. Oi, mikä kasvihuonenäkymä. Ei ihme, että se on lempinäkymäsi. Uskon, että paineita tulee puutarhaa, juhlia ja avoimia ajatellessa. Teidän puutarha on kuitenkin jo tuollaisenaan elämys. Olet pitänyt niin hyvää huolta pitkään puutarhasta.
  Olen onnellinen puolestanne, että kasvihuone urakka on näin loppusuoralla. Juhlan paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paineita on mutta lähinnä oman pään sisäisiä. Kasvihuoneurakka todella on loppusuoralla, viikonloppuna sitten ehkä huonekalut sisään, sohvan olin aikonut tehdä tänään valmiiksi mutta sitä ei voikaan viedä huoneeseen ennen kuin mies on saanut siellä vesihommelit tehtyä.

   Poista
 2. Voi että, paineet eivät ole kivoja, kun on harrastuksesta kyse, mutta asenteesi kuulostaa kyllä siltä, että selätät paineet hyvin.
  Puutarhanne on niin kaunis, että se on varmasti todella ihana ja kiinnostava, nypittynä tai ei.
  Kasvihuonenäkymä on todellakin huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paineet selätetään, joka vuosi on sama jännitys ja odotus mutta sitten h-hetkellä kaikki on hyvin. Nyt on kasvihuoneessa viimeisetkin ikkunat paikoillaan, vielä vähän maalia ja sitten pääsen pesemään ikkunat ulkopuoleltakin.

   Poista
 3. Ymmärrän hyvin ajatuksesi juhlien ja avoimien suhteen, pidä tuosta asenteesta kiinni, ettei ala 'ahdistaa'.
  'Mai Tai' on kaunis ja huolisin itselleni, jos jostain sen löytäisin. Näitä värejä ei ole niin helppo löytää.
  Iki-ihana Hopa ja näkymä kasvihuoneelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että alkaa ahdistaa liikaa. Olen toisaalta niitä tyyppejä jotka toimivat parhaiten kun on pieni paine saada jokin valmiiksi. Mai Tai löyti viime vuoden Mustilan taimipäivästä, muualla en ole sitä nähnyt.

   Poista
 4. Ihana lempparinäkymä! On sulla tapahtumarikas alakukesä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tapahtuu kesäkuussa paljon, heinäkuun voi sitten olla vain kun on lomalla.

   Poista
 5. Aina sitä stressaa kun on jokin tapahtuma tulossa, mutta sehän ei auta mitään : ). Koskaan ei tule valmista, joten paras vain tehdä välttämättömät pois alta ja yrittää nauttia tilaisuuksista. Kiva, että olette Avoimissa, jospa vaikka reipastuisin ja lähtisin katsomaan uutta kasvihuonettanne ja muita puutarhan uutuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pähkäily ja turha stressi ei auta yhtään. Pakolliset tekee ja muut saa olla, rikka siellä ja toinen täällä ei haittaa. Tai keskeneräisyydet. Tervetuloa käymään!

   Poista
 6. Ihania on kellukat ja tuo Mai Tai. Minulla taitaa olla juurikin tuota esikkoa mutta kuvat pitäisi tarkistaa . Esikoihin minäkin olen vuosia sitten hurahtanut.Ja varjoliljaa on minullakin molemmissa paikoissa.
  Ihana Hopen kukinta.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)