torstai 17. kesäkuuta 2021

Ruusujen kauden aloitus

Ruusut ovat aloittaneet kukintansa. Tosin tämä ei ole ruusujen paras vuosi, suurin osa ruusuistani kärsi talvivaurioita ja osan jouduin leikkaamaan alas. Osa olisi pitänyt leikata mutta ehkä sen voi tehdä kukinnan jälkeen. 

'Paimio' on ollut hidaskasvuinen ruusu. Tekee melko nihkeästi juurivesoja, voi johtua sen kasvupaikasta. Tämä olisi pitänyt leikata alas heti keväällä, selkeästi kärsi talvesta ja kuivatti versojaan.
'Ruuhijärvi' ruusu ei kärsinyt. Tykkään ihan hulluna tästä ruususta. Pensas kasvaa tiheänä pyöreänä pallona vaikka korkeutta on jo puolitoista metriä.
Vaaleanpunaiset kukat ovat kauneimmillaan juuri ennen avautumistaan. Näin lämpimällä säällä kukinta on valitettavan nopeasti ohi.
'Ruuhijärvi' on kuvassa keskeltä vasemmalle päin. Arboretumin kasvit saavat vuosi vuodelta lisää korkeutta ja tavoitetila lähenee.
Siirsin rosariosta kaikki Pimpinellifolia-ruusut arboretumiin. Samalla meni lajikkeet sekaisin. Tämä on ehkä 'Marzipan'.
Tästä ei ole hajuakaan mikä on mutta eip sen ole väliä, kaikki ruusut ovat täällä arboretumin kakkososassa  hyvillä kasvupaikoilla.
Juhannusruusun oksat notkuvat maahan kukkien painosta. Ominaisuus josta en tykkää juhannusruusussa vaikka muuten siitä tykkäänkin.
Tornionlaaksonruusu kesti siirron hyvin ja teki jopa muutaman kukan. Olen tällä viikolla saanut siistittyä rosarion, vielä pitää levittää kuorikatetta ruusujen juurien suojaksi. Sekä hankkia pari uutta ruusua jotta rosario olisi vihdoinkin valmis. Ihan ei ehdi uudet ruusut viikonlopuksi sillä ajattelin hankkia ne jollakin kesäloman puutarharetkellä.


8 kommenttia:

 1. Onpa todella ihanaa ruusujen kukintaa.

  VastaaPoista
 2. Ruuhijärvi on todellinen kaunotar! Pimpinellifolioissa on lehdetkin niin kauniit. Juhannusruusun alta on vaikea leikata ruohoa, mutta onhan se muuten aivan ihana sillä hetkellä, kun kukkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhannusruusu saa notkumisensa anteeksi aina kukinnan aikaan. Ja toisen kerran syksyllä kun loistaa punaista ruska-aikaa.

   Poista
 3. Onpa ihanan näköistä kukintaa ruusuillasi. Ja ymmärrän hyvin, että pidät 'Ruuhijärvestä' - se on todella kaunis!

  VastaaPoista
 4. Hieno ruusukauden aloitus. Ruuhijärvi-ruusu on kaunis. Ja arboretum tosiaan muuttaa muotoaan. Ero edelliseen vuoteen on taas nähtävissä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)