maanantai 14. kesäkuuta 2021

Organzahuntu ja rippijuhlat

 Kasvimaan kaaliteltta meni uusiksi. Se edellisen postauksen tuliterä harso jonka viritin ruusukaalien suojaksi meni heti ensimmäisenä yönä rikki. Kaalin reppanat saivat pärjätä pari päivää rikkinäisellä harsolla kunnes vasta eilen illalla juhlien jälkeen ehdin asentaa uuden viritelmän.

Hain lauantaina kangaskaupasta hätäratkaisuksi muutaman metrin organzaa. Vihreät metalliset perennatuet saivat jatkaa edelleen. Organzan kiinnitin tukiin pyykkipojilla ja maahan tiiviisti kiviä.
Jospa tämä ratkaisu kestäisi hetken. Tai edes siihen saakka kunnes kaalit ovat kasvaneet organzaan saakka. Kankaan leveys oli vain 140cm joten kovin korkeaa suojaa siitä ei saa. Niinpä haussa on leveämpi kaaliverkko.
Hakiessani kiviä lisää, oli yksi tuholainen jo löytänyt verkon mutta joutui tyytymään vain sen ulkopinnalla kulkemiseen.
Ripijuhlat, ne meidän lasten viimeiset olivat hienot. Siskoni koristeli kakut. Ruusut ovat omasta puutarhasta. Sopivasti 'Ruuhijärvi' ruusu availi nuppujaan jotka ovat kuin ruusukarkkeja ollessaan puolittain avoinna. Täydellisiä kakun koristeluun.
Toinen kakku sai yllensä mansikkateeman.
Punainen kalusto tuli testattua juhlakäytössä ja kestihän se.

Rippilapsen kuvaa en julkaiset mutta olkoot lopuksi mukana yksi onnellinen mutta väsynyt äiti. Kukissa hyödynsin paljon tienvarren lupiineja sekä luonnonkukkia. 

Seuraava rutistus onkin Avoimet Puutarhan sunnuntaina 20.6.2021 klo 12-17. Puutarhamme osallistuu taas tapahtumaan.

28 kommenttia:

 1. Ihanat kakut. Avautuvat ruusut sopivat koristeeksi todella hyvin. Löysipä etana erikoisen paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakut onnistuivat hyvin, ihana kun sai koristeita omasta puutarhasta. Etana mieli kaaleihin mutta joutui tyytymään kankaan päällä mateluun. Tosin kohtasi loppunsa aika pian.

   Poista
 2. Voi, miten kauniit kakut! Niin kauniin näköistä muutenkin.
  Surkeaa, miten vähän tuliterä harso kesti. Eihän sellaisia kannata ostaa sitten ollenkaan. Pöh. Olisikohan jotain tiheäsilmäistä verkkoa myytävänä sopivassa koossa. Hyvä keksintö tuo organza. Ehkä sitä voisi ommella sivuistaan yhteen pari pitkää kappaletta, niin tulisi enemmän kasvuvaraa, tai jotakin sen suuntaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksinkertaiset koristeet ovat parhaita. Harsot ovat surkeita nykyään. Valmista kaaliverkkoa on mutta pitää etsiä mistä sitä saisi.

   Poista
 3. Ihanat kaakut! Kyllä ny pitääs kaalien tajuta kasvaa, ku on nuan ylelline peitto. Harsot on kyllä nykyään luvattoman huanoja. Sulta kysytähän vähä pitempää turnauskestävyyttä, ku on kaks tapahtumaa liki toistansa. Osaltansa helapompaaki, ku puutarha oli varmasti jo rippijuhulihinki lyännis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kysyy turnauskestävyyttä, puutarha kun ei todellakaan ollut valmis rippijuhliin, vain ihan pakolliset ehdin tehdä. Mutta talo on puunattu katosta lattiaan. Tämän viikon keskityn töiden jälkeen puutarhaan.

   Poista
 4. Hienot kakut.
  Kasvuharsot repeytyvät kyllä liian herkästi. Itse olen kokeillut tiheäsilmäistä, valkoista varjostusverkkoakin, joka kyllä on kestävää, mutta ongelmana oli tarjolla oleva, aivan liian pieni koko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leveys on ongelma, sitä pitäisi olla riittävästi. Eiköhän verkko jostain löydy.

   Poista
 5. Suosittelen Neudorfin hyönteisverkkoa, 2,30 x 4,25. Maksaa noin 30 € ja kestää äidiltä tyttärelle. Pitää kirpatkin poissa ja sen läpi onnistuu myös kastelu, eikä ole liian kuuma viileässä viihtyville kaaleille. Itselläni on ollut käytössä jo vuosia sama verkko. Kerran ostin jonkin halvemman verkon, joka hajosi heti. Ainakin Hyötykasviyhdidtyksestä saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitääkin googlettaa löytyykö myymälästä vai pitääkö tilata. Organza maksoi saman 30e mutta ainakin se on kestänyt tämän päivän tosi kovan tuulen.

   Poista
 6. Tuo Cherin suosittelema hyönteisverkko on toiminut minulla myös hyvin. Ihan joitakin seikiä näkyy kaalin lehdissä mutta päällisin puolin näyttävät voivan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain reikiä on minunkin kaaleissa, olivat parisen viikkoa kasvihuoneessa ja siellä joku kävi kimppuun, mutta voivat kuitenkin hyvin. Nyt vain verkkoa etsimään.

   Poista
 7. Ihana onnellinen äiti siellä kuvassa!
  Todella komeat kakut.
  Kävin tässä lukemassa muutaman postauksesi peräjälkeen.
  Kasvihuoneestasi tuli upea ja aivan ihana sininen kaappikin siellä.
  Minulla kukkii parhaillaan samanmoinen kerrottukukkainen pioni. Omani on 'Rubra Plena' Sitä ehdotti myös Hiidenkiven puutarhassa-blogin Minna.
  Minustakin tuntuu että uudet harsot käy hapraammiksi vuosi vuodelta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Äiti on onnellinen, kaikki neljä lasta on saatu aikuiseksi tai melkein aikuiseksi ja nuorinkin kävi riparin vaikka ensin oli toista mieltä. Rubra Plena voi hyvin pitää paikkaansa!

   Poista
 8. Kakut näyttävät todella herkullisilta ja ihanasti olet päässyt hyödyntämään juhlakukissa luonnonkukkia!

  VastaaPoista
 9. Upeat kakut ja kiva, että juhlapäivä oli onnistunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuneet oli ja onneksi pystyttiin järjestämään juhlat.

   Poista
 10. Hienot kakut ja vielä oman pihan koristeetkin, vau! Onnea rippilapselle ja äidille!

  VastaaPoista
 11. Voi, miten herkänkaunis kuva sinusta ja lupiinikimpusta. Nyt kun on juhlat järjestelyineen takana, voitkin keskittyä kesän viettoon ja puutarhan vaiheisiin. No tietysti se puutarhatapahtuma on vielä, mutta se on silkkaa hupia, kun voit yhdistää työn ja huvin. Työ pihalla ja puutarhassa kun on enemmän nautinto kuin rasite. Iloa ja lepoa ohikiitäviin kesän hetkiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voi keskittyä puutarhaan ja unohtaa talon sisätilat. Vielä pari viikkoa pitää pakertaa töissä ennen kuin alkaa varsinainen kesäloma.

   Poista
 12. Kauniit kakut 🤍 Upeita kuvia kaikki; kotoa, lupiineista ja ylpeästä äidistä 🤍 Onnea 🤍

  VastaaPoista
 13. Kaalisi ovat pukeutuneet juhla-asuun rippijuhlien kunniaksi.
  Upeasti koristellut kakut ja kaunis on äitikin hienon kukkakimpun kupeessa.

  VastaaPoista
 14. Pitääkin pistää sekä organza että Cherin mainitsema tuholaisverkko korvan taakse, jos pitää miettiä omillekin kaaleille uutta suojaa harson sijaan.
  Hienot kakut! Myöhästyneet onnittelut sekä rippilapselle että äidille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Organza on nyt testattu. Kestää tuulet ja myrskyt ja vesi menee sen läpi. Ei yhtään syötyä kaalia. Ostin Cherin mainitseman harson koska se on leveämpi mutta organza toimii myös. Kiitos onnitteluista.

   Poista

Kiitos kommenteista :)