keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Oodi pioneille

Pionit revähtivät kukkaan kaikki yhtäaikaa. On väritykitystä kerrottuna, yksinkertaisena, punaisena, valkoisena tai monivärisenä. On kermakakkuja, lautasia tai muuten vaan yksinkertaisen kauniita.

Tämä. Tämä on se pioni jonka kanssa sanani ei riitä. Hankittu tummanpunaisena vuoripionina. Siirsin vuosi sitten ja tässä on siirron tulos. Vanhassa paikassa teki korkeintaan muutaman kukan joka vuosi.
Tällä hetkellä puutarhan ehdoton kuningatar.
Arboretumissa kasvaa iloinen pionin kukkien sekaväritys. Pioni 'Pink Hawaiian Coral' loistaa korallinpunaisena hetken ja muuttaa sitten väriään haalistuneen keltaiseksi. Tämän kyseisen kasvin erikoisuus on kirjavat lehdet jotka näköjään ovat kirjavat joka vuosi. Havahduin ilmiöön viime vuonna enkä ole koskaan aikaisemmin nähnyt pionilla kirjavia lehtiä. Lehdet näkyvät kuvan alareunassa.

Tämän pitäisi olla 'Eden´s Perfume'. En ole tuoksutellut tuoksuuko paratiisille mutta ainakin ensimmäisten kuvien vuoripioni tuoksu ihan karmealle. 
Myös puutarhan alkuperäinen pioni on siirretty viime kesänä. Silti kukkia tuli muutama. Pioni kukkii aikaisin, yleensä tämä on kukkinut vasta juhannuksen jälkeen.


Tämä on hankittu nimellä 'Paula Fay'. Kaunis kukka ja on kestänyt näissä helteissä yllättävän pitkään.
'Immaculee' pionin väri taitaa olla puhtaimpia valkoisia mitä on. Kaunis lisä värikkäiden pionien keskellä.

Loppuun kuva pionista joka kismittää minua ihan älyttömästi. Ostin vuosi sitten keväällä Bauhausista pionin juurakoita ja tämän pitäisi olla 'Buckeye Bell'. No eipä ole. Kaiken lisäksi taimia on kaksi ja molemmat näyttää tältä. Kunhan jaksan ja pääsen pahimman harmituksen ohi, käyn tekemässä reklamaation. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että kun löydät taimen jota olet pitkään halunnut niin lajike onkin väärä. Nyt pitää etsiä uudet oikeat taimet, siirtää nämä väärät pois ja tehdä niille joku paikkakin jonnekin. Kyllä ärsyttää. Ja tiedän, ei tämä oikeasti ole iso asia ja pionille varmasti löytyy paikka puutarhassa. 


 

12 kommenttia:

 1. Oi miten kauniita pioneja. Olisikohan minun tänä vuonna ensimmäistä kertaa kukkiva tuo vuoripioni. Tuo Paula Fay on myös ihana. Meille tuli rankkasade ja ukkonen pitää tarkistaa, ravistella pionit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida olla olemassa muuta kuin kaunista pionia. Meillä satoi maltillisesti ja pahin tuuli oli ennen sadetta. Ukonilma oli silti kova.

   Poista
 2. Kaunista kukintaa. Meillä pionit saivat tänään riehuneen kovan ukkossateen niskaansa. Arvaahan sen, kuinka siinä kävi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä satoi siististi, kaikki pionit säilyivät.

   Poista
 3. Ei uskoisi, että joissain pioneissa on karsea tuoksu, kun osassa taas on niin ihana tuoksu.
  Kaunista kukintaa. Selvisikö pionit kunnossa ukkosessa ja sateessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ukkonen ja sade kohteli meitä hellästi. Tuuli kävi ennen sadetta ja sitten kun sade alkoi se tuli hiljalleen maahan. Saimme 10mm vettä. Kaikki pionit selvisivät. Pionin tuoksu on jännä juttu miten se vaihtelee lajeittain.

   Poista
 4. Kauniit pionit! Hyvä, ettei teillä myrsky runnellut pioneita. Meilläkin kaikki taisi säästyä, vaikka vettä tuli ihan älyttömästi monta kertaa eilisen aikana. Lajikesekaannukset kismittävät, olipa kyseessä mikä kasvi tahansa. Harvoin käy niin päin, että saakin paremman lajikkeen, mitä oli etsimässä. Kaunis on kyllä tuokin pioni. Mukavaa loppuviikkoa ja juhannusta!

  VastaaPoista
 5. Tuo väärän pionin saaminen on totaalisen ärsyttävää, itsellä on siitä runsaasti kokemusta ja kuten Instagramissa jo keskusteltiin minunkin 'Buckeye Belle' ei totisesti ole sitä mitä piti. Ennestään on jo 7 väärää ja nyt vielä tämä, se on pienessä puutarhassa aivan liikaa. Tämä uusi on ihan sievä, mutta kaukana tummasta kaunottaresta, mikä piti olla. Kai sillekin joku toinen paikka löytyy, kunhan löydän jostain uuden 'Buckeye Belle'n.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)