keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Jatkoa edelliseen

 Mies ilmoitti eilen aamulla, että liian kuuma päivä saunan kattohuovan asennukseen, sen sijaan hän alkaa möyriä traktorilla aitan takana olevaa aluetta.

Pari päivää sitten näkymä oli tämä. 
Ja aitan takana oleva kukkula näytti tältä.
Nyt kasvihuoneella näyttää tältä. Pikkasen on myllätty lisää.
Kukkula on kaivettu matalaksi ja sen keskellä olevan iso kuusen kanto tuli näkyviin. Kanto on niin suuri ja vahvasti maassa kiinni, että meidän traktorilla sitä ei saa kaivettua pois. Niinpä kanto todennäköisesti jää tuohon. Takana oleva multa tasataan aitan taakse ja tähän kannon ympärille. Ja kauempaa näkyy, että saunan katon suora lape on saanut uuden huovan.
Kiviä löytyi runsaasti, sekä isoja että pieniä. Kaikki suuret ovat sellaisia joissa on toinen puoli aivan tasainen, sellaisia pöytäkiviä. Jokaiselle kivelle löytyy käyttöä kasvihuoneen lähistöllä, suuremmat saa tuupattua traktorilla paikoilleen, pieniä voi kantaa tai pyöritellä. Hetki on mietittävä miten haluan asetella kivet, niitä on nimittäin runsaammin kuin osasin edes ajatella, suurin osa oli mullan alla piilossa.
Ja tietysti löytyi rautalankaa. Onneksi ei hajoittanut mitään tai tarttunut kiinni.
Tässä on unelmien kivi jota olen kuvannut aiemminkin. Puutarhajalkineeni antaa mittakaavaa. Kivi pitäisi kaivaa jollain konstilla pois aitan alta ja siitä tulee kasvihuoneen porraskivi. Sitten joskus kun on tunkkeja riittävästi aitan tukemiseen  ja sopivaa konevoimaa kiven siirtämiseen.
Työtä riittää ennen kuin alueella on kivet paikoillaan ja kasvit maahan istutettuina.

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On komeita ja paljon. Tänään saatiin kaksi isoa paikoilleen, sitten hajosi traktori, loppujen kanssa on odoteltava kunnes traktori on korjattu.

   Poista
 2. WAU! Mikä muutos ja nuan äkkiää. Trendikäs kantopuutarhaki ihan pualivahingos :) Ihanan siliä ja suuri askelkivi ja lisää aarteeta löyrittä roppa kaupalla. Sullon lomalle kivaa tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Traktorin kanssa tulee valmista nopeasti, tosin kone hajosi tänään, tai ei itse traktori vaan joku osa joka pitelee työntölevyä. Jotain pitää viedä hitsattavaksi. Ei tarvitse miettiä mitä tekee lomalla :)

   Poista
 3. No vautsi! On siellä aikaansaava mies (ja vaimo!)! Ihania kiviä, oikein sormet syyhyää. Täältä harvemmin löytyy tuollaisia kulmikkaita, ne ovat niin parhaita aidaksi ja penkereeksi. Pyöreitä ei saa loksahtamaan yhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehellä on jo kesäloma niin ehtii paljon, minä liityn lomalaisiin huomenna. Kulmikkaat ovat hyviä vaikka joskus kaipailen niitä pyöreitä.

   Poista
 4. En malta odottaa, mitä ihanaa taas saatte aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmat jo lentelee päässä, realismi voi palauttaa monta kertaa maan pinnalle ennen kuin on valmista :)

   Poista
 5. Olette laittaneet miehesi kanssa oikein kunnolla tuulemaan. Alueesta tulee varmasti tosi kiva ja tilastakaan ei ole puutetta.
  Isoille kiville on aina käyttöä ja niistä saa puutarhaan upeita penkinreunoja.
  Mukavaa kesälomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä helteet vaikeuttaa kattotyömaata kun on liian kuuma asentaa mustaa huopakattoa, niinpä pitää keksiä jotain muuta puuhaa. kaikille kiville löytyy käyttöä eikä ne tule edes riittämään, onneksi tontilta löytyy ehtymättömästi lisää.

   Poista
 6. Hyvää lomaa! Ja on siellä tapahtunut jo vaikka mitä. Onnea on omat konevoimat. Nuo kivet sopivat taas hyvin puutarhaanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, loma tulee tarpeeseen. Konevoimat on hyvät kunhan toimivat. Yhdeksän suurta kiveä pitäisi saada paikoilleen. Kivet sopii hyvin tuonne kun toisella puolella on entuudestaan kivimuuri.

   Poista
 7. Johan olette aikaansaapia. Uutta ja hienoa syntyy sellaista vauhtia, ettei perässä pysy. Mahtavia ovat löytökivetkin. Tuollaisille on aina puutarhassa paikkansa.
  Mukavaa kesälomaa ja heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhassa on aina käyttöä kiville. Niitä meillä tuntuu riittävän. Ihana kun alkoi loma, saa nukkua pitkään ja tehdä mitä lystää.

   Poista
 8. Nousipa maasta upeita kiviä! Pikkuisen kateellinen sekä noista että konevoimista :D Toisaalta on sitten todella kivaa ja inspiroivaa katsella, mitä saat niistä aikaiseksi tuohon myllätylle mullokselle. Mukavaa heinäkuuta ja kesälomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeita nousi ja paljon enemmän kuin uskalsin ajatella. No nyt on sitten ehkä tilattava multaa koska sitä ei paljoa kukkulasta tullut kivien takia.

   Poista
 9. Ihailtavaa ahkerointia ja hienoja, tasaisia kiviä - oikeita puutarhurin unelmia!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)