perjantai 1. heinäkuuta 2022

Mieluummin överit kuin vajarit

 Eli mieluummin liikaa kuin liian vähän. Niin tuntuu ajattelevan moni kasvi tänä vuonna ja etenkin ne pionit mitkä kukkivat. Kukkia on paljon ja ne ovat suuria. Etenkin kiinanpioneissa.

Näin helteisellä säällä pionit kukkivat nopeasti. Toisaalta voi olla iloinen, sillä rankkasateet eivät ole päässeet pilaamaan kukintaa.
Tämä kaunotar on ostettu nimellä 'Paula Fay'. Tykkään todella paljon ja kukinta on kestänyt kerrottuja pioneja pidempään.
Nämä tuli hankittua nimellä 'Buckeye Belle' mutta kuten kuvasta näkyy, tulikin ihan jotain muuta. Kasvakoot nyt sitten tuossa, kaverina on yhtä överi ja ätläkkä vaaleanpunainen pioni 'Rasberry Sundae'.
Virosta tuotu nimetön vaaleanpunainen on suosikkejani.
Joka vuosi pitää hankkia ainakin yksi uusi pioni. Tänä vuonna se oli lajiketta 'Coral Sunset'. Taidan ostaa kaverikseen kaksi uutta saman lajikkeen taimea. Tykkään näistä korallinvärisistä pioneista. Istutin pionin uuden kasvihuoneen luokse ja siihen mahtuu vielä paljon taimia. 
Tämä punainen on tehnyt aiemmin vain yhden kukan, nyt kukkia on paljon. Nimeä taimelle ei ole.
Tästä kuvasta tajusin miten kaunis pinkki pioni on valkoiseen yhdistettynä. Valkoinen lehtosinilatva on levinnyt tuohon itsestään. Ensin meinasin kitkeä pois, mutta nytpä annan olla.
'Pink Hawaiian Coral', melkein meni kukinta ohi sillä helteiden takia tämä vaihtoi väriä ennätysnopeasti. Vuorokauden aikana kukassa ja illalla jo väri vaihtunut.

Tällä puutarhurilla alkoi nyt loma, aivan mahtavaa.


13 kommenttia:

 1. Ihania pioneja! Nyt saavat pionit hetken mellastaa ja paistatella ihailun keskellä, sunnuntaiksi luvatut ukkossateet sitten tekevätkin selvää kaunottarista, jos kohdalle osuvat - ja osuvathan ne! Mutta sitten saadaan vettä puutarhan muille asukeille. Coral - pionit ovat vieneet minunkin sydämeni, mutta kukinta taitaa olla vieläkin nopeampaa kuin perinteisllä kerratuilla. Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat tämän hetken kuningattaria. Saapa nähdä osuuko ukkonen kohdalle, sunnuntaiaamuna sitä on ennustettu. Tänään satoi 1mm, kaipa siitä jotain meni kasveille.

   Poista
 2. Ilman muuta överit. On ne upeita, ihan kaikki. Pionien kukat ovat todellakin jättikokoisia ja niitä on paljon. Varretkin ovat venyneet korkeiksi, joten vaikka sade tekisikin nyt hyvää, tulisi edes vähemmällä voimalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponit ovat upeita, rumia niissä ei taida, pahanhajuisia kyllä löytyy. Aamulla satoi 1mm hiljalleen, se ei riitä pitkälle.

   Poista
  2. Milli ei riitä mihinkään. Meillä alkoi juuri satamaan, mutta tuskin kauaa kestää, kun pilven reuna on jo näkyvissä.

   Poista
 3. Pionit on kauniita, jokainen <3
  Toivotan lomallesi sopivasti lämpöä, sadetta, puutarhanhoitoa ja kesän ihanuudesta nauttimista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, kiitos, nyt kelpaa nauttia kaikesta kun sitä voi tehdä koko päivän.

   Poista
 4. Kauniita pioneita ja komeassa kukassa ovat sinullakin kaikki. Pionien kohdalla se "överit" taitaa olla enemmänkin sääntö kuin poikkeus ja tänä vuonna ainakin meillä kaikki pionit pistävät parastaan. Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kukkii hienosti, eniten ehkä kuitenkin odotan Bartzellan kukintaa, tekee vain yhden kukan mutta se on ihka ensimmäinen.

   Poista
 5. Ihanaa kukintaa ja kaikki ovat kauniita niin nimettömät, kuin nimellisetkin.
  Mukavaa lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, osalle löytyisi nimi kun kaivelisi arkistoja mutta yleensä sillä ei ole minulle niin väliä, kunhan kukkivat.

   Poista

Kiitos kommenteista :)