torstai 4. heinäkuuta 2019

Luonto päätti puolestani

Mikään vuosi en raaski leikata pioneja maljakkoon, en vaikka kukkia olisi kuinka paljon tahansa.
 Kiinanpioni 'Duchesse de Nemours' kukkii tänä vuonna yltiöpäisesti. Jo viime vuona jolloin pioni kukki ensimmäistä kertaa, kukkia oli parikymmentä. Nyt taitaa olla tuplat.
 Kauniita myös kivimuuriin nojaten.
 Sade ja kova tuuli taivutti 'Festiva Maxima' pioneista oksia poikki. Ei ihme, kukkivissa oksissa oli jopa kolme kukkaa täysin auki. Ei mikään oksa sellaista painoa kestä sateen jälkeen. Niinpä leikkasin surutta kaikki taipuneet varret pois ja otin kukat sisälle maljakoihin.
Sunnuntaina on sääennusteissa luvattu tänne sadetta. Niinpä Avoimien Puutarhojen kahvila saattaa olla talossa sisällä, täällä salissa. Pioneja on silloin kiva olla pöydissä koristeena, toivonkin, että edes osa kestää maljakoissa sunnuntaihin saakka. Avoimien takia kukkien takana olevalla sohvalla on lakana, se suojaa juuri pestyjä tyynyjä ja peitteitä kissojen karvoilta sillä kuten näkyy, on tuo kesäisin Alman lempipaikka nukkumiseen.

Syksyllä aion ostaa paljon uusia pioneja, tämän kokemuksen perusteella taidan keskittyä lajikkeisiin joissa on yksinkertainen kukka.

18 kommenttia:

 1. Pionit ovat upeita.Meillä kolmesta pionista vain tulossa kolme kukkaa.Joskus on huono vuosi.Meillä myös saa olla penkissä pionit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioneillakin on huonoja vuosia ja paljon vaihtelee lajikkeen mukaan miten kukkivat.

   Poista
 2. Upeita pioneja. Minäkin olen ollu kitsas leikkomaan kukkia sisälle, mutta olen oppinut ettei ne siitä lopu. Kiva niitä on katsella sisälläkin 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. paljon enemmän pitäisi raaskia leikkoa omia kukkia maljakkoon, ilahduttavat sisälläkin.

   Poista
 3. Kova sade taitaa olla pionion surma. Onnea Avoimiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loput pionit taisivat mennä tänään sillä nyt vettä tulee oikein kunnolla.

   Poista
 4. Todella kauniita pioneja. Meillä on satanut viimeöistä sadetta lukuunottamatta pionien kukinnan aikana niin vähän, että kerrankin sai nauttia kukinnasta pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tulee meillä vettä, yöllä alkoi ja kokoa jan on satanut kunnolla. Pioneille tuho mutta maa saa kauan kaivattua vettä.

   Poista
 5. Pioneissasi on mahtava kukkapaljous. Ei ihme, ettei varsi kestänyt. Toivottavasti sunnuntaina ei sada ja ihmiset pääsevät nauttimaan puutarhastasi.
  Samanlainen lakanoilla päällystettyjen huonekalujen valikoima on meilläkin tuttu näky tyttären kissojen ollessa meillä hoidossa.

  Tänä vuonna pionit ovat olleet täynnä kukkia. Ilman sadettakin ne nuokkuivat painon vuoksi. Viime viikon sateelta ehdin suojata. Tiistain sade takoi varret mutkalle ja viime yön rankkasade luultavasti hoiti loput tainnoksiin. Nyt pioneja raaskii ilman tunnontuskia leikata maljakkoon. Jos vielä jotain leikattava löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntaille en toivo sadetta, puutarhoja on mukavampi ihastella kuivalla kelillä. Nyt oli hyvä pionivuosi, vain viime vuonna laitetut uudet taimet ja pari siirrettyä jäi kukkimatta.

   Poista
 6. Vesisateet ovatkin olleet tänä kesänä todella kovia, täälläkin viimeyönä tuli taas kuin taivas olisi revennyt. Pioni raukat ja monet muut ei tämmöisiä kestä. Kauniita ovat maljakossa, pidetään peukkuja että jaksavat kahvilaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säässä ja sateissa näyttää olevan vaihtelua. Meillä on ollut vain pieniä sateita ja vettä on satanut hyvin hiljaa. Tänään saatiin kovempaa sadetta, se taisi olla loppujen pionien meno.

   Poista
 7. Onpa muhkea kukinta pioneissasi! Suuret pionikimput ovat upeita maljakoissa, vaikka harvoin niitä raskii niin montaa katkaista. Kerrannaisissa on se hyvä puoli, että ne kestävät leikkoina pitkään. Eivät kyllä kestä sadetta niin hyvin kuin puolikerrotut tai yksinkertaiset. Onnea sunnuntaille! Toivotaan paljon ihastelijoita mahdollisesta sateesta huolimatta. Taidan itsekin lähteä kierrokselle saappaiden ja sateenvarjon kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrotut pionit olivat muhkeita tänä vuonna ja totta, kestävät maljakossa pitkään. Nyt tuoksuu koko talo pionin kukille :)
   Kiitos, sinulle mukavia kierroksia puutarhoissa.

   Poista
 8. Kyllä on kaunis valkoinen pioni, myös maljakossa.
  Mä raaskin tuoda taas sisälle, nautin niiden katselusta, kun kudon olkkarissa missä kukat ovat.

  VastaaPoista
 9. Oi, kyllä on mahtavat pionin kukat. Hyvä idea laittaa maljakkoon, kun tilanne oli tuo. Kivahan niitä on vierailijoiden sunnuntaina ihailla. Onnea sinulle sään ja muun suhteen! Olisi kiva tulla käymään, mutta aamu menee minulla seuratoiminnassa, joten ei ehdi pidempään matkaan lähteä - lähempänä olevia kohteita aion kyllä käydä.

  VastaaPoista
 10. Upeita ovat, vaikka haastavia painavien kukkiensa kanssa. Minulla taittui suuri osa Saraheista juuri tukikehikon kohdalta, kun sade teki valtavista kukkasista niin painavia. Ei auttanut muu kuin leikata ja samoin sain nauttia niistä sisällä. Mukavia avoimia teille!

  VastaaPoista
 11. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)