perjantai 19. toukokuuta 2023

Darwinit ystävineen

 Tulppaanikausi on täällä. Se alkoi aikaisin ja taitaa myös loppua aikaisin lämpimien säiden takia. Viime vuonna istutin samoja Darwin-tulppaaneja uusille alueille kuin mitä vanhoillakin on. Kävi tuuri ja kaikki olivat juuri sitä lajiketta mitä pitikin.

Arboretumin pinkkiä loistoa.
Kasvihuoneen kivipenkkien pinkkiä loistoa. Tässä tulppaani ovat lisääntyneet rajusti, ei tuohon ole noin monta istutettu. Jos ylioppilasjuhlat olisivat juuri nyt, leikkaisin tuosta kukat sisälle taloon.
Äskeiset tulppaanit yhdessä uusimpien kanssa. Kaikki samaa väriä ja voin huokaista helpotuksesta.
Arboretumin vanhoja tulppaaneja. Kuvan oikeassa yläkulmassa näkyy valkoista. Siinä kukkii libanoninlaukka jonka siirsin viime vuonna. Viihtyy paremmin tässä uudessa paikassaan.
Punaista kauneutta kirjavalehtisen akileijan kaverina.
Yläpihan vanhoja tulppaaneja.
Uuden kasvihuoneen edustan Darwineita jotka istutin viime syksynä. Kun alue on suuri, ei kahden kilon tulppaanipussi tunnu oikein missään.

Tämän kauneuden kun muistaisi istuttaessaan sipuleita kohmeisin sormin puolipimeässä syysillassa.


20 kommenttia:

 1. Niin ihanan värisiä tulppaaneja ja tosiaan teillä niitä tarvitaan isot alueet! Onneksi tuli oikean värisiä.
  Kyllä syksyllä siintää keväiset näkymät mielessä, mutta mukavaa ei sipulikukkien istuttaminen ole kylmässä ja tahmeaan savimaahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaneja pitää olla paljon, vanhoja taantuu joten syksyllä on taas lisättävä uusia. Inhokkipuuhaani on istuttaa kukkasipuleita, oikeaa kärsimystä mutta onneksi se vaiva palkitaan keväällä.

   Poista
 2. Upeita 😍 Isossa pihassa massaefekti on mitä parhain ratkaisu. Onneksi sait juuri sitä väriä mitä halusit, kauniita sävyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lidlin 2kg tulppaanipussit ovat aina olleet sitä mitä piti. Tykkään näistä vaaleanpunaisista tosi paljon, siksi niitä on meillä paljon.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Samaa mieltä mutta vaaleanpunainen on muutenkin lempivärini puutarhassa.

   Poista
 4. Vau, kotimainen Keukenhof. Upeaa!!!

  VastaaPoista
 5. Mikä tulppaanipaljous! Näyttää kertakaikkisen upealta. Ihastuin tuohon tummanpunaiseen liljatulppaaniin. Ovat nuo perus-Darwinitkin kauniita ja niillä raskii tehdä tuollaisia massaistutuksia. Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en aluksi tykännyt tummanpunaisesta, se on kirkas punainen suurimman osan ajasta. Jos muistaisi laittaa sille valkoista kaveriksi niin tykkäisin enemmän. Darwinit ovat edullisia, niitä raaskii laittaa paljon.

   Poista
 6. Kaunista ja ihanan runsasta kukintaa. ❤️

  VastaaPoista
 7. Todella huikea tulppaanien paljous, toivottavasti säilyisivät kukassa vielä juhliin asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Darwinin kukinta on ohi, tänään leikkasin ensimmäisistä kuihtuneita kukkia pois. Joitain myöhäisempiä tulppaaneja on vielä kukkimatta.

   Poista
 8. Onpa ihanat, pinkit tulppaanit ovat omia lemppareitani. Darwineissa on onneksi ihan mukavasti jo valikoimaa mistä valita ja päästä nauttimaan kukinnasta useampanakin vuonna.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)