maanantai 10. toukokuuta 2021

Kasvihuoneessa on katto

 Itse vietin viikonlopun siskon luon heille syntynyttä varsaa ihastelemassa. Mies jäi kotiin ja saanut kasvihuoneen katon (lähes) valmiiksi.

Räystästä on enemmän kun halusin, mutta ymmärrän sen olevan rakennuksen suojaksi. Sadesäitä riittää ja hyvä jos ikkunoita ei tarvitse olla joka kesä maalaamassa. Kasvihuoneen edustalle minulla on hyvät suunnitelmat, tosin taitavat vaatia konevoimia.
Lasiosa katosta on käytettyjä parvekelaseja, muu osa on mustaa kattohuopaa. Huopa valittiin ohuuden sekä helpon asennuksen vuoksi. Viereisen aitan katto on mustaa huopaa joten sointuvat hyvin toisiinsa.
Reunoilta kattohuopa ei ole vielä kiinni sillä laudat pitää ensin maalata. Kuvassa näkyy miten sivuikkunat asetellaan, vaakapuu on vain tukena eikä jää lopulliseen ratkaisuun. 1-2 ikkunaa tehdään avattavaksi. Yläosaa vielä mietitään laudoitetaanko umpeen vai laitetaanko siihen pleksi.
Sisältä täysin kesken mutta eiköhän tämä saada tänä kesänä valmiiksi.
Tätä näkymää rakastan jo nyt. Kevään kukkijoita ja taustalla uusi kasvihuone. Tänään muuten tajusin, että tästä kuoli talven aikana kaikki valkoiset palloesikot pois. Vähän harmittaa enkä osaa sanoa syytä, koska moni muu esikko säilyi kuitenkin hengissä.
Äitienpäivän kunniaksi pysähdyin kotimatkalla Tommolan tilalla. Olin etukäteen kysynyt onko taimimyynti jo auki, ei ollut virallisesti mutta minut toivotettiin ystävällisesti tervetulleeksi. Kotiin lähti amurinpioni, valkoinen jumaltenkukka, etelänruusuruoho, pinkkiä palloesikkoa ja 'Hans' keijunkukkaa jota olen etsinyt jo pitkään. Perheelle ilmoitin kiitokset lahjasta. Amurinpionin hankin myös viime kesänä ja se näkyy olevan hengissä mutta voihan se olla hyvä, että on toinenkin kaverina.
Loppuun kuva puolentoista viikon ikäisestä Bella varsasta. Ihana pitkäkoipi ja villi kuin mikä. Pipsa-emänsä vahti tiukasti vieressä ja tuuppi varsaa kauemmaksi jos koki pienen menevän liian lähelle vieraita tai muita kavioeläimiä eli pihan poneja.

Viikosta on tulossa mukavan lämmin ja sattuupa siihen yksi arkivapaa eli helatorstai. Ja sehän sopii.
15 kommenttia:

 1. Voi että tuo Bella on valloittava, kuten kaikki eläinlapset toki! Mutta aivan ihana pitkäkoipi, ja kauniin värinen kuin mikä.
  Kasvihuoneenne on tajuttoman ihana, siis sehän on oikea orangerie! Huippu-aikaansaannos sinulta ja mieheltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bella on ihana. Minustakin kaunis ja hienot valkoiset merkit. Kasvihuoneesta tulee ihan älyttömän hieno vaikka sen tekeminen tuntuukin yhdeltä iisakin kirkolta.

   Poista
 2. Varsat ovat ihania, niinkuin kaikki muutkin eläinlapset.
  Tuosta kasvihuoneesta tulee helmi. Kiva, kun kattokin jo valmistui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinlapset on aina yhtä suloisia. Se on jo paljon kun katto pitää vettä, auttaa sisäpuolen töiden kanssa kun nyt niitä voi tehdä sateellakin.

   Poista
 3. Teidän kasvihuoneesta tulee todella hieno. Kunpa pääsisit jo tänä kesänä sitä hieman kokeilemaan. Kaunis varsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta, ehköhän pääse kokeilemaan, siellä kuitenkin kasvaa lähes kaikki ruukuissa joten jos lattia ei ole valmis niin laitan ruukut maahan.

   Poista
 4. Onpa Bella kaunis varsa, varsinainen neiti pitkäsääri.
  Pakko huokailla ihastuksesta kasvihuonetta katsellessanne. Se on kerrassaan hieno. Hieno on äitienpäivälahjasikin. Onnellista juurtumista ja kasvua jokaiselle uudelle kasville. Amurinpioneja sopii hyvin useampikin kappale (omani ei ole herännyt). Hansistakin sinulla tulee olemaan paljon iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bella on kaunis, hyvää vauhtia kasvamassa kaikkien lellikiksi :) Äitienpäivälahjassa pitää aina olla juuret ja kun itse hankkii niin tietää mitä saa. Minun amurinpionissa on tullut esiin puolen sentin punainen piippo, on sittenkin hengissä. Hansia piti ottaa kolme kappaletta nyt kun sitä sai.

   Poista
 5. Voi, miten ihana pikkuheppa!
  Tommolan tila on kyllä mukava paikka.
  On muuten hienot nuo kasvarin ovetkin. Hyvä siitä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tommolaan pitää tehdä kunnon retki sitten kun paikka aukeaa. Mahtava määrä perennoja ja kasveja joita ei muualta saa. Kasvarin ovet on hienot, ehkä turhan hyvät kasvihuoneeseen mutta mataluuden takia niitä ei oikein voi asuintiloissa hyödyntää.

   Poista
 6. Voi harmi valkoisen palloesikon katoamista. Minulla on lila ja valkoinen eri penkeissä. Ne nousivat eri aikaan, mutta varmasti penkin olosuhteet vaikuttivat. Lila aikaisemmin.

  Tosi ihana kasvihuone, eikä kuvissa häiritse ollenkaan räystään määrä.

  Suloinen on Bella. Hienoa, että pääsit katsomaan sekä matkalla vielä teit hyvät ostokset. Hansia on vaikea löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi pitänyt siirtää ensin yksi taimi kokeeksi, siirsin ja menetin kaikki. No onpa taas listalla yksi kasvi lisää hankittavana. Luulen tottuvani räystääseen, kattoa pitää muutenkin makustella, muuttui kerralla koko huoneen ulkonäkö.
   Hansia ei myydä joka marketissa. Kysyin Tommolasta voiko heiltä tilata taimia esim. jos tulevat Mustilan taimipäivään. Kuulemma voi ja tuovat mielellään mukana juuri ne taimet joita toivoo. Auts, ehkä ei olisi pitänyt kysyä, aina löytyy uutta mitä tarvitsee tulenpalavasti.

   Poista
 7. Kohta on valmista ja pääset sisähommiin kasvarissa. Ja nähdään ehkä piakkoin mitä olet ulkopuolelle suunnitellut.
  Siellä on upea eläinlapsi 🙂

  VastaaPoista
 8. Kaunis kasvihuone ja just sopivasti räystästä :)

  VastaaPoista
 9. Kasvihuone taitaa olla jo voiton puolella. Eivät nuo räystäät ole yhtään liian leveät ja suojaavat tosiaan rakenteita paremmin sateelta. Hyvät äitienpäivälahjat olet valinnut. Minäkin kävin itse hakemassa oman lahjani (atsalea 'Tarleena'), vaikka isäntä tarjoutuikin sen hakemaan. Sainpahan valita mieluisimman yksilön. Suloinen varsa. Kesäisen lämmintä viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)