lauantai 22. toukokuuta 2021

Vielä kerran jouluruusuja

 Jouluaaton aattona istuttamani jouluruusut kukkivat vasta nyt.

Yksi kukka on tällainen vaalea punaisella reunuksella.
Toinen tällainen punertavan pilkullinen.
Kolmas on punainen kerrottu.

Ja neljäs taitaa olla myös kerrottu.
Löysin tulppaanien seasta yhden tällaisen raidallisen. Onkohan tullut yksi väärä sipuli pussiin vain onko tämä jotenkin vaurioitunut. En tiedä mutta ei haittaa, tässä taitaa olla tämän hetken kaunein tulppaani puutarhassani. Aivan mahtava raidoitus. Muut tulppaanit ympärillä ovat ihan normaaleja Darwineita.
Punaimikästä on kasvanut suurtakin suurempi pehko. Oikein mukava, että viihtyy. Vieressä kasvava vuoripioni kesti siirron hyvin. edellisessä paikassa se ei koskaan kasvanut noin korkeaksi. Runsailla sateilla saattaa olla myötävaikutusta asiaan.
Sain siirrettyä lumikit. Kolme taimea tähän ja kaksi varmuudeksi toiseen kohtaan. Lopulta ei ollut mikään iso urakka, ruusut juuresta poikki ja lumikit talikolla ylös. Vasemman puoleisen lumikin takana näkyy pieniä vihreitä lehtiä. Siirsin siihen karhunlaukkaa sillä vihdoinkin karhunlaukkani ovat kasvaneet niin tuuheiksi, että voin jakaa niitä muuallekin puutarhassa.
Sinikämmen yllätti ja kasvoi vauhdilla ylös ja heti kukkaan. Lehtitupsu vieressä on espanjansinililja johon on tulossa runsaasti kukkia. Ilon aihe sekin.


19 kommenttia:

 1. Kerrassaan kauniita jouluruusuja, minäkin yritän haalia itselleni niitä lisää edes muutaman. Upeaa, että sinikämmenesi kukkii! Omani ovat ensimmäisen talven jälkeen henhissä, mutta ovat vielä niin pieniä, että tuskin vielä tänä vuonna kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan varma ettei yksikään jouluruusu selviä talvesta kun istutin ne niin myöhään ja juuri enne lumen tuloa. Otsalampun valossa huhkin niitä maahan vähän sinne ja tänne. Vihreäkukkaiset eivät näemmä selvinneet mutta olen näihinkin jo erittäin tyytyväinen. Minulla taisi mennä pari vuota ennen kuin sinikämmen kukki, kotiutui hitaasti.

   Poista
 2. Kaunista!💜

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kauniita jouluruusuja <3 ihania eri värisiä. Raidallinen tulppaanit on upea. Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että jouluruusuissa on kaikki kauniita :) Kiitos samoin, hyvää alkavaa viikkoa.

   Poista
 4. Oletpa onnistunut hankkimaan hienon värisiä jouluruusuja! Muutenkin ihania ilonaiheita.
  Virus aiheuttaa tulppaaneissa tuota kukan värien hajoamista raidoiksi. Ne olivat juuri tällaisia tulppaaneja, joiden sipuleista maksettiin tulppaanihuuman aikaan Hollannissa omaisuuksia. Harmillista, että et nykypäivänä voi ansaita tuolla miljoonia. Mutta ihana se on. Minullakin on yksi jossa ovat värit hajonneet, ja nyt se on tehnyt pitkästä aikaa nupun. Se on aarre, nuo kuviot on oikeasti tosi hienoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä värejä tuli vaikka täysin sokkona ostin. No tuskin voin ansaita miljoonia :D vaan onhan se hauska kun tuollainen raitainen ilmestyy puutarhaan. Toivottavasti on pitkäaikainen ilo.

   Poista
 5. Ihania jouluruusuja, ihan jokainen. Sinikämmenet rynnivät minullakin heti kukkaan. Muuten en olisi omaani kenties edes muistanut.
  Vaan tuo raidallinen tulppaani on kerrassaan upea. Saila tuossa kertoikin raidoituksen taustan. Tuollaisen yksilön toivoisi kukkivan vaikka jokaikinen kevät.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinikämmen on nopea kukkiensa kanssa. Raidallinen on upea, toivon minäkin sen olevan pitkäikäinen.

   Poista
 6. Sinikämmen tekee tosiaan kukat heti, nuput ovat varsien päässä heti. Jos siis aikoo kukkia. Nuo jouluruusut ovat ihania!
  Tuo tulppaani on kaunis. Minulla oli yksi vastaava ja mietin aika kauan, että pitääkö se ottaa pois vai ei. Käsittääkseni ammattikasvattajat poimivat aina viruksen vahingoittamat pois, että ei tule ongelmia kasvatuksille. Mutta kotipuutarhassa taas tilanne on varmaati vähän eri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusut on ihania ja vihdoin keksin missä viihtyvät minun puutarhassani. Kotipuutarhassa ei kai ole niin nuukaa viruksen kanssa kun täällä ei kaikki tulppaanit tarvitse olla samanlaisia kuten myyntipakkauksissa.

   Poista
 7. Ai tavaton, miten upeita jouluruusuja. Sinikämmenen kukat näyttävät silkkipaperimaisen hennoilta ja kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistomyynnin jouluruusut osoittautuivat helmiksi :)

   Poista
 8. Tulppaanikaunotar pihassasi. Toivottavasti säilyisi ensi vuodellekin kukkimaan. Sievät jouluruusut ja kiva kun heti istutuksen jälkeen kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon minökin tulppaanin olevan pitkäaikainen vieras, sitä ei poimita maljakkoon.

   Poista
 9. Ihanat jouluruusut <3 Teit kyllä mahtavan hyvän löydön alekorista. Upea on myös tuo tulppaani. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)