keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Leppeää lämpöä

 Vihdoinkin lämmintä. Aurinkoa. Toppatakki naulakossa. Perhosia ja kimalaisia. Täydellisen täydellinen ilta puutarhassa. 

Vaaleanpunaisia helmililjoja taustallaan vielä kukkivia sinivuokkoja. Näitä helmililjoja haluan lisää, ei vain löydy kauhean helposti.
Vaaleanpunaisia hyasintteja, niitä löytyy ja joka vuosi tulee laitettua jossain värissä lisää.
Olen odotellut unkarinsinivuokon kukkien aukeamista, ne ovat sateisella ja kylmässä supussa. Tänään aurinko sai kukat esiin ja pääsin kuvaamaan niiden hennon sinistä sävyä.
Ei ilta ollut pelkkää ihastelua. Sain istutettua 'Musta Rudolf' purppuraomenapuun paikalleen. Lisäsin juurelle kuorikatetta jotta kosteus pysyisi paremmin maassa ja vähentäisi kastelun tarvetta.
Yläpihalla kitkin, lisäsin penkkiin astinkiviä ja istutin muutaman taimen. Tykkään keskiympyrästä nurmikolla mutta onhan se ärsyttävän hankala hoitaa. Mietinnässä on muita vaihtoehtoja.
Ihan kuin valkoiset balkaninvuokot olisivat lisääntyneet?
Kuka ihme kaivaisi lumikin turvaan ruusun keskeltä? Taidan leikata ruusun niin alhaalta kuin saan ja sitten vaan rouheasti lapion survaisu maahan ja lumikki pois. Ruusu kyllä kestää kovakouraisen kohtelun.
Illan viimeisenä työnä oli tehdä homesuojaus kasvihuoneen puuosille. Ihan en saanut valmista mutta jatketaan myöhemmin. Vaikka kasvihuone on vielä kesken niin Jalon kanssa nautittiin sen lämmöstä. Mikäs sen mukavampaa kuin makoilla auringon lämmittämällä ikkunalaudalla ja katsella työn tekoa.


15 kommenttia:

 1. Vihreä nurmnikko istutusalueen keskellä on kuin matto, mutta varmasti vaikea hoitaa. Olisiko muita vaihtoehtoja, kuin jonkinlainen kiveys?
  Lumikki ansaitsee pelastuksen, kuten sanoit, ruusu varmasti kuopaisusta selviytyy.
  Jalo osoittaa sen, mitä me lukijatkin, uusi kasvihuone on niin hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivetys tai kivituhka on vaihtoehtoina. Kelaleikkurilla olen ympyrää leikannut mutta se ei oikein toimi terien kunnostamisesta huolimatta. Lumikki pitää ehdottomasti pelastaa, ruusun juurivesoilla ei ole niin väliä, leviää kuitenkin.

   Poista
 2. Kasvihuoneenne on ihana!!! Jalokin on ymmärtänyt, miksi se on pystytetty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalo ymmärtää hyvän ja lämmön päälle. Kasvihuone on edistynyt hitusen, pitää ottaa loppuviikosta uudet kuvat.

   Poista
 3. Nyt lämpöä on vihdoinkin saatu. Täällä meillä tänään enimmillään varjossa + 26 astetta.
  Kauniit hyasintit. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mukavaa, minä tykkään lämmöstä, kaikki mahdollinen aika on oltava pihalla. Nuo on kauniit hyasintit, sellaiset kalvakan vaaleanpunaiset.

   Poista
 4. Jalo on pitkä kissa. Ainakin kuvassa näyttää siltä.

  Lumikin pelastus voi vaatia pitkät hihat tai paljon varovaisuutta.
  Nuo vaaleanpunaiset helmililjat ovat tosi suloiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pitkä kissa ja muutenkin kookas :) Taidan nyrhäistä ruusut poikki niin ei tarvitse varoa piikkejä, nyt on lämmin eikä oikein viitsi ryhtyä työhän toppatakissa joka muuten on hyvä kun karsii ruusuja.

   Poista
 5. Ihana tuo pötköttelevä kisu! Hieno omppuistutus siellä ja kasvishuoneesta tulee hieno. Sitä justiinsa mietin, että miten ihmeessä jaksat koko ajan kantata kukkapenkkejä, siinä on niin kova työ. Reunukset siihen? Ihanaa tämä lämpö vihdoin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanttaan kaikki istutukset 1-2 kertaa kesässä, eli en todellakaan koko ajan :D Minusta se on mukavaa, tulee niin siistin näköistä eikä ruohonleikkaaja erehdy kukkapenkin puolelle, sitäkin on joskus tapahtunut. Lämpö on aivan mahtavaa!

   Poista
 6. Aivan ihanat vaaleanpunaiset hyasintit ja helmililjat!

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat. Jalo kasvihuoneessa näyttää niin hienolta.

  VastaaPoista
 8. Kissat tosiaan osaavat arvostaa lämpöä ja Jalo selvästi osaa nauttia kasvihuoneesta. Enkä ihmettele lainkaan, kasvari on niin hieno!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)