torstai 13. toukokuuta 2021

Narsisseja

 Tänään sain paljon aikaiseksi puutarhassa vaikka puoli päivää menikin kaupungissa ruokaostoksilla ja grilliin varaosia etsimässä. Olipa samalla kesän ensimmäinen grillauspäivä. 

Lämpö sai puutarhan narsissit avautumaan, tässä muutamia kuvia niistä.

Tämä taitaa olla viime syksynä istutettu 'Cheerfulness' joka muuttuu kukinnan edetessä valkoiseksi. Ihan kiva kun kukkii sillä läheskään kaikista viime syksynä laitetuista narsisseista ei ole hajuakaan missä ovat. Ehkä eivät nousseet lainkaan.
Lidlistä ostetut 'Replete' narsissit kukkii kaikki.
Tämän ihanuuden nimilappua en löytänyt, taitaa olla siltä vuodelta kun kadotin salaperäisesti nipun myyntipakkausten pahvikortteja. Oli kuka vaan, niin kaunis on ja mukavasti pitänyt pintansa savimaassa. Taustalla on edellisen kuvan 'Replete' narsissit.
Perinteisiä keltaisia narsisseja. En muista milloin tässä olisi ollut näin monta kukkaa. Keltaisia mutta tykkään näistäkin todella paljon.
Alma tuli illalla mukaan kuvauskierrokselle. Tämä on syksyllä 2019 istutettu 'Pink Charm'. Kahdeksan sipulia olen istuttanut joten voisiko tästä uskaltaa sanoa, että on lisääntynyt? Tai ehkä kaikki kahdeksan sipulia on vielä hengissä.
Jotkut narsissit taantuvat nopeammin kuten nämä 'Orangery' narsissit.
Myöskään lajike 'Apricot Whirl' ei ole kestävä minun puutarhassa, viidestä sipulista on hitunen jäljellä ja kolme kukkaa sain tänä vuonna. Pitää olla niistäkin tyytyväinen.

Yhden päivän arkivapaa teki hyvää, huomenna töihin ja sitten onkin jo viikonloppu.


23 kommenttia:

 1. Aivan ihana päivä oli tänään. Kiva, että moni sai arkivapaalla nauttia lämmöstä. Kauniita narsisseja, minullakin moni narsissi taantuu. En oikein tiedä, missä niillä olisi paras paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä minäkään sopivaa paikkaa. Ei käy savimaa, ei kuiva paikka, ei kostea, ei mikään. No pääse kokeilemaan joka syksy uusia lajikkeita :)

   Poista
 2. Ihania narsisseja! Selvästi on Pink Charmien tupas niin runsaan näköinen, että varmasti ovat lisääntyneet. Parin vuoden päästä saat jo varmaan olla jakamassa, kun kukkia onkin yllättäen vähän vähemmän ja lehtiä liiankin tiiviisti! Jakaminen taas auttaa niitä seuraavana vuonna kukkimaan paremmin. Toivottavasti vähitellen löytyy muitakin viihtyjiä! Replete ainakin näyttää todella runsaalta. Ihana esittelijä myös ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten näyttää todella lupaavalta Pink Charmin kanssa jos kerran jakamiseen saakka päästäisiin. Alma tykkää kulkea puutarhatöissä mukana heti kun on viileämpää, päivän helteessä piti olla jossain piilossa. Ja yö meni tiiviisti kainalossani ja jalkojen päällä.

   Poista
 3. Ihania on :) Täällä nuput turpeina, siis odottelen. Syksyllä istutettiin uusia. Jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsissit aukenivat yhdessä humauksessa helteen ansioista. Tosin kukinta on todennäköisesti yhtä nopeasti ohi.

   Poista
 4. Hienosti kukkivat narsissit. 😊😊

  VastaaPoista
 5. Narsissit ovat niin ihania!
  Sulla onkin mahtava valikoima eri lajikkeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vanhat häviää niin voi taas kokeilla uusia ja sitten käy niin että vanhat nouseekin vielä ja taas on erilaisia narsisseja :)

   Poista
 6. Sinulla on ihanan paljon narsisseja! Harmittaa, että joskus 15 vuotta sitten poistin kaivuutöiden yhteydessä narsissin sipuleja ja hukkasin ne (?!) - joku ihmeen kyllästyminen vaivasi. Nyt keksisin sille kukkurakasalle vaikka miten paljon paikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on käynyt sama! Meillä kävi aikoinaan täällä kaivinkone ja en sillon ymmärtänyt kaivaa narsisseja talteen koneen alta. Nyt kaivaisin visusti.

   Poista
 7. Ihania lajikkeita kaikki 🤗
  Voi kumpa minäkin saisin narsissit viihtymään nytkin olen kokeillut viidessä paikassa ja mistään niistä ei viihdy, muutamia pukkaa ja ehkä joku kukkakin tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne oikein meilläkään viihdy, missä lie vika.

   Poista
 8. Johan on komea valikoima ja määrä narskuja. Niiden nimien kanssa on välillä miettimistä, kun todellisuus ei välttämättä ole sipulipussin kuvan mukainen. Ei haittaa. Apricot Whirl on minulta kadonnut kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ei saa sitä mitä ostaa, narsisseissa kyllä aika hyvin on pitänyt paikkaansa ostopakkausten tiedot.

   Poista
 9. Kiva kun kisukin tuli mukaan <3 Minullakin on hyvä narsissivuosi, tai taitaahan nyt olla yleisesti hyvä sipulikukkavuosi. Sinulla on todella hieno valikoima narsisseja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma on aina lähellä. Nyt taitaa olla hyvä vuosi, lämmin ja runsasluminen talvi taisi tehdä hyvää erilaisille sipulikukille.

   Poista
 10. Ny tuntuu olevan narsissienki kevät. Siksi hyvin kukkiivat.

  VastaaPoista
 11. Kukkivat sentään, vaikka eivät olisi kaikki lisääntyneet. Jotkut lajikkeet taitavat olla aika kranttuja asuinpaikkansa suhteen. Kyllä tuo 'Pink Charm' on selvästi lisääntynyt. Niille on tainnut sattua sopiva paikka. Ihana 'Apricot Whirl'! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkivat, jotain iloa siitä syksyisestä urakasta jonka puurtaa joka vuosi väkisin eli kukkasipulit maahan. Tämä meidän maa on ihan ihmeellistä. Yhdessä paikassa kasvi voi hyvin mutta ei tarvitse liikahtaa kuin puoli metriä sivuun niin paikka ei kelpaa.

   Poista
 12. Voi miten hienosti Alma poseeraa kiven päällä! <3 Tässä kohtaa vuotta keltaiset narsissitkin ilahduttaa valtavasti.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)