perjantai 28. toukokuuta 2021

Kasvihuoneen lattia

 Kasvihuoneessa on lattia. Hiekan asentamisen jälkeen lattian teossa ei mennyt kuin yksi ilta. Minä siirsin kiviä ja mies naputteli ne paikoilleen.

Halusin kivet tiililadontaan. Ajaton ja kaunis malli. 
'Mars' viiniköynnöksen oma tiilipömpeli on valmis. Ikkunat on pesty sisäpuolelta, ulkopuolelta pesen kunhan puuosien maalaus on valmis.
Lattiakivet ovat käytettyjä betonikiviä, toisella puolella on pesubetonipinta mutta tykkäsin enemmän tästä oikeasti nurjasta puolesta joten se laitettiin näkyviin. Kivien virheet ja kulumat eivät haittaa, sopivat hyvin kasvihuoneen muuhunkin ilmeeseen.
Vielä viimeisiä viimeistelytöitä ja sisäpuoli on valmis. Sisustamaan pääsisi jo, mutta venytän sitä siihen kunnes myös ulkopuoli on valmis. Toisaalta on kova palo viedä tavaroita ja kasveja huoneeseen, toisaalta huone olisi ihana pitää tyhjänä ja antaa vain olla etten pilaa sitä huonolla sisustuksella.
Lauantaina alkaa maalaaminen. Taidan aloittaa puuttuvista sivuikkunoista jotta ne saisi muutaman päivän päästä paikoilleen. 


19 kommenttia:

 1. Vau! Kasvihuoneenne on upea. Maalaaminen oma urakkansa, mutta kohta kasvihuone on valmis. Tiililadonta näyttää hyvälle. On siinä saanut kiviä siirrellä ja naputella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies lupasi auttaa korkeimpien kohtien maalaamisessa, minä kun en tykkää keikkua tikkailla. Tulee nopeammin valmiiksi. Kivet piti siirtää liiteriltä mutta onneksi oli konevoimaa apuna, olisi mennyt ikuisuus jos niitä olisin kottikärryillä kuskannut.

   Poista
 2. Täydellinen! Ihanaa, että kasvihuone on jo noin valmis. En mitenkään usko, että sinä voiait pilata kasvaria sisustamisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä tiedä. Tämä sama tunne on sisätilojen kanssa kun joku huone on valmis ja odottaa kalustusta, joku mikä lie tyhjän tilan syndrooma :D

   Poista
 3. Ai, ai miten ihana tuli! Hyvää kierrätystä ja lopputulos tilliladonnalla on ihan nappi. Nyt saat hyvin pian jo kasveja sinne vietyä ja ne saavat nauttia uudesta kauniista kodistaan.
  Siitä vaan sisustamaan, varmuudella tulee hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuoneessa ei ole uutta kuin osa puutavarasta, perustus ja joitain metalliosia. Todella paljon on saatu hyödynnettyä kierrätysmateriaalia. Ehkä maltan vielä viikon sisustamisen kanssa :)

   Poista
 4. Voi miten hyvältä näyttää niin lattia, kuin koko kasvihuonekin. ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, huoneesta tuli kyllä hienompi kuin uskalsin edes kuvitella.

   Poista
 5. Kasvari on todella hieno lattiaa myöden. Ehkä sinne pitäisi viedä lepotuoli ja nauttia kättensä jäljistä hetken aikaa ihan sellaisenaan. En usko, että mitenkään voisit sisustuksella tätä ihanuutta pilata. Juokaa ainakin harjannostajaiskahvit miehen kanssa. Olette sen ansainneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo oli hyvä idea, nautitaan siellä aamun hetkistä ennen kuin kalustetaan enempää.

   Poista
 6. Voi miten upea kasvihuoneesta tuli! Kyllä siellä kelpaa aikaa vietellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpaa, ehkä pitää hankkia kasvihuoneeseen tulevalle puusohvalle hyvä ja pehmeä päällinen niin voi ottaa siellä päiväunet puutarhatöiden lomassa.

   Poista
 7. No nyt on hieno!! Upea lattia, sopii hyvin kokonaisuuteen. Kyllä tuolla viihtyy sekä kasvit että isäntäväki!

  VastaaPoista
 8. Ihana! Ihana! Ihana! Jos tua olis mun, solis ollu täynnä tavaraa jo hetkestä :D Osootat ihaaltavaa ittehillintää! Pilalle et sitä saa mitenkää.

  VastaaPoista
 9. Kerrassaan upea tuo teidän kasvihuone! Nuo betonikivet nurjalla pinnalla sopivat kyllä kasvihuoneeseen täydellisesti. Meidän olisi tarkoitus myös kasvihuonetta remontoida mutta mieheni tuskin ilahtuu ajatuksesta, että laittaisimme tiililattian tai tiiliseiniä. Kasvihuonetarvikkeita täytyisi ainakin uusia ja ostaa lisää. Hyvää kesää teille.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)