maanantai 1. kesäkuuta 2020

Ihan kohta

Luumupuiden kukinta on täydessä vauhdissa, kirsikat tulevat perässä ja kolmantena omenapuut. Viikonloppuna olin saada kohtauksen kun näin luumulehdon ruusuomenan. Se on tähän asti tehnyt vain muutaman kukan per vuosi ja nekin hankalasti kasvuston sisään. Nyt en ollut uskoa silmiäni, puu on aivan tikattuna nuppua ja kukassa ihan kohta.
 Nuput ovat väriltään ruusunpunaiset, kukan auetessa siitä tulee valkoinen.
 Kamera ei suostunut ottamaan läheltä hyvää kuvaa mutta eiköhän tuosta selviä miten paljon nuppuja on. Olen niin onnellinen tästä.
 Samaan onnellisuuden sarjaan kuuluu metsätulppaani jonka olen havainnut lisääntyneen pikkuhiljaa. Kukkia on runsaammin kuin koskaan ennen.
 Viime kesän kuivuudessa menetin peräti kaksi kulleroa. Tämä yksi sinnittelee hengissä ja teki jopa muutaman kukan. Ehkä pitäisi siirtää parempaan paikkaan.
 Helmikuun lopulla ostin rautakaupasta neljä pionin juurakkoa. Laitoin juurakot suuriin muoviruukkuihin ja kasvamaan lasikuistille. Juurakot ovat jo näin suuret taimet. Vaikka pioni suositellaan istutettavaksi vasta syksyllä niin aion istuttaa nämä nyt. Minulla on huonoja kokemuksia taimien pitämisestä koko kesän purkeissa eikä ruukkujen kastelukaan ole ihan lempipuuhia.
Loppuun kuva tekemättömistä töistä kun uuden alueen teko on vienyt kaiken aikani. Sekä kivipuro, että tämä talon portaiden vierusta kaipaa kipeästi kitkevää kättä. Molemmat ovat ruohottuneet niin pahasti, että edessä on kaikkien kivien pois nostaminen ja alla olevan kankaan uusiminen. Tämä portaiden vierusta on vielä helppo kohde mutta kivipuro vaatii jonkinlaisen sisukohtauksen tullakseen valmiiksi.

8 kommenttia:

 1. Ymmärrän onnellisuuden hyvin!
  Minä yritin kaikkien sääntöjen mukaan hoitaa pionien taimia ruukuissa maahan istutettuna viime kesän ja itsellä on näistä nousematta 5 ja tyttärellä 4. Harmittaa tosi paljon. Seuraavat laitan maahan jo keväällä ja katkon vaikka nuput, jos se auttaisi juurtumisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla jäi pari viime syksynä laitettua pionia nousematta. Luotan enemmän ajoissa istuttamiseen, etenkin kun talven olosuhteista ei koskaan tiedä.

   Poista
 2. Kukkivat puut ovat niin suloisen kauniita! Hienot ajat sinulla edessä, kun kaikki nuput aukeavat! Kivien ystävänä odotan kivipurosi perkaamisen lopputulosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee ottaa ennen ja jälkeen kuvat kunhan pääsen puron kimppuun. Se heinittyy ärsyttävän nopeasti mutta kun on kitketty niin onhan se kaunis.

   Poista
 3. Kohta puhkeaa kukkameri! Nuo tekemättömät työt rassaa ja tulee tuskan hiki. Pikkuhiljaa, jokainen homma on eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskan hiki tulee kun pitää polvilleen kykkiä monta tuntia, latoa kivet pois ja sitten paikoilleen.

   Poista
 4. Onpa ruusuomenassa paljon nuppuja! Se on kohta aivan täynnä kukkia. Kasvit tarjoilevat välillä upeita yllätyksiä. Tsemppiä kivikoiden kitkemiseen! Ei ole ihan mukavimpia hommia se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mukavimpia hommia mutta pakko tehdä. Ihana nähdä ruusuomena täydessä kukassa, sitä en ole vielä päässyt näkemään.

   Poista

Kiitos kommenteista :)