keskiviikko 3. kesäkuuta 2020

Tulppaanit

On se vaan pakko tehdä vain tulppaaneille omistettu postaus, niin kauniisti ne kukkivat tänä vuonna.
 'Queen on Night' ei ole kukkinut koskaan näin hyvin. Tulppaaneja on istutettu kymmenen kappaletta syksyllä 2015 ja nyt niitä on vajaa 20 kappaletta. Ovat tainneet tykätä kuivista kesistä.
 Tulppaani 'Mystic van Eijk' lopettelee kukintaansa, tänä vuonna tämän lajikkeen kukinta oli nopea ja kukan väri kovin valju. Takana pilkottaa edellisen kuvan yön kuningattaret.
 Arbortumissa on tulppaanikeidas. Aivan taustalla 'Angelique' tulppaanit jotka on istutettu 2015. Ne porskuttavat edelleen täysissä voimissa, ovat tainneet lisääntyäkin. Etualalla on viime syksyn tulppaaneja, liila 'Negrita Double' ja vaaleanpunainen 'Pink Star'. Keskellä on myös viime syksynä laitettu 'Van Eijk'. Paletin kruunaa tiuha lemmikkikasvusto.
 Edellisistä muutama metri vasemmalla on 'Elegant Lady' tulppaanit. Näissä on kyllä paljon vähemmän punaisen häivähdystä kuin pakkauksen kuvassa. Tykkään silti kovasti näiden heleästä väristä.
 Näiden vanhojen tulppaanien nimi ei ole enää tallessa. Takimmaiset eivät muistaakseni kukkineet viime vuonna ollenkaan.
 'Salmon van Eijk' on ollut tänä vuonna erittäin kauniin värinen. Olen sittenkin tyytyväinen, että istutin näitä vaikka viime vuonna vähän nurisin asiasta.
Ikimaailmassa en myönnä ostaneeni näin kirkkaan punaisia tulppaaneja, 'Rococo Parrot' on ainut poikkeus. Myyntipakkauksen kuvassa olivat hyvin tummina, lajike on 'Lasting Love'. No ei kyllä ole rakkautta ollenkaan ja toivottavasti hyvin nopeasti taantuvaa. Ehkä näidenkin väri muuttuu ajan kanssa siedettävämmäksi.

Paljon muitakin tulppaaneja on kukassa, osa jo kukkinut ja joitakin vasta availee nuppujaan. Onni on lajikkeiden moninaisuus joilla voi pidentää tulppaanikautta pitkälle.

27 kommenttia:

 1. Tulppaanit tosiaan ovat tainneet pitää kuivista kesistä, kun kukkivat useita vuosia putkeen täälläkin.
  Musta tuntuu että kaikki tulppaanit on kauniin värisiä:) Suunnittelen jo hieman, mitä kaikkea ostoskoriini syksyn tullen laitan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivat kesät ovat varmasti edesauttaneet tätä riemukasta kukintaa. Minulle kelpaa aika moni väri mutta tuo kirkkaan punainen vähän yskittää. Ehkä jos siihen laittaisi muita värejä kuten vaikka valkoista lisäksi niin vaikutelma pehmentyisi.

   Poista
 2. Vau mitä loistoa ja jopa lisääntymistä, se on harvinaista herkkua! Ihania nuo hailean väriset Elegant ja Mystic, miltei ihanimmat, vaikka vaikea näistä on valita.
  Tosiaan, pionille vastauksestasi tuli mieleen, että entä jos laittaisit noiden punaisten kaveriksi ihania pula-valkoraidallisia, kuten Estella Rijnveld tai Carnaval de Nice, voisi olla aika ihanan raikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pulavalko :-D Pula-ajan valkoinen...? Siis puna-valko, tarkoitin...

   Poista
  2. Pulavalkoraidallisetkin käy :D Pitää katsoa mitä syksyllä on tarjolla, yksinään punaiset on liian ärtsyt mutta yhdessä muiden kanssa ei niin pahat.

   Poista
 3. Ihanaa kesäistä kukkaloistoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Onneksi laitoin tulppaaneja lisää syksyllä, nyt niistä saa nauttia.

   Poista
 4. Hienoa, että tulppaanit lisääntyvät! Kaunis yhdistelmä tulee lemmikeistä ja tulppaaneista, niin kivalta näyttää. Onhan tuo välillä arpapeliä, kun yrittää saada pussin kuvien mukaan tehtyä omia suunnitelmia. Yhdessä saamassani bonuspussissa oli kuvana selvästi keltainen, pieni, aikainen tulppaani ja tuolla ne kasvavat lähinnä valkoisina (mikä siis sopii minulle oikein hyvin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupassa ei millään jaksaisi tarkistaa jokaista lajiketta netistä että miltä oikeasti näyttää. No en minä kauhean ronkeli ole, puutarhassa on joka kirkkaan keltaisia tulppaaneja ja olen niiden kanssa sinut.

   Poista
 5. Oletko huomannut miten hyvin sun blogi on sijoittunut Blogit.fi sivustolla👍 Käyhän kurkkaamassa💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, enpä ole käynyt aikoihin katsomassa, kiitos vinkistä. Näköjään kolmossija puutarhablogeissa :)

   Poista
 6. Oi, miten kaunista! <3
  Ja joskus tosiaan noi tulppaanien sävyt ovat aivan jotain muuta pakkausten kuvissa, kuin sitten livenä. Ja on jännä, että miten kirkkaan keltaiset ja punaiset tulppaanit kukkivat uskollisesti ja sitkeästi vuodesta toiseen. Ne eivät taannu läheskään niin helposti kuin esimerkiksi hempeät sisarensa.
  Minäkin aina mietin, että keräisikö maljakkoon etupihan kirkkaat uskolliset kukkijat, mutta niin minä vain katselen niitä vuodesta toiseen ja ihmettelen niiden sitkeyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirkkaan keltaiset eivät taannu millään, päinvastoin. Mutta olkoot, kevääseen sopii värejä.

   Poista
 7. On ne! Ihania siis ja mitä silmän ja sielun iloa alkukesään :)

  VastaaPoista
 8. Todella kauniisti kukkivat.’ Queen of Night’ tulppaanit kukkivat nyt minullakin hyvin. Pidän kyllä noista punaisistakin tulppaaneista ja valkokukkaisiin yhdistettynä olisivat kiva yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää muistaa ostaa valkoisia tulppaaneja, olen suunnitellut niitä muuallekin. Yön kuningattaret on aika sitkeitä.

   Poista
 9. Niin kaunista että ihan huokailuttaa ♥

  VastaaPoista
 10. Uskomatonta, että olet saanut jotkin tulppaanit lisääntymään, mitkä minulla vain taantuvat. Hyvä kuitenkin niin, että joillakin tulpuilla on pitkä ikä. Lasting Love on minullakin aika voimakas ja aluksi näytti olevan aivan väärässä seurassa. Kohta sinne tulee eräs tulppu vielä kukkaan ja jos se ei saa kukkia mätsäämään yhteen, niin saatan poimia Lasting Lovet sisälle maljakkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin ihan uskomatonta että ovat lisääntyneet, piti oikein tarkistaa myyntipakkauksen pahvista että montako sipulia siinä on ollut. Myös 'Angeliquet' ovat lisääntyneet, tykkäävät kuivasta etelärinteestä. Valkoista seuraksi niin sitten Lasting Love saattaa olla siedettävä.

   Poista
 11. Ihania tulppaaneja ja mahtavaa, jos ne ovat jopa lisääntyneet. Omat, alkuvuosina istutetut 'Queen of the Night' ja 'Angelique' taantuivat lähes täysin kerran kukittuaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ne minullakaan kovasti lisäänny, 'Queen of Night' ja 'Angelique' ovat poikkeukset. Muuten taantuvat heti. Osa kestää vähän paremmin, ne jotka kasvavat erityisen kuivissa paikoissa.

   Poista
 12. Turhaan pelkäsit etukäteen epämiellyttäviä väriyhdistelmiä. Tulppaanisi ovat upeita ihan kaikki. Kuivat kesät tai mikä lie syynä, mutta nyt on noussut monia tulppaaneja, joita ei esimerkiksi viime kesänä näkynyt ollenkaan tai pari hassua.
  Kirkkaanpunainen on vaikea väri. Istutin punaista Darwinia ison ryhmän, eikä se oikein viehätä silmää. Siitäkään huolimatta, että pian samaan ryhmään aukesi valkoisia tulppaaneja. Kontrasti on jotenkin liian voimakas. Ehkä ryhmä kaipaisi vielä jotain kolmatta tasapainottamaan. Sailan ehdottamat punavalkoraidalliset voisivat olla vaihtoehto minullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen ja valkoinen yhdessä on "kova" mutta joku muu voisi toimia pehmentäjänä, sininen mutta sitä ei ole tulppaaneissa, Sailan ehdotus punavalkoisesta on hyvä.

   Poista
 13. Voi ihanuus tuota arboretumin kukkaloistoa <3 Ihanat värisävyt ja runsasta kukintaa! Lemmikit ovat kyllä loistavaa seuraa tulppaaneille. Minullakin 'Queen of Night' -tulppaanit tuntuvat lisääntyvän vuosi vuodelta. Eivät vielä kuki, mutta nuppuja on valtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istutin viime vuonan arboretumiin 2x2kg tulppaanipussia + muutaman pikkupussin, näköjään määrälläkin on merkitystä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)