perjantai 12. kesäkuuta 2020

Pioneja

Lisää pioneja avautuu tuntemattoman pionin ja kartanopionin kaveriksi. Pioni jos mikä on ihana kasvi sillä niissä on lajikkeita alkukesän kukkijoista loppukesän kukkijoihin.
 Taas uusi mysteeripioni. Ei tietoa mistä hankittu, milloin ja mikä on lajike. Tunnistatko? Korkea pensas ja kukat ovat nuppuisina hyvin nuokkuvat.
 Paikka tuli valittua vahingossa oikein hyvin, tämäkin on täydellinen pari vuorijumaltenkukalle. Taustalla on samaa värilinjaa niittysalviassa.
 Tässä vielä kuva koko pensaasta jossa näkyy alareunassa tuo nuppujen nuokkuminen. Kaunis tämä on, oli sitten hankittu mistä tahansa tai oli lajike mikä hyvänsä.
 Pioni 'Mai Fleuri' saa mykistymään jo nuppuisena. Olen täydellisen rakastunut.
 Vuosi sitten tehdyt pionin siementen kylvöt tuottivat lopulta yhdeksän taimea. Purkkeja on kymmenen koska yhteen siirsin juurakon josta katkesi lehtivarsi jo keväällä. Juuri oli kuitenkin hengissä ja kokeilen tapahtuuko sen kanssa mitään. Vain parin lajike on tiedossa, puutikku ei ollut hyvä merkitsemiskeino, oli lahonnut lähes kaikista. Kasvattelen pioneja syksyyn saakka navetan pohjoisseinustalla sopivassa varjossa ja laitan sitten maahan.
 Monsteripionini kukkii tänäkin vuonna runsaasti. Tuennan vaatii ehdottomasti kerrottujen kukkien kanssa.
Kartanopioni vetelee viimeisiään, ihmeen pitkään siitä onkin saanut nauttia.

16 kommenttia:

 1. Ihanat nämä aikaiset pionit! Saman havainnon olen tehnyt puutikuista, ne sopivat vain yksivuotisille, sillä informaatio ei säily luettavana kuukausimääriä, vuosista puhumattakaan. Ärsyttävästi olen laittanut jonkun kasvin purkin reunaan vain sen paperisen siemenpussin ja nyt, kun purkista ehkä vuoden jälkeen jotain nousee, ei ole niin mitään hajua, mitä siinä on - pussista on jäljellä lötkö pieni repale.
  Kuolanpionilla on tuontapaiset lehdet, mutta en ole pioniekspertti, kun niitä on triljoona ja risteytyvätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei enää puutikkuja. Taidan satsata seuraavaksi kunnon nimikyltteihin joissa teksti pysyy. Minustakin sillä on samankaltaiset lehdet kuin kuolanpionilla, saattaisiko olla ruusupioni?

   Poista
 2. Mai Tai on hauraan herkkä sulotar jo nuppuisena, mikä kaunotar siitä mahtaa puhjetakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjasin nimen, pioni on 'Mai Fleuri', ei saisi koskaan kirjoittaa väsyneenä. Tänään aukaisi kukkansa.

   Poista
 3. Mai Tai on kyllä niin kaunis nuppuisenakin. Jännä nähdä se avautuneena.
  Joo, puutikut kelpaavat vain lyhytaikaiseen käyttöön. Muutama vuosi sitten tulostin kasvitekstit ja laminoin ne. Sen jälkeen kiinnitin ne metallisiin tikkuihin kasvien juurille. Ei vaan laminointi kestänyt. Kosteus pääsi laminoinnin sisään ja tuhosi tekstin. Toistaiseksi kestävin ja edullisin systeemi on permanent-tussilla viilipurkin kaistaleeseen kirjoitettu teksti. Samalla myös rumin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjasin nimen, ensin yritin kännykällä mutta ei onnistunut, kirjoitin vahingossa kellukan nimen, pioni on 'Mai Fleuri'. Kaunis se on, tänään avasi nuppunsa. Taidan satsata sellaisiin lipuskoihin joihin saa lyijykynällä nimen, se on ainakin kestävä.

   Poista
 4. Ihana joukko pikkuruisia pionin taimia, muutaman vuoden päästä saat jo huikean kattauksen pionipenkkeihin! `Mai Fleuri´ on kyllä upea, ja hyvin kaunis on tuo ensimmäinen nimetönkin. Sopii mahdottoman kauniisti vuorijumaltenkukkien rinnalle!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva onnistua pienten taimien kanssa sillä ensimmäistä kertaa kasvatan pioneja siemenestä oikein ajatuksella. Kuolanpionin siemeniä olen heitellyt puutarhassa sinne ja tänne mutta ovat joutuneet itämään yksikseen jos ovat edes itäneet.

   Poista
 5. ’Mai Fleuri’ on täydellinen. ❤️

  VastaaPoista
 6. Pionit ovat kyllä puutarhan komeimpia kasveja! Toisten blogeissa niitä ihailen, itsellä ei ole eikä ehkä tulekaan. Vaan mistäpä sen tietää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät kaikki halua pioneja puutarhaansa, minä kuulun niihin jotka eivät halua kuunliljoja. Yhtään ei ole eikä tule :D

   Poista
 7. Onpa kaunis pioni, kiva, että on eri aikaan kukkivia ilona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvilan oma pioni on myöhäisin, kukkii joskus todella pitkällä heinäkuulla.

   Poista
 8. Kuolanpioni eli Paeonia anomala on tuo kysymäsi peijooni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuolanpioneja on kai erilaisia? Tämä on ihan erilainen kuin pihan virallinen kuolanpioni joka tekee matalat ja tanakat varret, suuret kukat jotka eivät nuoku. Olen kyllä erittäin onnellinen tästä erilaisesta kuolanpionista! Tai sitten se toinen on jotain ihan muuta :D

   Poista

Kiitos kommenteista :)