perjantai 19. kesäkuuta 2020

Keskikesän kohdalla

Kamala ajatella, että elämme jo keskikesää. Minulla kun on vielä ihan kevätfiilis. Kesäloma alkoi, kuusi viikkoa aamuja ilman herätyskelloa, tulee kyllä tarpeeseen korona-kevään jälkeen.
 Pitkästä aikaa olen laittanut talon ulkoportaille kesäkukkia. Isossa saviruukussa on kärhö 'Princess Kate', pienemmissä ruukuissa on käenkaalia. Taustan rautapadassa on tuoksuhernettä ja käenkaalia, molemmat helppoja kesäkukkia, kasvavat lähes itsestään.
 Kärhö on kasvanut huimasti korkeutta, tuki ei enää riitä sille. Nuppuja siinä ei vielä näy mutta toivon saavani nähdä kukinnan. Kärhö pääsee syksyllä maahan jatkamaan kasvuaan. Almasta ehdin olla huolissani, oli taas puolentoista päivän reissulla. Nyt kelpaa rapsutukset ja vierihoito kun palasi kotiin.
 Mansikkamaalle on tulossa juhannuksena laajennus. Löysin kaksi tuollaista pientä lavakaulusta jotka mahtuvat hyvin jo olemassa olevien mansikkalaatikoiden väliin.
 Syreeni 'Mme Lemoine' teki ensimmäiset kukkansa. Niistä voi todella sanoa puhtaan valkoiset.

 Valkoinen akileija loistaa kun taustalla on tumma happomarja. Happomarja kukki tänä vuonna erittäin runsaasti ja huomasin sen olevan todella paljon pölyttäjien mieleen.
Näköjään tuli valittua tähän postaukseen vain valkoisia kukkia. Valkohanhikki on yksi lemppariperennoista, siksi jaoin sitä myös luumulehtoon. Jaksaa kukkia helteilläkin pitkään.
Juhannusruusun myötä on hyvä toivottaa kaikille hyvää juhannusta. Täällä juhannus vietetään kotioloissa lastenlasten ehdoilla, siispä uimarantaa, vesileikkejä, mansikoiden kastelua ja paljon jäätelöä.

25 kommenttia:

 1. Portaasi ovat kuin suunniteltuja kesäistä ruukkupuutarhaa varten. Ja sopisi sinne kavereitakin Alman kanssa köllöttämään.
  Sain valkohanhikin siemeniä, mutta eivät itäneet. Onneksi siemeniä jäi, joten voin kokeilla uutta idätystä. On kyllä nätti kukka.
  Sen verran on helteistä juhannusta ja juhannuksen jälkeistä aikaa luvassa, että uimaranta ja runsas jäätelö taitavat olla helpoin ajankulu.
  Toivotan sinulle mukavaa lomaa ja hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaat on mukavan leveät mutta en pidä yhtään niiden ulkonäöstä vanhan talon edessä. Kun ovat hyväkuntoiset niin eipä viitsi purkaa poiskaan. En tiedä onko valkohanhikki vaikea saada kasvamaan, siementaimia ei ole näkynyt kovin paljoa, enemmänkin saisi levitä.

   Poista
 2. Kasvimaan satoa täällä itsekin odottelen ja ihmettelen. Kovin on ainakin pieniä omat sadot tällähetkellä. HYVÄÄ Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruohosipulia on saanut syötäväksi, ei paljon muuta :D

   Poista
 3. Iloista juhannusta! Alma taisi aloittaa juhannusbileet ajoissa. Kaunista valkoista suven kukintaa.
  Alkoi tehdä mieli jäätelöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma oli ehkä tekemässä juhannustaikoja, nyt on pysytellyt tiiviisti kotona.

   Poista
 4. Valkoiset kukat ovat aina kauniita ja nyt olet vielä kuvannutkin ne herkästi. Mansikkamaa laajenee melkoiseksi. Hyvää lomaa ja nautinnollista juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikkamaa sai hyvän laajennuksen, aikoinaan kun laatikot laitettiin niin olisi voinut laittaa ne vähän tiiviimmin, olisi heti saanut enemmän laatikoita.

   Poista
 5. Sama täällä, ihan justiin oltiin toukokuussa ja kesäkuu alkoi ja nyt aletaankin siirtyä kohti loppukesää, ääk! Ahistus :-D
  Onneksi Alma tuli kotiin. Se taitaa tietää, että ruokinta paranee kummasti, kun välillä häipyy.
  Hyvää juhannusta ja lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahdistaa :), onneksi alkoi loma. Alta taktikoi, nyt on saanut erityisen paljon herkkuja ja kuvan nukkua vieressä.

   Poista
 6. Ei meinaa tajuta, etton jo juhannus. Isäntä o jo päässy jokakesääsehen hokemahan, "päivä lyhenöö ja kohta kesä on ohi" Yäk!!! No, ei ny sentäs. Tästähän se vaan paranoo. Hyvää juhannusta ja lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Argh! Meillä isäntä tekee samaa kun tietää että minua ärsyttää suunnattomasti koska en halua ajatella syksyä vielä lainkaan.

   Poista
 7. Ihana valkohanhikki ja kaikki muutkin! Valkoiset kukat sopivat keskikesään mainiosti. Hyvää juhannusta ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
 8. Kaunista kukintaa.
  Hyvää juhannusta myös sinulle. 🇫🇮🇫🇮🇫🇮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) ei saatu lippua salkoon, meni naru poikki.

   Poista
 9. Hi, so amazing post. I follow you # 582 , follow back?

  https://bubasworld.blogspot.com/

  VastaaPoista
 10. Oi miten ruhtinaallisen pitkä kesäloma😮 Eikö siinä pala melkein koko vuoden lomat?! No mutta kyllä minäkin ottaisin mieluusti lomat kesällä mutta saadaan vaan max. 3 vko, plääh😣
  Ihanaa lomaa ja kesää, nythän se vasta oikeastaan alkaa☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ruhtinaallinen loma eikä mennyt kaikki lomat, minulla oli vielä pitämättä viime vuoden lomia ja työnantaja määräsi pitämään kesällä 5 viikkoa uusista lomista. Viime kesänä pidin 4 viikkoa lomaa ja jo silloin päätin että haluan kokeilla pidempää lomaa, talvella pärjään vähemmällä.

   Poista
 11. Hyvää juhannuksen jatkoa ja ihanaa kesälomaa! 6 viikkoa on ihanan pitkä aika. Minulla myös alkoi loma, mutta ei ihan yhtä pitkä. Tarkoitus olisi tulla Arvilaan Avoimien aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen haaveillut että joku vuosi saisin pitää oikein pitkän loman, oli tarkoitus pitää peräti 7 viikkoa mutta korona sotki suunnitelmia. Tervetuloa avoimiin!

   Poista
 12. Voi kun on kaunista! Meilläkin kasvaa kärhö ruukussa. On talvehtinut hyvin hiekkapohjaisessa penkissä ja siirrän sen aina keväällä takaisin ruukkuunsa. Paremmin vaikuttaa näin menestyvän kuin tuolla muualla istutuksissa.

  VastaaPoista
 13. Sama juttu, vieläkin mietin, että ollaan vasta kasvukauden alussa, mutta heinäkuuhan on ihan nurkan takana.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)