tiistai 9. kesäkuuta 2020

Kun silmäluometkin hikoilivat

Sinisen keinun tilalle tullut uusi istutusalue on pääosin valmis. Alue on raivattu kivien siirtoa lukuunottamatta lapiolla. Kun tein töitä lämpiminä päivinä niin tuntui, että silmäluometkin hikoilivat.
 Keinu sijaitsi vasemmanpuoleisen multa-alueen kohdalla. Kivien alle laitettiin pahvia jotta sieltä ei kasva nurmikkoa, pahvi taas on peitetty kuorikatteella jotta näyttäisi siistiltä.
 Keskelle jäävässä ympyrässä on jo istuskeltu miehen kanssa. Nurmikon leikkaaminen ympyrästä hoituu vanhalla kelaleikkurilla jonka mies teroitti ja huolti juuri tätä tarkoitusta varten.
 Istutuksiakin on jo tullut. Kuva on otettu muutama päivä sitten joten siinä ei ole vielä kaikki. Löytyy mm. valkoinen siperiankurjenmiekka, pioni 'Bartzella', valkoinen salkoruusu, tarhakullero 'Alabaster' ja valkoinen kellopeippi. Vasemman kulman pieni pensas on likusterisyreeni. Lisäksi istutin tänään reunakasviksi valkoista iisoppia. Kovin valkoisella mennään mutta olkoot se tämän penkin pääväri. Alesta löytyi kärhöt 'Miss Bateman', 'Piilu' ja 'Ville de Lyon'. Piilu on toisella puolella mutta kaksi muuta on istutettu yhteen tähän alueelle.
 Laattapolku on vielä kovin kiikkerä, pitää kävellä keskellä kiviä. Kuorikate peittää pussilakanan joka taas pitää laattojen alla olevan nurmituppaiden kasvun poissa.
Ympyrä on reunustettu orvokeilla ja äitienpäiväruusuilla. Satuin kaupungin puistoon juuri kun siellä oltiin vaihtamassa kesäkukkia. Orvokit ja ruusut olisivat menneet kompostiin ellei niitä olisi kukaan ottanut. Minä otin ja vein niitä vielä ison kasan työkavereillekin. Toinen istutusalue on vielä mullalla ja joutuu olemaan kunnes saan siihen lisää multaa. En millään viitsisi käyttää säkkimultaa niiden liian suuren turvepitoisuuden takia. Kaikki kompostimulta on käytetty, sitä tulee vasta ensi kesänä lisää omasta kompostista.

11 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta jo nyt, ja varmaan kesän mittaan rehevöityy jo kivasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos näin kuivaa on niin rehevöitymisen kanssa on niin ja näin. Pitää kastella ahkerasti.

   Poista
 2. Ihana, voi hyvin kuvitella minkälaista tuossa on kun kasvit vielä kasvavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee kiva paikka. Orvokeiden tilalle on laitettava jotain pysyvämpää, pitää vielä pohtia mitä se voisi olla.

   Poista
 3. Kivasti olet saanut jo penkkiä kasvitetuksi. ☀️😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oman pihan jakotaimia riittää, syreenikin on muualta siirretty.

   Poista
 4. Lämpimällä säällä urakointi saa tosissaan hien virtaamaan, hienoa, että jaksoit tehdä noin ison urakan ja kaunista tuli. Tuo kastelu on varmasti sekä sinulla että minulla täällä aika iso työmaa, kun katsoo taas sääennusteita tästä eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastella joutuu paljon jos sääennusteet pitävät paikkansa, onneksi kasvihuoneella on nyt pitkä letku jolla ylettää kastelemaan kasvihuoneen ja sen ympäristön.

   Poista
 5. Nättiä tulee, tuollainen romanttinen päiväkahvittelupaikka! Ihanat kalusteetkin. Sattuipa sinulla käymään hyvä tuuri orvokkien ja ruusujen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalusteet on hankittu ruotsalaisesta huonekalukaupasta vuonna kivi ja keppi, ovat olleet todella hintansa väärtit.

   Poista
 6. Ihana alue💕 Joko sillä on nimi? Jotain romanttista ehkäpä... Rakkauden ympyrä😍

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)