tiistai 17. joulukuuta 2013

Vauvalle

Tallinnassa oli ja on vaikka mitä kivaa vauvoille, kuten Suomessakin. Se mikä harmittaa, on poikien syrjintä. Kun tytöille on seitsemän rekkimetriä vaatteita, on pojille vastaavasti kaksi. Noin kärjistetysti sanottuna. Onneksi niistä kahdestakin metristä löytyy jotain kivaa.
 Otus (onko tuo koira vai nalle?) paitoineen ja housuineen on Mark & Spenceriltä. Omille pojille olen ostanut sieltä muutamia vaatteita vuosien varrella ja laatu on osoittautunut kelvolliseksi. Osa vaatteista on kiertänyt kahdella pojalla ja ne voi vielä myydä eteenpäin, se kertoo paljon.
 Next:n vaatteita omilla pojilla ei ole ollut, joten niistä ei ole mitään käyttökokemusta. Tämä farkku/body-setti maksoi n. 30 euroa. Lisäksi ostin toppatakin ensi talvea varten, mutta sen ehdin antaa jo tyttärelle. Nämä vaatteet pakataan vielä jouluksi kuusen alle vaikka tytär nyt näkeekin kuvat blogissa.
 Tämä koiruus surusilmineen vetosi mummiin, osta minut! Haaranepparit vähän mietityttää, ne joko toimii tai sitten ei, mutta näissä vaikuttivat napakoilta. Muistan omien lasten vauva-ajoilta, että mikään ei ollut ärsyttävämpää kuin nepparit jotka ei pysy kiinni.
Siskon kanssa päiviteltiin Nextin tyttöjen osastolla, että luojan kiitos tyttären vauva ei ollut tyttö, isotäti ja mummi olisivat menneet aivan sekaisin, tilin saldosta puhumattakaan. Nyt ei tarvinnut ostaa kymmentä söpöä mekkoa matkalaukun täytteeksi. Pari otusta riitti.

13 kommenttia:

 1. Ihanat nuo otukset! Jos minulla olisi tyttövauva, haluaisin pukea hänet juuri tuollaisiin vaatteisiin eikä mihinkään vaaleanpunaiseen prinsessahörselöön. Todella kivat ostokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahin prinsessahörsö iskee mun ohi, mutta kyllä tyttärellä oli sekin vaihe kun kaikki piti olla pinkkiä, hörsöä ja kimallusta. Vauva ei vielä onneksi osaa ilmaista mielipidettään vaatteen ulkonäöstä :)

   Poista
 2. Nextin vaatteita olen ostanut molemmille lapsilleni reissusta ja tilannut nettikaupasta..tykkään paljon ja laatu on mun mielestä ollut hyvä :-) kestää pesemistä! Ja ne tyttöjen vaatteet kyseenomaisessa kaupassa ;-) sekaisin siinä menee! Kauan oon blogiasi seurannut ja nyt vasta rohkaistuin laittamaan viestiä ;-)mukavaa joulun odotusta! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että laatu on hyvää. Keskimmäiselle pojalle jolla on aistiherkkyyksiä ostin Nextiltä sukkia, tykkäsi kovasti eikä ollut häiritseviä saumoja.

   Poista
 3. Miksi noin pienten lasten vaatteita pitää ylipäätään jaotella tytöille ja pojille erikseen. OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ihme kieltää ostamasta pojalle vaaleanpunaista hörselöä? Ei kai niitä kenenkään ole pakko jaotella. Missään ei kielletä ostamasts pojalle vaatteita "tyttöjen puolelta."

   Poista
  2. Jaottelu pohjautuu luultavammin siihen, että me naiset ja miehet pukeudumme eri tavoin, ja samaa teemme lapsillemme. Mutta mikä tosiaan estää pukemasta poikia tyttöjen vaatteisiin tai toisinpäin :))

   Poista
 4. Ihania ötökkävaatteita. Ompelen kyllä lapsenlapselleni mekkoja, mutta muuten tytär ostaa vaatteet kirppikseltä. Täällä on upea kirppis josta saa pussillisen ihan hyviä kamppeita kahdella eurolla. Jouluksi kyllä intoonnuin ostamaan kylpytakin pikkuiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikien syrjintä vaatteissa näkyy muuten jo kirppiksillä. Tytöille on pöydäntäydet kaikkea ihanaa ja pojille mitättömämn vähän. Ja huomaan sen myydessä omien poikien käytettyjä pois, kohtuuhintaiset hyvässä kunnossa olevat vaatteet viedään melkein käsistä koska tarjontaa on paljon vähemmän.

   Poista
 5. Oih, ihania! Pojille on tosiaan vähemmän tarjolla vaatetta kuin tytöille...

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)