torstai 5. joulukuuta 2013

Nuppuja joulukuussa

Kiitos teille kaikille edellisen postauksen kommenteista. Jos vauva on ihana, niin olette tekin ihania.

Saaripalstan Saila kirjoitti joku aika sitten omista jouluruusuistaan. Silloin vasta muistin, että onhan sellainen omassakin puutarhassa. Viime keväänä toin piskuisen taimen Türista ja niinpä vaan oli taimi hengissä, ja ilmeisen hyvin, sillä siinä on kaksi nuppua.
 Sailan vinkin mukana kävin peittelemässä ruusun havujen alle, ja se tapahtui juuri oikeaan aikaan. Kuvat on otettu 28.11. ja nyt taimi ja koko puutarha on tiukasti lumipeitteen alla.
Toivottavasti kasvi malttaa ajoittaa kukintansa kevääseen muutaman kuukauden päähän. Ja muutenkin jaksaisi selvitä talven yli savisessa maaperässä.

3 kommenttia:

  1. Voi mahtavaa, nuo nuput antavat toivoa keväästä ja valosta!

    VastaaPoista
  2. Onpa ihana! Jostain olen lukenut, että savimaa olisi jopa vaaleajouluruusun mieleen. En tiedä, luulisi, että parempi olisi kuitenkin kuohkea humusmulta. Minulla ei ole ollut savisessa kohdassa jouluruusuja kuin vasta viime keväästä lähtien, joten vaikea sanoa. Tai olisikohan yksi peräti sinnitellyt jo yli vuoden, se on kyllä ihan reippaan näköinen, vähän vain taisi kuivahtaa viime kesänä.

    VastaaPoista
  3. Mulla on pari jouluruusua ja savi on se mitä meilläkin pihalla on. Ne on muutaman vuoden nyt olleet ja hyvin selvinneet talvesta ilman peittelyitä. Ne vaan valitettavasti on kotiloiden suurta herkkua ja kaikesta torjuntayrityksestä huolimatta aika reikäisiä kotiloiden jäljiltä.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)