keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Himmeli x 2

Minulla on aivan mahtava sisko, no, oikeasti kaksikin, mutta tämä toinen kun on tuntenut minut koko ikänsä, niin tietää tasan varmasti mistä pidän. Ja minähän pidän himmeleistä.

Salissa roikkui pitkään iso himmeli, mutta vuosien kuluessa se sai liian monta iskua valomiekoista ja muista taisteluvälineitä. Etsinnöstä huolimatta en ole löytänyt uutta riittävän kookasta himmeliä valmiina, tai edes sellaisen tekijää. Arvaatte varmaan kuka löysi, kukapas muu kuin siskoni.

Niinpä sain viikonloppuna jo yhden joululahjan, ehkä sen tämän vuoden kookkaimman. Salissa on taas perinteinen olkihimmeli. Kuvia siitä sain onnistumaan edes jollain tavoin vain tämän yhden. Todella vaikea kuvata vaaleaa koristetta vaaleaa taustaa vasten talvivalossa.
 Tupaan tuli pienempi himmeli, taidokkaasti tehty sekin ja todella monesta pienestä osasta.
 Minulle himmeli on koriste joka ehdottomasti pitää olla talossamme. Tämän tuvan himmelin pakkaan laatikkoonsa joulun jälkeen, mutta salin himmeli saa jatkaa hiljaista pyörimistään katonrajassa ympäri vuoden. En vain raaski viedä niin suurta kädentyötä vintille hiirten nakerreltavaksi.
Olen joskus ollut jollain jouluaskartelukurssilla jossa tehtiin pieni himmeli/olkityö. Sen kokeilun perusteella osaan arvostaa sitä vaivaa ja tuntimäärää joka yhden himmelin tekoon menee. Minusta siihen ei ole, hermo meni jo yhden tuollaisen kuution teossa.

12 kommenttia:

 1. Onpa upeat himmelit! Mulla on vasta haaveilussa himmeli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo salin himmeli on vielä tosi kooka, korkeutta ehkä metrin verran. Tykkään ihan hulluna :D

   Poista
 2. Kaunis! Minullakin ollut etsinnässä oma tuollainen ihanuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himmeleitä näkee tosi vähän myynnissä joulumyyjäisissä ja vastaavissa. Ihan ymmärrettävästi, sillä on isotöinen ja tuntipalkkaa on silloin vaikea saada.

   Poista
 3. Sanoo ihminen, joka on kitannut uskollisesti kuistin ikkunoita... :o En kyllä vallan tajua, mä olen tehnyt monta himmeliä eikä se ole kovin kummoista hommaa (verrattuna sun entisöintitöihisi nimittäin!!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoo, sanoo :D Himmeli on mun mielestä vaikea tehdä, tai ehkä pitäisi vaan kokeilla uudestaan, kurssista on aikaa vuosikausia. Ikkunan entisöinti oli lastenleikkiä olkiväkertelyihin verrattuna.

   Poista
 4. Näin teet himmelin... you tube. Ei niin vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai se ole, jos tosissaan yrittäisi. Kurssilta muistelen, että lanka karkasi vähän väliä tai sitten olki repesi ja seuraavaksi olikin langassa solmu väärässä kohdassa :D

   Poista
 5. Noh, tämä sisko pääsi kerrankin helpolla joululahjalla :)

  Ihania himmelintuijotushetkiä sinne <3

  terv. Se sisko

  VastaaPoista
 6. Himmeli tuo ihanan tunnelman! Oi voi, taas iskee sellainen fiilis, että kunpa voisi istahtaa tuohon kuvaan ja vain nautiskella joulun tunnelmasta. Ihanaa joulun aikaa teille! Siskolle myös :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)