perjantai 20. joulukuuta 2013

Miehen valinta

Vaikka otsikon voisi ymmärtään niinkin, että joku valitsee miestä, niin tällä kertaa ei kyse ole siitä. Sama vanha mies pysyy rinnalla ja sai suorittaa Tärkeän valinnan. Antaa miehellekin kummasti joulumieltä kun saa osallistua näihin jouluvalmisteluihin muutenkin kuin kantamalla joulukuusen taloon sisään. Tosi(joulu)mies saa itse kaataa kuusen kuten meillä tuppaa tapahtumaan jollei naapurin mies ehdi ensin.

Tälläkin kertaa tehtävä ja se Tärkeä valinta liittyi havuihin. Olimme yhteisellä vapaapäivällä kaupungissa ja suuntasimme Lahden torille. Tosin en minä sitä pientä plänttiä kirjaston ja teatterin vieressä nimittelisi toriksi, mutta ehkä joku toinen on toista mieltä. Se aito ja oikea tori kun on tässä kohtaa vain iso monttu ja toriparkin rakennustyömaa.

 Minun vapaapäiväni saivat loppuvuodesta ihan uuden ulottuvuuden miehen jäätyä työttämäksi, olemme yhtäaikaa vapaalla! Aika herkullista laittaa lapset aamulla koulutaksiin ja siinä me miehen kanssa kuin vanhukset konsanaan nautitaan aamupala kaikessa rauhassa tuvan pöydän ääressä, ja mietitään mitä juuri sinä päivänä tehtäisiin. Kyseisenä päivänä olimme ihan kahden jouluostoksilla, harvinaista herkkua kun muistelee edellisiä vuosia.

Nyt kun taustat on selvitetty, niin itse asiaan, Tärkeään tehtävään, eli ulko-ovien havukranssien valintaan. Mies päätti katkaista kuusikranssien perinteen, ja tänä vuonna ovissa keikkuu tuulessa ja myrskyissä petäjäistä neulasta. Täytyy kyllä sanoa, että hyvä valinta oli.
 Mäntyisissä versioissa kyllä kuuluu ehdottomasti näkyä kävyt, kuusiversiossa taas ei.
 Myyjä lupaili kranssien säilyvän pitkälle kevääseen. Minulla onkin ollut tapana poistaa kranssit vasta pääsiäisen seutuvilla, siihen asti ne pysyy kauniina ja neulaset vihreinä. Kevätaurinko tosin voi poltella ne jo aiemminkin ruskeiksi.
 Ai niin, olihan miehellä toinenkin tärkeä tehtävä, sai määritellä kranssien paikan koska emme oikein päässeet siitä yksimielisyyteen. Minä olisin tahtonut ne keskipeilin yläosaan ja miehen mielestä tuo nykyinen paikka on se ainut ja oikea. Nyt ne sitten ovat siinä ainoassa ja oikeassa ja ihan hyvät ovat.
Tänään tein löydön kaappia siivotessani. Tässä kohta on pakko huomauttaa, että en yleensä siivoa yhtään kaappia jouluksi, mutta tavoista poiketen nyt siivosin yhden ja löysin jotain mitä on kaipailtu jo muutama joulu. Mitä se oli, se selviää huomenna.

6 kommenttia:

 1. Todella kauniit kranssit! Tänä vuonna sain laiskotella, kun äitini teki meillekin mustikanvarvuista kranssin. Tuollaiset pariovet olisivat niin ihanat...

  VastaaPoista
 2. Nämä on kauniit, ja lähes ilmaiset, ei tekijä paljoa ottanut ja ovat tehdyt todella siististi. Itse yritin yksi vuosi ja totesin, että siitä edes ostan valmiina. Mustikanvarvuista tulee myös kiva kranssi! Peiliovet löytyi kesällä paneloinnin alta. Ihan mukava yllätys.

  VastaaPoista
 3. Kranssit ovat kauniit ja oikealla kohdalla :) Meidän perheessä oli toissa Jouluna sama tilanne, kun mies joutui työttömäksi. Pariovet ovat hienot ja mahtava löytö! On komia sisäänkäynti.
  -maru-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset puiset pariovet ihan huutavat havukransseja itselleen talveksi. Sisäänkäynti alkaa olla komia, vielä ensi kesänä vähän maalia ikkunakarmeihin, ja se on sitten siinä.

   Poista
 4. Kranssit ovat oikealla paikalla ja niin kauniit!
  Tunnelmallista joulun aikaa sinulle Ja perheellesi!
  T. Tuija

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)