tiistai 10. joulukuuta 2013

Omavaraista

Männynkäpyjen saatavuusongelman takia minulta jäi iso kasa kynttilänpätkiä käyttämättä. Vaan ei hätää, talouteen saatiin hyvin nopeasti tyhjäksi muutama perunalastupurkki ja kerrankin oli lasten mielestä kivaa kierrätystä!

Ekasta yrityksestä ei sen enempää, menkööt harjoittelun piikkiin, mutta toinen kerta onnistui. Sulatin kynttilöiden jämät värien mukaan kolmeksi uudeksi pöytäkynttiläksi ja voi vitsit, se toimi.
 Sipsipurkeista jäi kynttilöiden pintaan kiva huurrepinta. Lankapuoli ei ole kovin kaunis, mutta poltettavaksi nämä on tarkoiteetu joten pienet epätasaisuudet sulaa hyvin äkkiä.
 Tätä menoahan sitä ollaan pöytäkynttilöiden kanssa omavaraisia. Tosin pienellä varauksella, polttotestiä en ole vielä tehnyt. Sydänlanka pitäisi olla sopivaa, ja valu tehty kaikkien sääntöjen mukaan, mutta joku muuttuja c voi toki vielä pilata kaiken.
Lähisuvulle vinkiksi, kaikki kynttilänjämät ja sipsipurkit talteen, käyttöä on. Ja mikä parasta, saatatte saada omat jämänne kynttilöinä takaisin!

14 kommenttia:

 1. Hei mahtava ekolahjaidea! Yhdestä toisesta blogista näin idean kierrättää edellisvuoden joulukortit leikkaamalla ja askartelemalla niistä uusia kortteja. Sekin näytti tosi hauskalta. Kohtahan talouksissa ei tarvita muuta kuin liimaa, sakset ja sydänlankaa ja joulu on valmis :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulukorttejakin kierrätetään, kaksiosaisista leikkaan aina kuvapuolen pois ja käytän seuraavana jouluna vaikka pakettikortiksi. Ja sellaiset joissa on kirjoitusta, saavat hoitolapset askarteluihinsa. Jouluna kierrätys on huipussaan :D

   Poista
 2. Onpas tosi hienoja! Kynttilöitä - ja varsinkaan tuollaisia uniikkeja - ei ole koskaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti toimivat myös poltettuina. Ihan vielä en raaski kokeilla, pitää polttaa muutama kynttilä ensin pois alta.

   Poista
 3. Lapsuudessa meillä oli aina joulun alla kynttiläpaja pystyssä, nyt en ole vuosiin moista hommaa tehnyt. Jossain tapahtumassa on tullut kastamalla tehtyä muutama kynttilä, mttei noin sulattamalla.

  Omatekemässä on se kiva käsintehdyn tuntu ja näkö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus ollut jossain joulupajassa jossa tehtiin kastamalla kynttilöitä. Muistelen että oli mukavaa puuhaa.

   Poista
 4. Aivan upeita, hyvä idea tuo sipsipurkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipsipurkilla saa kivan kokoisia kynttilöitä.

   Poista
  2. Kauniita ovat, ja hyvä ideä tuo sipsipurkki. Meillä on tehty vastaavat talouspaperirullaan. Toimii sekin, mutta taitaa tuo sipsipurkki olla parempi.

   Mutta sydämen paksuus on tosiaan kriittinen. Meillä ongelma oli liian ohut sydän, jolloin tuli ei jaksanut polttaa kynttilää reunoilta asti. Vahingosta viisastuneena laitoin tänä vuonna nelinkertaisen langan - ja nyt tuloksena on iloinen roihu, joka kuluttaa kynttilän hujauksessa! Se oikea sydän löytynee kokeilun ja erehdyksen kautta, josko ensi vuosi toisi viisauden.

   Poista
  3. Mun käyttämä lanka taisi olla sitä keskipaksua kynttilälankaa, sitä myyjä suositteli. Koepoltossa nähdään onko oikeanlaista.

   Poista
 5. Me käytettiin joskus, kun kynttilöitä kierrätettiin, maitopurkkeja, kertakäyttösamppanjalaseja (niistä sai kivoja tonttukynttilöitä), vanukaspurkkeja ja jogurttipurkkeja. Kaikkiin onnistui hyvin ja on mukavaa puuhaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitotölkkikin toimii hyvin, niitäkin on tullut jollain kurssilla kokeiltua. Kertisshampanjalaseja en ole kokeillut, mutta netin kuvien mukaan niillä saa kivoja kynttilöitä.

   Poista

Kiitos kommenteista :)