maanantai 30. joulukuuta 2013

Uusin blogivillitys on täällä!

Mikä on se asia mistä kuhistaan blogissa jos toisessa. Ihmetellään ja päivitellään, että miten sitä nyt, joulukuussa. Kaikki kerrankin aivan innoissaan, ettei tullut tehtyä jo syksyllä.

Ja se on tietysti haravointi. Tänään kaivoin minäkin oman haravani taas kerran esiin, ja menin muiden esimerkin perässä pihalle haravoimaan. Eilisen sateettoman päivän jälkeen osa puutarhasta oli riittävän kuivaa jotta harava luisti.
 Samalla kiertelin kaikki kukkapenkit läpi ja onnekseni sain todeta, että missään ei näy tulppaanien tai muiden sipulikukkien piippoja. Hyvä jos malttavat odotella kevääseen saakka.
 Enimmäkseen sain haravoida pois myrskytuulien tiputtamia oksia. Tänä syksynä olin niin ahkera, että lähes kaikki lehdet tuli haravoitua pois. Ja kuvasta näkyy kuinka iloisen vihreänä loistaa nurmikossa kasvava sammal. Ei tämä ollut musta joulu vaan vihreä!
 Terijoensalava, joita pihassamme on kaksi, on ihan mieletön roskaaja. Siitä tippuu lehtiä enemmän kuin omiksi tarpeiksi, ja pieninkin tuuli katkoo oksia kaikki lähitienoot täyteen. Tämä alue jäi syksyllä putsaamatta, mutta jos näitä kelejä riittää, niin eihän minulla jää kevääksi mitään puuhaa.
Lumettomuus ei minua haittaa, kunhan ei sada jatkuvasti vettä. Ja kun ajatellaan pikkuisen eteenpäin, saa parin kuukauden päästä jo kaivella siemenpusseja esiin ja miettiä mitä sitä tänä keväänä esikasvattaisi. Ei hassumpaa.

9 kommenttia:

 1. Säässä riittääkin ihmettelemistä... kaveri oli linkittänyt facebookiin kuvan, jossa tulppaanit oli lähteneet kasvamaan. :/ Ja mä ajattelin, että pitäis jokin valoisa päivä käydä metsässä katsastamassa suppilovahverotilanne.

  Haravalle oiskin töitä myrskyjen jäljiltä. Toivottavasti sentään ruohonleikkuriin ei tartte kajota ennen toukokuuta... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, huomenna pitääkin tarkistaa löytyykö kanttarelleja :D
   Tosiaan, ruohonleikkuria saisi pyysä piilossa kesään saakka.

   Poista
 2. Hih, ai tämä on blogivillitys :) Meillä myös haravoitiin nyt sekä edellisenä viikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan villitys :D tuntuu että useammassa blogissa on haravoitu joulun jälkeen. Viikonloppuna minullakin olisi hyvää aikaa jos ei ole lunta ennen sitä.

   Poista
 3. Meillä ei (omaa) pihaa ole, niin ei haravahommiin päästä. Joulukuusi kyllä varisee siihen malliin, että kohta päästä lapioimaan ihan täällä olkkarissa ;)

  Tuohon edelliseen vielä...Saan ystäviltä usein lahjaksi vanhaa ja käytettyä, tuntevat ja tietävät makuni ja haluni ja keräilykohteeni. Annan myös itse vanhaa lahjaksi. En kaikille, vaan niille joiden tiedän arvostavan ja tai keräävän vanhaa tavaraa. Yleensä kierrätyslahjat on sellaisia täyden kympin kirppilöytöjä. Tänä vuonna sain vanhaa aarikkaa, ah ja voih miten iloitsin :)

  VastaaPoista
 4. Mulla samat fiilikset, en kaipaa lunta mutta ei tarvis koko aikaa vettäkään sataa. Meillä jo krookukset kurkistelee, saas nähdä miten käy kevään kukinnan! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Täällä oli tänä aamuna jopa maa valkeana, mutta puoleen päivään mennessä kaikki oli taas satanut pois. Pajuissa kyllä on kissat ja vanhempieni luona ihmeteltiin kun salava näytti sen väriseltä että kohtpuoliin alkaisi pukkaamaan silmuja.
  Hyvää uutta vuotta teille!

  VastaaPoista
 6. Oih, ompa teillä kaunis piha. Ja tuo sammal, aivan ihana näky joulukuussa.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)