lauantai 24. huhtikuuta 2021

Takaisin talviunille

Edellisen postauksen karhuille tuli mieleen ajatus takaisin talviunille menosta. Tuli pieni jääkausi ja takatalvi mutta ei anneta sen haitata, sääennusteen mukana tätä kestää vain reilun viikon. Tai sitten juhannukseen saakka ja sitten voikin tulla syksy. Näin mieheni sanoi, mutta minä saatan olla eri mieltä. 

Tässä on ensimmäinen palloesikon siemenkylvön kukkaan tuleva taimi. Sanoisin, että kukan väri on valkoinen. Toinenkin taimi on tulossa kukkaan ja se näytäisi harmikseni liilalta. Kolmas on vielä niin pieni ettei ehkä kuki. Pienoinen pettymys tämä oli, mutta voihan olla, että ne kaikki punaiset ja muut ihanat värit jäivät itämättä ja vain valkoinen ja liila iti. Tai sitten koko siemenpussi on näitä värejä. Toisaalta pitää olla iloinen onnistumisesta, sain kasvatettua palloesikkoa siemenestä.
Onko tämä koiranhammas? Ostin syksyllä muutaman mukulan. Taas kerran. Ensimmäistä kertaa taisin onnistua.
Unkarinsinivuokko ujostelee kylmää säätä eikä availe kukkiaan. Paikka saattaa olla liian varjoisa, mietinnässä on vuokon siirto. Toisaalta on tuossa vahvistunut ja joka vuosi on 1-2 kukkaa enemmän kuin edellisenä vuonna.
Pienimmät tulpaanit aloittelevat. 
Ja isommat tulevat perässä. Arboretumin ensimmäistä perenna-aluetta riivaa sammal. Olen nyt kalkinnut alueen hyvin ja toivon kalkin auttavan. Koristeomenapuu'Marjatta' on parturoitu toimestani joten se ei välttämättä kuki tänä keväänä. Verkkoja ei uskalla poistaa, jäniksiä liikkuu iltaisin ja öisin edelleen puutarhan kiusana.
Rinne- ja kantopuutarha kylpee keväisin auringossa. Kun syreeneihin kasvavat lehdet, on alue puolivarjoisa tai jopa varjoisa. Lisäsin alueelle lahopuuta, niistä juttua myöhemmin.
Vihreään on hyvä lopettaa. Kirjoukonhattu on tykännyt paikan vaihdoksesta ja leviää mukavasti. Kohta tätä voi jo jakaa ja laittaa muuallekin.

Nyt lähden kuitenkin puutarhaostoksille, sää suorastaan vaatii sitä.


8 kommenttia:

 1. On se koiranhammas, kirjavat lehdet erottaa ne. Tuo rinne- ja kantopuutarha näyttää todella kauniilta! Odotan lisää siitä tarinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnistuksesta, en ollut varma kun en tullut laittaneeksi istutuspaikkaa ylös. Lisää tarinaa tulossa kunhan tarkenen mennä pihalle.

   Poista
 2. Jospa seuraavasta esikkosatsista tulis punaasiaki. Mullon tällä hetkellä yks ainut violetti palloesikko ja lisää pitääs saara, vaikka kaikki färit. Pitääsköhän kokeella kasvattaa siämenistä. Voi kuitenki mun kohoralla olla turha toivo. Kävin kattomas, mitä omille koiranhampahille kuuluu ja ilokseni näin kans muutaman nupun. Kiva, että eres joku plaatu meinaa kukkia. Ei oo ollenkaa ittestänsä selevää. Rehevää kasvua siälä. Mitähän kivaa puutarhamyymälästä.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenet on nyt valitettavasti loppu, olen monta kertaa ihmetellyt miksi ihmeessä en ostanut niitä enempää, hinta oli naurettavan edullinen. Palloesikko on helppo kasvattaa siemenestä, jos minä onnistun niin onnistut sinäkin. Yhden puun ostin, en muuta kun oli niin kylmä että jäädyin heti auton ulkopuolella.

   Poista
 3. Tällä säällä tekisi mieli pysyä villasukissa sohvan nurkassa. Onneksi ulos pakottauduttuaan riittävissä vaatteissa, saa kuitenkin jotain aina aikaiseksi.
  Voi kun minunkin istuttamani koiranhammas tuottaisi kukkivan kasvin, vielä en ole nähnyt alkua.
  Minulle kelpaa nyt kaikenväriset palloesikot, kunhan edes lilat asettuisivat kasvamaan. Varmaan myöhemmin alan minäkin hinkua muita värejä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pakotin itseni ulos, sain kuritettua köynnösruusun ja leikattua angervot. Nyt on hyvä mieli ja lopulta olikin ihan kiva sää, ei liian kuuma ja tyyntä. Ostin Latviasta ihanan palloesikkopussin, siemenpussissa oli jopa keltaisen ja oranssin palloesikon kuvat. No sain liilan ja valkoisen :D Ihan kivat nekin, molempia vain jo on ennestään.

   Poista
 4. Kauniit kuvat!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)