perjantai 3. huhtikuuta 2020

Vaihtelevaa

Tänään on paistanut aurinko, taivaalta on tullut vettä, räntää ja lunta. Tuuli on navakka ja raaka. Niinpä puutarhatyöt vaihtuivat kylvöihin sisätiloissa ja muuten vaan loikoiluun. Puutarhassa kävin vain kuvia räpsimässä.
 Taas vähän uutta kuvakulmaa, sellainen jossa näkyy aitta ja talo samassa kuvassa. Betonirenkaan takana on aurapenkki jota laajensin viime vuonna. Tänä vuonna sitä on tarkoitus laajentaa lisää.
 Iloisia yllätyksiä löytyi tuulen tuivertaessa. Siirtämäni tarhakylmänkukka on hengissä. Tämän pitäisi olla väriltään valkoinen.
 Vieressä nousee pieniä vihreitä alkuja joiden on pakko olla vuorijumaltenkukan versoja. Ainakin se kasvi juuri tuossa kohtaa viime vuonna.
 Arboretumissa nimetön laukka on äitynyt hurjaan leviämiseen. Olenpa iloinen tästäkin, laukat eivät ole aina helpompia kasvatettavia ja lisättäviä.
 Pienet Atsurin helmililjat ponnistavat maasta niin, että kukinto on heti maan pinnalta. Kylmän takia kai, vaan silti on ponnistettava pois talven piilosta.
 Krookus 'Prince Claus' on kärsinyt kylmistä öistä. Kukinta on ohi ennen kuin ehti edes kunnolla alkaa.
 Lumikelloista pakollinen joka keväinen blogikuva. Näitä ei kyllästy katsomaan omassa eikä muiden puutarhassa.
 Ensimmäiset hyasintit bongattu. Ihme sinänsä sillä nämä ovat toissavuotisia eli kukkivat nyt toista kertaa. Tuosta vihreästä nupusta päätellen, kukinta saattaa olla komea tänäkin vuonna.
Kierros on hyvä päättää lasikuistille jossa kasvaa neljä pionia. Kaikissa on selvät alut näkyvissä, oikean laidan 'Bartzella' pionissa kaikkein komeimmat.
Kylvin tänään kaikki tuoksuherneet, punatähkää, valkoista ruusunätkelmää, jaloritarinkannusta ja akileijoja. Ne päätyvät lasikuistille heti kun siemenistä jotain itää, sisätilat on säästettävä herkemmille taimille jotka eivät kestä kylmää.

13 kommenttia:

 1. Lupaavia mullasta nousuja ja todella paljon. Kuvissa on oikein keväistä, eikä kylmyydestä tietoakaan. Meillä herättiin kunnon lumimaisemaan. Osa lumesta on jo sulanut, mutta kyllä sitä vielä riittää. Näky oli valoisa, eikä sinänsä harmittanut, sillä ensi viikoksi on luvattu mukavan lämpimiä säitä. Kyllä se kevät hyvin etenee.
  Komeat pionit. Tuollaisista tulee hyvä mieli.
  Leppoisaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoisimmissa penkeissä tapahtuu nyt nopeasti ja paljon. Kaikenlaista nousee innolla maasta aurinkoa kohti. Meillä satoi tänään ja eilen lunta mutta sulivat jo aamupäivällä pois. Ensi viikolla on lupaavan lämmintä.

   Poista
 2. Oi, helmililjoja jo. Ihanan piristävä todiste keväästä. Tuo teidän talon väritys, valkoinen ja vanha "harmaan"vihreä karmeissa, on niin mieleeni. Aina ihailen juuri kaikkia tällä sävy-yhdistelmällä näkemiäni taloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavalliset helmililjat ovat paljon myöhäisempiä kuin atsurin helmililjat. Noita täytyy laittaa lisää kun kerran on todettu meillä viihtyviksi. Talon sävyt on jännät, talo on kesällä valkoinen mutta talvella tulee esiin oikea väri, vaalean harmaa. Nurkat on tummanharmaat mutta auringossa näyttää enemmän vihreältä. Väri on haalistunut auringossa luvattoman paljon, kaikki tummemmat osat pitäisikin maalata uusiksi. Pitkään kiertelimme asuinalueilla ja katselimme talojen värejä ja halusimme ne nimenomaan näin päin, talo vaalea ja koristeet tummat.

   Poista
 3. Hienoja alkuja jo vaikka kuinka, on aina ilo, kun näkee nousemassa kasveja, joita on odottanut. Nuo kevätkukkijoiden kuvat ilahduttavat, kauniita! Komeat alut myös pioneissa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisina aikoina pienetkin ilot ovat tervetulleita. Kannatti ottaa riski pionien kanssa, lupaavalta näyttää että saan ne hengissä maahan.

   Poista
 4. Ei yhtää lunta. Meillon teiränki erestä. Teillä näyttää jo nii kevääseltä, kylymyyshän ei aurinkoosista kuvista välity. Hyvä, että kylymänkukka nousoo. Moon siirtäny joskus pari, eiväkkä tykänny. Terhakat piooninaluut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää satoi lunta mutta kaikki sulivat heti pois. Aurinkokuvat hämää hyvin, ei tunnu raaka tuuli yhtään. Kylmänkukat on herkkiä, toivottavasti tuo kukkisi. Muita kylmänkukkia ei näkynyt, voi olla etteivät ne kestäneet siirtoa.

   Poista
 5. Eikö olekin kiva löytää pihalta elon merkkejä talven jälkeen! Viime päivinä on ollut hyisiä tuulia eikä ole tehnyt mieli pihalla olla. Ensi viikolla lienee lämpimämpää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyinen tuuli ei houkuttele puutarhatöihin, eikä yöpakkaset kun maa on jäässä sen jäljiltä. Toivon että nyt viikonloppuna olisi tuulettomampaa.

   Poista
 6. Kyllä pihamaalla on eloa, vaikka välillä lunta heitteleekin. Ihanat lumikellot! Ja mahtavat pioninalut, noista tulee hyvälle mielelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioninalut saa hymyn huulille, niille on paikkakin odottamassa.

   Poista
 7. Niin keväisen aurinkoisia kuvia! Näyttää, että siellä olisi jopa lämmintä, mutta jos teidän eilinen säätila on sama kuin täällä tänään, niin näyttää lämpimämmältä mitä onkaan. Tuuli on uskomattoman raaka. Ihania kukkia ja kasvuun lähteneitä versoja. Komea nuppu on hyasinttiinkin tulossa. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)