tiistai 21. huhtikuuta 2020

Kerralla Kuntoon, osa 2.

Viime syksystä saakka mielessäni on kummitellut pieni luumulehdon uudistus. Idea lähti pihaan tulleista räjäytyskivistä. Siihen liittyy myös pihaan saapunut suursäkki kivituhkaa.
 Tässä pientä esimakua siitä mitä on tulossa. Mies kuskasi minulle kiviä puutarhatraktorilla ja minä asettelin niitä paikoilleen. Kivituhkasta on osin kuorittu pahin sammal pois, muut hoidetaan kuivattamalla ja Titan suosittelemalla astianpesuaineen ja etikan sekä veden seoksella. Päälle tulee uutta kivituhkaa.
 Päivän kukkaväri oli liila. Nimetön pieni iiris kukkii rinnepuutarhassa, kavereitaan ei ole näkynyt.
 Ensimmäiset kiurunkannukset jotka saan selviämään hengissä talven yli. Melkein teki mieli vetää lippu salkoon tämän kunniaksi. Punainen versio on sekin selvinnyt talvesta ja kukkii vielä tämän viikon aikana.
 Sinivuokko on sininen mutta hyväksytään sekin tämän päivän kukkakuvaksi.
 Mistä tietään kevään saapuneen perille? No tietysti siitä, että Alma kissa ulkoilee. Tosin ulkoilu on sitä, että juoksee saunan alle ja tulee sieltä pois kun menen sisälle. Tässä pitää haistella Iineksen kanssa kuulumiset ennen sisälle menoa.
Tuulen tyynnyttyä illan viimeinen puuha oli levittää jättikiven ympärille kasatun maa-aineksen päälle sanomalehdet ja niiden päälle lakanat. Tällä kertaa valitsin valkoiset lakanat kun niitä oli riittävästi ja näyttävätkin siistimmiltä kuin kirjavat. Tällä alueella ei pääse vielä pitkään aikaan eroon näistä peitetyistä kasoista mutta tuohon oikealle puolella sentään saan istuttaa kasvit jo tänä kesänä. Kunhan kasveja vain alkaa tippua nettitilauksista.

20 kommenttia:

 1. Ihana kuva kissoista ♥ Lupaavia projekteja, ja huraa kiurunkannuksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emo ja pentunsa <3 Minultakin huraa kiurunkannuksille.

   Poista
 2. Projekteja riittää! Onneksi meillä monella on puutarhat, joihin pääsee touhuamaan, eikä tarvi koko ajan ajatella epävarmuutta ja muuta.
  Mitä peität tuolla lakanalla ja sanomalehdillä? Rikkaruohoja? Minä laitan lehtiä, katekankaan ja kuoriketta marjapensasalueelle. Myös polkuihin olen laittanut lehtiä kankaan ja kuorikkeen alle. Ja hyvin on toiminut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina on joku projekti päällä ja mielessä jo kymmenen uutta :) Lakanoilla ja sanomalehdillä on peitetty viime kesänä kukkapenkkien laajennuksista tulleet nurmituppaat jotka säilytin viime talven yli multasäkeissä. Tyhjensin säkit tuohon ja ensi kesänä siinä pitäisi olla hyvä pohja uudelle istutusalueelle.

   Poista
 3. Nyt näyttää tosi kiinnostavalta projektilta! Hienoja kiviä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti hyödyntää viereisen pellon räjäytystyömaa ja ottaa kiviä talteen.

   Poista
 4. Tuo lakana homma toimii varmasti hyvin, pitää muistaa. Minulla on tuota luonnonkiurunkannusta saman väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii mutta sanomalehteä on oltava alla koska laitoin lakanoita vain yhden kerroksen.

   Poista
 5. Mahtavat kivet, tulee varmasti upea. Sulla on monenmoista touhua menneillään.

  VastaaPoista
 6. Oi, miten hienoja kiviä! Mielenkiinnolla odotan, mitä seuraa esimaun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään jatkui kivihommat, huomenna saadaan valmiiksi, sitten lisää kuvia.

   Poista
 7. Kivistä tulooki selevemmät reunat ja kiviähän teillon muallaki. Sopii hyvi! Ihanan färine iiris, oli mikä hyvänsä. Toivottavasti lisääntyy. Ja tua kiurunkannus :) Mäki löyrin tänää leheret....o hengis! Ensimmäästä kertaa mullaki. Kerran ennemmi oon yrittäny ja olin nykki ihan varma ettei nouse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt riittää kiviä, osa on niin isoja että pakko saada kaivinkone niitä siirtämään. Kiurunkannus taitaa olla vaativa paikkansa suhteen, pari kertaa olen minäkin yrittänyt ja vasta nyt onnistuin.

   Poista
 8. Ihanat kissat! <3 Vaikuttaa mielenkiintoiselta projektilta, kiinnostavaa nähdä millainen on lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma ja Iines, perintöprinsessa ja ruhtinatar <3

   Poista
 9. Hienot kivet! Kivireunukset pitävät näppärästi mullat poissa kivituhkakäytävistä. Söpö kevätkurjenmiekka! Ihana, että myös kiurunkannukset ovat hengissä. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 10. Tuohan hyvä idea tehdä kukkapenkkien reunat isoilla kivillä. Voisi pihatien viereen tehdä myös. Tiehen tuumittiin joko hiekkaa tai betonimursketta. Kiva ois saada valmiiksi pian kun viime syksystä olen itsekin tätä jo suunnitellut.

  VastaaPoista
 11. Siisti reunus tuli kivillä. Kokeiletko etikka/pesuainevettä kivituhkan puhdistamiseen? Täytyypä kokeilla. Kivituhka on mukavaa ainetta, mutta kyllä siinä kasvaa kaikki. Ilmasta tulleet siemenet ym.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)