maanantai 18. heinäkuuta 2016

Satoa ja suunnitelmia

Ensin osuus suunnitelmat. Tulevan kasvihuoneen projekti on kolahtanut mieheen täysillä. Selailee netistä kasvihuoneiden kuvia ja suunnittelee miten toteutus tehdään. Kuulemma kaikki on jo selvää. Netin kuvien perusteella sai idean miten kasvihuoneen lattia toteutetaan. Myönnän, ei olisi tullut itselle mieleen.
 Miehen ideassa saadaan käytettyä hyödyksi pienimmätkin tiilen palaset. Ei mene mitään hukkaan ja idea itse asiassa säästää meiltä ison vaivan tiiliromun hävityksen muodossa.
 Tämä on vasta kokeilu jossa vanha kärrynpyörä on muottina kuviolle. Mutta mitä sanotte, eikö tulisikin upea lattia kasvihuoneeseen toistamalla ympyräkuviota koko lattian alalle? Ja ympyröiden väliin tietysti oma kuvio. Nyt tuntuu siltä että kasvihuoneprojekti on aloitettava jo ensi kesänä. En malta odottaa viittä vuotta.

Kasvihuonetta odotellessa voi todeta että satoa ei tarvitse enää odotella. Kesäkurpitsasta on selvää ylituotantoa, kantarelleja olen vienyt maailmalle useamman litran. Herneitä keräsin eilen melkein 4 litraa ja tänään kaksi. Vadelmaa on pakastettu omalta pihalta jo kolme litraa. Lounaaksi keitin kasvissosekeiton jonka kaikki kasvikset ovat itse kasvatettuja. Kesän parasta aikaa.21 kommenttia:

 1. Hieno idea tuo kasvihuoneen lattia tuolla tavalla rakennettuna. Näyttää hyvältä ja toimii varmasti hyvin. Ihanaa satoa sinulla! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välejä vielä mietittiin, tehdäkö tiiviimmin vai täyttää hiekalla. Onneksi ei tarvitse ihan vielä päättää :)

   Poista
 2. Aivan mahtava idea tuo kasvarin lattia. Kerrassaan niin upea, että tuohan pitää aloittaa heti 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun puolesta voisi aloittaa heti mutta rakennusvastaava on eri mieltä, ensin kuulemma paikkamaalataan talo.

   Poista
 3. Todella hieno idea kasvihuoneen lattiaksi. Nyt vain kasvihuonetta pystyttämään. Minulle mies teki viime kesänä uuden kasvihuoneen ja olen nauttinut siitä todella paljon.
  Upeaa ja runsasta satoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malttamattoman odotan uutta kasvaria. Vanhakin jätetään käyttöön, se on maapohjaisena v'hän erilainen kuin tuleva kasvihuone jonne istutukset tehdään astioihin.

   Poista
 4. Siitä tulee hieno lattia, kiva idea! Meille rakennetaan kasvihuone sitten kun talon ikkunat vaihdetaan ja nämä vanhat hyödynnetään kasvihuoneeseen. Menee aika kauan vielä ennen kasvihuonetta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhoista ikkunoista tehdyt kasvihuoneet on kauniita. Sellainen tulee meillekin, alkaa olla jo ikkunat kerättyinä.

   Poista
 5. Tulee kyllä kaunis lattia! Maltatko odottaa edes ensi vuoteen??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko malttaa, nyt mennään tekijän ehdoilla :)

   Poista
 6. Lattiasta tulee upea, kivan tyylinen. Hyvä sato näyttää tulevan !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satoa on tulossa kivanlaisesti, tänään saatiin vanhasta kasvihuoneesta ekat tomaatit ja kurkku.

   Poista
 7. Täälä on sama kasvihuone innostus/suunnittelu menossa! Saa nähdä pääsekö ensi kesänä aloittamaan, ei tosiaan malttaisi odottaa. Lattiasta tulee varmasti upea!! Istutin viime vuonna vadelmaa, mutta satoa ei ainakaan tänä vuonna vielä tule. Ovat kasvaneet paljon, toivottavati ensi kesänä pääsisi maistamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostunut odottelu on melkein parasta :) Vadelman kanssa pitää olla aina sinnikäs kun satoa tulee vasta versojen toisena kasvuvuonna.

   Poista
 8. Erinomainen ja kaunis idea. Mitä, jos aloittaisitte lattiasta ja rakentaisitte seinät ympärille. Kaipa kasvarin voisi niinkin toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä olisikin hauska tapa tehdä kasvihuone, lattia ensin ja sitten seinät ympärille. Oikeasti tiiliseinä on kai tehtävä ensin, ja tietysti perustus. Ja lattia vasta viimeisenä.

   Poista
 9. Loistava idea lattialle! Intoa kannattaa hyödyntää. Jaksaa tehdä hommia paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Miehellä intoa piisaa, mutta tälle vuodelle on muita töitä. Talon ulkomaalausta täytyy korjata ihan ensin.

   Poista
 10. Kyllä todellakin tulisi hieno lattia noin tehtynä, kannatetaan!

  VastaaPoista
 11. Lattiasta tulee kertakaikkiaan upea ja todellakin kaikki materiaali tulee oivaan käyttöön.
  Hyvin etenee sadonkorjuu!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)