lauantai 2. heinäkuuta 2016

Huutokaupasta

Kävimme miehen kanssa pitkästä aikaa huutokaupassa. Siis oikein aidossa sellaisessa. Huutokauppa liittyi kesäisen tapahtumaan joka järjestettiin Iitissä, Vuolenkoskella. Tuu tupahan-tapahtumassa pääsi tutustumaan muutamaan Vuolenkoskelaiseen taloon. Kohteita oli yli 10 mutta me emme ehtineet ihan kaikkiin. Ne mitä olimme ajatelleet kiinnostaviksi ehdimme sentään nähdä.
 Teille laitan kuvan vanhasta aitasta joka sijaitsi yhden kohteen pihassa. Ei aitta kaipaa välttämättä punamultaa kylkiin tai valkoisia nurkkia. Harmaantunut puu itsessään on kaunis, sulautuu maisemaan ja kestää säätä ja aikaa.

Kun olimme  ihastelleet talot ja pihapiirit sekä nauttinut navettavintin kahvilan antimista, suuntasimme tapahtuman päättäneeseen huutokauppaan jossa huutokaupattiin kyläläisten lahjoittamia esineitä urheiluhallin rakentamisen rahoittamiseksi.
 Muutamaa huonekalua havittelin, mutta kävi niin että ostin kuudella eurolla laatikon jonka sisällöstä en tiennyt oikein mitään. Vihertävää lasitölkkiä näytettiin yleisölle laatikosta mutta muu oli ihan sattuman kauppaa. Lasitölkki ei taida olla mikään kovin vanha mutta se oli sellainen esine jonka halusin. Kotona pengoin laatikon kokonaan ja kappas, sieltä löytyikin maljakko josta heti arvelin että eipä taida olla ihan rihkamaa. Netin mukaan maljakko on Tapio Wirkkalan suunnitteleman Löytö-sarjan maljakko 1950-luvulta. Tällä kertaa kannatti ottaa riski ja ostaa sika säkissä.
Ja tässä vielä tölkki johon ihastuin ja jonka ansiosta laatikon ostin. En minä tiedä mihin käyttöön tämä tölkki tulee mutta eiköhän se paikkansa löydä.

12 kommenttia:

 1. Todella upea aitta, joka henkii ajan patinaa niin tavattoman kauniisti.
  Kivat lasilöydöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo oli yli 150 vuotta vanha joten voin kuvitella että aittakin on yhtä vanha. Ja näkyipä kyljessä olevan merkinnät hirsien uusiokäytöstä. Siispä todella vanha rakennus.

   Poista
 2. Takuulla löytyy käyttöä tölkille! Harmi, ettet saanut havittelemiasi kalusteita.
  Ihana aitta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tölkille käyttö löytyy, toistaiseksi ne nököttää keskellä pöytää. Kalusteiden hinnat nousivat varsin kohtuullisiksi mutta menivät kuitenkin oman maksimihinnan yli. Jos tarvetta olisi ollut niin varmasti olisin huutanut. Esim. upea puusohva meni vain 100 eurolla.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin oli ja olipa kiva käydä huutokaupassa pitkästä aikaa.

   Poista
 4. Upea aittarakennus. Tuollaisia ne olivat ennen, kestivät aikaa olman pintakäsittelyäkin. Hieno huutokauppalöytö. Yllätyslaatikot ovat parhaita, tölkki toimii vaikka maljakkona, jos et keksi sille muuta käyttöä. Wirkkalan vaasi on kutkuttava yllätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aika harvinaista nähdä aitta jota ei ole maalattu vaikka ne ennen sellaisia olivatkin. Hieno juttu että tuo aitta on säilytetty tuollaisenaan. Wirkkalan vaasi oli melkoinen yllätys ja kiva lisä omiin maljakoihin. Juuri sen kokoista maljakkoa minulla ei aikaisemmin ollut.

   Poista
 5. Noin usein käy löytölaatikkojen kanssa, sieltä voi joku helmi löytyä jälkikäteen! Lasipurkki on tosi kaunis ja ei varmasti uusinta mallia, koska kupliakin näkyy olevan, taitaa olla myös kupera pohja. Aitta on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuplia on ja hiukan kupera pohja. Oli uusi tai vanha niin tykkään silti :)

   Poista

Kiitos kommenteista :)