sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Rankka viikko

Niin on ollut iltaisin puhti poissa että en ole jaksanut blogia päivittää. Viikkoon on mahtunut meidät jättäneitä kissanpentuja, töitä, mustikoita ja vadelmia, muutama retki ja hätäisiä puutarhahetkiä.
 Kotiseutumuseon perinnepäivässä oli esillä suloisia ulpukkaporsaita. Ihan samanlaisilla olen leikkinyt lapsena. Porsaiden kaverina oli käpylehmät. Risusta tehtiin niille aitaukset.
 Kaarnalaivojen kavalkadi oli samaisessa tapahtumassa kovin komea. Pojat saivat tuliaisiksi koiranputkesta tehdyn pillit,  en vain tajunnut ottaa kuvaa. Pilli jopa toimi ja soi.
 Lepikon torppa oli yksi tämän viikon retkikohde. Sopi hyvin alkukesäiseen vierailuun Ukk-arkistossa.
 Yksi retkikohde oli Lammilla sijaitseva Porkkalan kartanon puutarha. Alkuun menimme kartanon puutarhamyymälään ja onneksi siellä ihmettelimme ääneen kun kartanon puutarha ei ollutkaan auki. Lopulta pääsimme lupalapun kanssa yksityisvierailulle kartanon puistoon. Hyvin toimittu kartanolta.
 Puutarha oli näkemisen arvoinen paikka. Silloin kun puutarha on yleisölle avoinna, toimii tässä rakennuksessa kahvila. Luulenpa että sekin on päästävä näkemään vielä joskus.
Muutaman ostoksenkin tein. En sentään tätä uskomattoman kaunista runkoruusua joka oli kuin karkki. Huomenna, vihdoin ja viimein, keskityn koko päivän puutarhaan. Uudet taimet maahan ja vanhojen ympäriltä rikkojen kitkemistä.

16 kommenttia:

 1. Mukavaa puutarhapäivää!
  Porkkalan kartanolla olisi hienoa joskus käydä. Ihastuin kovasti heidän taimivalikoimaansa Lahden messuilla. Kiva juttu, että teidät päästettiin kierrokselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käymään. Taimimyymälä ei ole suuren suuri, mutta valikoimaa löytyi. Sain vihdoinkin itselleni mm. omajuurisen kirjoapteekkarinruusun.

   Poista
 2. Hienoja kuvia!
  Upea on tuo runkoruusu!
  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runkoruusu oli upea, harmi kun itsellä ei ole paikkaa missä sellaisen voisi talvettaa.

   Poista
 3. Kauniita, kesäisiä kuvia. Kiva, kun perinnetietoutta siirretään nykyajan lapsillekin.
  Kekkonen se ponnisti maailman tietoisuuteen hyvin vaatimattomista oloista. Lepikon torpassa ei ole koskaan tullut käytyä.
  Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisuudessa juuri se on hienoa että meillä voi nousta korkealla todella matalalta. Esimerkkejä on vaikka kuinka. Minä ainakin toivon ettei käpylehmät ja ulpukkaporsaat häviä koskaan leikkivalikoimasta.

   Poista
 4. Ihanat ulpukkapossut! Hieno retkikohde teillä ollut ja hyvä että pääsitte puutarhakierrokselle :)

  VastaaPoista
 5. Tuo Porkkalan kartano on varmasti mielenkiintoinen kohde! Suloisia nuo kaarnaveneet ja ulpukkapossut! Ihana ruusu, tosiaan kuin karkki! Mukavaa puutarhapäivää :D

  VastaaPoista
 6. Kauniita on kaikki kuvat,
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan sun blogissa.

  VastaaPoista
 7. Hyvä, kun muistutit tuosta puutarhamyymlästä. Jonkin reissun yhteyteen on mahdutettava siellä vierailu.
  Tsemppiä uuteen arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa käydä, vihannespuolella oli jo alet mutta muut oli normihintaisia. Uusi arki tarvitseekin tsemppausta, tämä marja-aika lyö nyt niin täysillä päälle ja puutarhassakin pitäisi ehtiä tehdä vaikka ja mitä.

   Poista
 8. Lepikon torpassa olen minäkin käynyt. Ei vain uskoisi että sieltä lähti maailmalle niin suuri mies.
  Käpylehmillä minäkin leikein.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)