sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Hollolan keskiaikamarkkinoilla

Jos elämässäni olisi määrättömästi vapaa-aikaa menisi osa siitä keskiaikaharrastukseen. Koska näin ei kuitenkaan ole, tyydyn vain ihastelemaan muiden harrastamista. Tänään siihen tuli tilaisuus sillä Hollolan kirkolla oli taas perinteinen keskiaikatapahtuma, markkinat. Kun menimme paikalle, satoi vettä eikä meillä ollut tietenkään mukana mitään sadevarusteita. Käännyimme takaisin ostamaan sadetakkeja ja kun pääsimme takkien kanssa markkinapaikalle, paistoi taas aurinko. Hyvä niin, paljon mukavampi kiertää tapahtumassa kauniilla säällä.
 Meille tapahtuman kohokohta oli Rohanin tallin järjestämät turnajaiset. Oli ottelua miekoilla, peitsillä ja nuijilla eli pesäpallomailoilla.
 Hevoset olivat hyvin koulutettuja, eivät tuntuneet hermostuvan mistään. Tämä punavalkoinen ritari oli nainen, hevosensa oli upea kuin mikä.
 Paikalla oli lapsiakin asianmukaiseen teeman tyylisesti puettuina. Lapsille oli ohjelmaa nukketeatterista keppihevospajaan. Meidän pojat ovat jo sitä ikäluokkaa että kiinnostus oli lähinnä aseissa ja muissa vastaavissa.
 Tämä rouvashenkilö oli päästä varpaisiin puettuna autenttiseen keskiajan asuun. Kerrankin sain rauhassa kysellä ja udella asusta joka kiehtoo minua todella paljon. Villamekko ei kuulemma ole hullumpi asu pellavaisen alusmekon kanssa. Vaatteisiin tulee mikroilmasto joka pitää kehon viileänä helteilläkin. Uskottava se oli kun asiantuntija kertoi.
Paikalle kootussa keskiaikakylässä elettiin kuin oikeaa keskiaikaa. Ruoka valmistettiin nuotioilla ja yöpyminen tapahtui teltoissa. Isot kiitokset tapahtuman järjestäjille. Oli ilo vierailla tapahtumassa ja tehdä vähän löytöjäkin. Kunnon paistilastaa kun ei voita mikään.

9 kommenttia:

 1. Vautsi, hienon näköisiä ratsukoita! Ja tuollaisessa tapahtumassa olisi kiva joskus päästä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsukot olivat upeita! Esittelyssä saimme kuulla että rautapaidan sisällä voi nousta tällaisena lämpimänä päivänä lämpötila jopa 70 asteeseen. Ei mitään heikkokuntoisen hommaa, esitys kesti tunnin.

   Poista
 2. Inspiroivan näköistä puuhaa. Ymmärrän hyvin niitä, jotka innostuvat tuosta puuhasta ja ompelevat itse pukunsa. Omat lapsenikin aikoinaan osallistuivat keskiaikalarppeihin ja yöpyivät ainakin kerran Raaseporin raunioilla teltoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin innostuisin jos aikaa olisi. Ehkä sitten kun entisöivät esineet loppuvat tästä talosta.

   Poista
 3. Kivalta näyttää keskiaika markkinat!
  Olisikin kiva joskus käydä tuommoisilla markkinoilla.
  Hienot kuvat!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat eivät ihan onnistuneet niin kuin piti, jätin kameran kotiin ja räpsin kuvia kännykällä. Ja jossain vaiheessa huomasin että linssissä on likaa, siksi osa kuvista on hailakoita. Mutta pääasia tulee silti ilmi :)

   Poista
 4. Olipa mukava ja hieman haikea katsoa kuvat. Hollolan keskiaika markkinat ovat kuuluneet vuodesta 2006 meidän kesäohjelmaan ja niitä on aina kovasti odotettu. Tämä vuosi jäi valitettavasti välistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli meille toinen kerta, voisi ottaa perinteeksi käydä joka kerta kun tapahtuma järjestetään.

   Poista
 5. Olipa mukava ja hieman haikea katsoa kuvat. Hollolan keskiaika markkinat ovat kuuluneet vuodesta 2006 meidän kesäohjelmaan ja niitä on aina kovasti odotettu. Tämä vuosi jäi valitettavasti välistä.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)