maanantai 1. elokuuta 2016

Yö aitassa

Viikonloppuna nukuin ihka ensimmäisen yöni aitassamme. Ennakkoon olin ajatellut sateen ropinaa katolla, raikasta hengitysilmaa ja hyttysen ininää. Todellisuudessa mikään näistä kolmesta ei toteutunut. Yöllä ei satanut, ilma oli läkähdyttävän kuuma ja yksikään itikka ei inissyt hyttysverkon sisällä eikä edes ulkopuolella.
 Sängyn pussilakanat ja tyynyliinat ovat Ikeasta. Edullinen ostos löytönurkasta, pari maksoi vain 5 euroa. Sopivan hillitty kuvio aittaan. Toisen vastaavanlaiset aittalakanat ovat myöskin löytö Ikeasta, ne ovat punavalkoiset.
Kaikki aitan kalusteet ovat kierrätettyjä. Samoin matot, uutena en ole hankkinut kuin jo mainitut vuodevaatteet ja hyttysverkon jota pitäisi laskea vähän alaspäin. Mattoja ajattelin laittaa lattialle lisää.

 Yöpöytinä toimii hauskat ystävältä saadut tuolit. Tuolien olemus henkii aikaa muutama vuosikymmen sitten, sopivat hyvin aitan sekalaiseen kokoelmaan.
Korituoli on mummolastani, hankittu sinne joskus 1960-luvulla. Tähän joko ompelen tyynyt tai etsin valmiina. Himoittaisi tehdä jotkut räväkän väriset tyynyt kun taustana on harmaantuneet hirsiseinät. Lopputulot tulee riippumaan siitä mitä kankaita omista varastoista löytyy.

Loppusisustus on sekin mietinnän alla. Sain äidiltäni vanhoja kasvikeräys kuvia, suunnittelin niiden ripustamista aitan seinälle mutta melkein 80 vuotta vanhat kuvat ovatkin aika heikossa kunnossa. Pari ylimääräistä opetustaulua minulla olisi ja sängyn taustaksi se perinteinen peura-aiheinen seinävaate.

Entä miten aitassa nukutti? Oikein hyvin. Kun hiivin iltahämärissä yöpaita päällä aittaa kohti tuli niin isosti lapsuus mieleen. Kapuaminen aitan portaita, kävely narisevia lautoja pitkin nukkumahuoneeseen ja aitan oven kiinni läimäisy, kaikki niin tuttuja tunnelmia ja ääniä lapsuudesta. Nostalgista jos ei muuta.

25 kommenttia:

 1. Oi miten tunnelmallista!!
  T. Tanja

  VastaaPoista
 2. Kyllä on niin perinteikkään tunnelmallinen ja kaunis! Itse sisustaisin juuri niinkuin kerrotkin, värikkäitä tyynyjä ja lisää räsymattoja paljon! Ja ne kasvikuvat kuullostaa kivalta, haittaako se jos ne ovatkin kärsineen näköisiä? Metalliklipseillä seinälle vaan nekin! :) tietenkin myös yöpöydälle joku vanha tai uusvanha kynttiläpidike josta saa valoa illan hämärään. T.Iitu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä tarkemmin tutkinut kaikkia kasvikuvia, toivon että edes muutama olisi säästämisen arvoinen. Kynttiläpidike sopisikin yöpöydälle hyvin.

   Poista
 3. Nukkuma-aitta näyttää juuri niin oikealta kuin kuuluukin. Muistan lapsuudestani myös ihanat aittayöt mummolassa. Aitta oli tehty vanhasta savupirtistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta aitasta tuli kiva. Mukava paikka antaa vieraiden levätä rauhassa tai yöpyä itse kesäöinä.

   Poista
 4. Ihana aitta! Lattiat ja tuolit on niin nätit! Kyllä muakin nukuttaisi tuolla. Tulee kieltämättä lapsuus mieleen ihan pelkistä kuvistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli minullakin todella vahvasti lapsuus mieleen. Sellaisiakin muistoja joita en aiemmin muistanut, tuoksuja, ääniä ja tunnelmia.

   Poista
 5. Onpa ylellistä, kun on omasta takaa tuollainen makuuaitta. Jos on liian kuuma, niin saako ikkunaan vaikka hyttysverkon. Oman mummolani nukkuma-aitta oli ikkunaton ja aina viileä.

  Sinä kun osaat, niin tee vaikka tilkkutyötekniikalla tyynynpäälliset korituoliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylellistä nimenomaan, omassa pihassa oma kesätalo. Ikkunaan saa hyttysverkon mutta ei se auta sillä aitta on täynnä koloja ja rakoja, siksi sängyn yllä on hyttysverkko. Ikkuna oli koko yön auki mutta silti oli kuuma. Sisällä talossa meillä on makkarissa kaksi suurta ikkunaa yöt auki ja silloin on sopivan viileää nukkua.

   Poista
 6. Ihanaa, että pääsit aittaan yöksi. Kuumuus taisi olla yllätys. On tosi tunnelmallinen nukkuma-aitta.

  Blogissani on sinulle haaste ja tunnustus: http://vaaleanvihrea.blogspot.fi/2016/08/tunnustus-ja-haaste_2.html
  Ota mukaasi, jos tahdot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuumuus oli vähän yllätys. Viileämpää olisi ollut jos ovikin olisi ollut auki, mutta ei se jotenkin sovi aittanukkumisen henkeen. Kiitos, taidan napata tunnustuksen ja haasteen.

   Poista
 7. Voi miten ihana kesäpostaus! Tunnelma välittyi kyllä tänne asti eli voin kuvitella nostalgisen olosi. Aitan rouhea pinta on niin kaunis. Sitä vasten kaikki näyttää vain niin kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aitta on kaikessa rouheudessaan jopa kaunis. On uudempaa ja vanhempaa hirttä, useammasta eri rakennuksesta. Se jotenkin tekee tilasta aidon.

   Poista
 8. Kodikkaan näköistä on aitassa. Ihanat nuo räsymatot.Varmasti nukutti hyvin, on sen näköistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aittaan tuli kodikasta vaikka onkin niin sekalaisen erä huonekaluja.

   Poista
 9. Tulee niin mummola mieleen ja sen puohi, pienenä nukuttiin siellä... 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummola ja kesä, niitä voi muistella aitassa.

   Poista
 10. Tunnelmallista, väljää ja kaunista!
  Ihanaa, kun siellä ei ole liikaa tavaraa. Juuri vaan kaikki tarpeellinen. Käytännöllinen on kaunista!

  VastaaPoista
 11. Nostalgista tosiaan. Näyttääpä mukavalta ja rauhalliselta yöpaikalta.

  VastaaPoista
 12. Ihana huone! Ja vitsit on ollut varmaan mahtava tunne tuonne aittaan hiippailu.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)