lauantai 27. elokuuta 2016

Voihan Bougie!

Koko viikko on mennyt ihan muissa puuhissa kuin puutarhassa. Tänään otin asiaan ison korjausliikkeen ja lähdin ystävän kanssa Mustilan taimipäivään. Tarkoituksena ostaa arboretumiin uusi puu ja kuunnella luento hortensioista. Molemmat toteutuivat ennakkosuunnitelman mukaisesti. Luennolta koimme, sekä ystävä että minä ahaa elämyksen viimeisenä esitellyn kesähortensian kanssa. Voisi sanoa että rakkautta ensisilmäyksellä.
 Hydrangea bretschneideri "Bougie" siirtyi heti kirkkaasti pakko saada-luettelon kärkeen. Etenkin kun luennoitsija opasti että ihan lähellä Mustilan arboretumin kahvilaa on nähtävillä juuri kukassa oleva yksilö. Onneksi kävimme katsomassa. Kuvat eivät vain voi täysin kertoa miten kauniista hortensiasta on kyse.
 Pensas, tai ehkäpä jo pieni puu oli aivan täynnä riippuvia kukkiaan.
 Kukat ovat ensin valkoiset ja ennen lakastumistaan niihin tulee vaaleanpunainen sävy.
 Taidan hehkuttaa jo liikaakin, mutta ei sitä usein koe tällaista rakastumista. Ystävän kanssa teimme jo heti sopimuksen että jos jompikumpi törmää jossain taimimyymälässä tähän hortensiaan niin ostaa kasvit molemmille.

Ja kuinkas sitten kävi. Taimipäivästä poistuessamme päätimme poiketa vielä arboretumin kupeessa olevaan taimimyymälään. Eka ajatus oli että ei voi olla totta. Vaan oli se totta. Myymälässä oli myynnissä tasan kaksi Bougieta. Saimme kumpainenkin omamme. Ja voin kertoa että tässä kohtaa en edes miettinyt ostamisen säästämistä alennusmyynteihin. Kun kohdalle sattui, oli toimittava heti vaikka hinta vähän kirpaisisikin. Nyt vain pitää löytää uudelle hortensialleni optimaalisin istutuspaikka.

13 kommenttia:

 1. Ihanan ostoksen olet tehnyt, onnea siitä. Tuo Mustilan taimipäivä on varmasti upea päivä, sitä mainostettiin täällä Pohjois-Karjalassakin. Olisi kiva joskus päästä sinne. - Oletko huomannut, että blogissani on kolmen puutarhakirjan arvonta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimipäivälle näkyi tulleen porukkaa tilausbussillakin. Myyjillä oli paljon sellaista mitä ihan tavan kaupoissa ei ole. Ja tietysti aboretumkin on näkemisen arvoinen. Taisin jo osallistua arvontaa mutta pitää tarkistaa, kiitos.

   Poista
 2. Onpa jännän näköinen! Tuota pensasta ei melkein missään ole myynnissä, joten hyvä että poikkesitte myymälään. Mustilassa onkin paljon erikoispuiden ja -pensaiden taimia, siellä pitäisi käydä useammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin käsitin luennolla ettei saa ihan jokaisesta taimimyymälästä. Sen takia olikin suuri hämmästys kun löytyi heti!

   Poista
 3. Aivan upea tuo hortensia. Pitääpä ehdottomasti lisätä tuo hankintalistalleni, jos sattuisi tuollaisen löytämään jostain:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa hankkia, kuvat ei riitä kertomaan miten upea on. Ja menestyy IV-vyöhykkeelle asti.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niin on, voi kun oma kasvaisi äkkiä yhtä isoksi.

   Poista
 5. Hei, oltiin samoissa pileissa!! Kirjoitin juuri postauksen päivästä ja todellakin tuota Bougieta ei voi liikaa hehkuttaa, se oli SUURI elämys!! Minulla kyseinen Mustilasta ostettu taimi kituu huonolla paikalla, hyi minua, siirrän se pikimmiten lammikon reunalle tontin parhaimmalle paikalle! Ihanaa kun löysitte omat Bougienne <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoissa oltiin mutta ei tavattu :) Bougie on elämys, muuta ei voi sanoa. Minun on nyt istutettu mutta en tiedä onko paikka oikea, meillä ei ole kosteaa puolivarjoa. On nyt kosteassa auringossa.

   Poista
 6. Mun on nyt tosi vaikea tähän kommentoida, kun luin tuon ylemmän postauksen. Mutta kiitos kivasta ja parhaasta puutarhaseurasta. Mun Bougie on jo istutettu, toivottavasti viihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, meillä oli kiva päivä, Otto katseli jo silloin kissojenpilven reunalta.

   Poista

Kiitos kommenteista :)