maanantai 8. elokuuta 2016

Vielä yksi iiris

Nyt en enää muista ostinko tämän iiriksen keväällä Türin kukkamarkkinoilta vai Levon taimipäiviltä Lahdesta virolaiselta myyjältä. Ehkä sillä ei ole väliä, väliä on vain komealla kukalla jonka iiris teki jo istutus kesänään.
 Iris ensata "Good Omen"
 Kukka on todella suuri, valehtelematta lautasen kokoinen. Nimikyltin kuvassa kukka on punaisempi mutta kyllä tämä kelpaa minulle siniliilanakin. Toivottavasti on talven kestävä täällä pohjolassakin.
 Neljästä tänä vuonna Oulujoentaimistolta ostetuista ruususta yksi on kukassa. Puistoruusu Rosa "John Cabot" teki kaksi kukkaa. Tässä toinen jo vähän ohikukkineena. Tämän ruusun pitäisi kukkia pitkälle syksyyn saakka. Toki ymmärrettävää ettei ekana kesänä niin tapahdu, olen iloinen kahdestakin kukasta.
 Lisää roosaa tarjoaa luumulehdossa kasvava nimetön syysleimu joka selvisi talven yli hengissä. Ähäkutti se sanoo, ja availee nuppujaan säätä uhmaten.
Tien viereisen kivimuurin pelakuut ovat nyt täydessä kukassa. Nämä on istutettu lähinnä ohi kulkevien ihmisten silmäniloksi, itse käyn harvoin tuossa osassa puutarhaa. Ja nyt olen käynyt vielä harvemmin kun sateet ovat pitäneet huolen kesäkukkien kastelusta. Olin yllättynyt miten hyvältä tulipunaiset pelakuut näyttävät kivimuurilla. Näitä taidan laittaa ensi kesänäkin kesäkukkaistutuksiin.

6 kommenttia:

 1. Tuo iiris on uskomattoman kaunis! Punaiset pelakuusi kukkivat kauniisti, tämä kesä sateista huolimatta taitaa olla pelakuukesä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuut ovat kukkineet ihmeen hyvin vaikka kesä on ollut sateinen. No minun punaiset ovat vielä erityisen ihmeen aihe, olivat ostaessa puolikuolleita mutta ah niin edullisia, vain 0,50 euroa kappale. Ja noin komeasti sain tekohengitettyä.

   Poista
 2. Minun John Cabot on vielä niin pieni ja huonossa paikassa juurakkojen keskellä, että se ei oikein vielä kukoista toisena vuonnaan, mutta tekee näin toisena vuonna tekee selvästi uusia versoja enemmän ja niihin myös kukkia eri aikoihin. (Ostin sen viime vuonna paljasjuurisena kesäkuussa alesta. Olisi kai kaivannut istutusta jo toukokuussa.) Hengissä on silti.
  Kaunis iiris.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni on minunkin John Cabot, nyt onkin vain pääasia että selviytyisi talvesta. Samasta kohtaa kuoli jo yksi ruusu. Cabot kyllä luokitellaan hyvin kestäväksi ruusuksi, se oli yksi ostokriteeri.

   Poista
 3. Jo kuvastakin hahmottaa, että on siinä iiriksen kukalla kokoa! Kaunis! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)