perjantai 2. elokuuta 2013

Aikainen lintu madon nappaa

tai nykymuodossaan sananlasku menee, myöhäinen Katja sängyn nappaa.

Olen useampana iltana selaillut läpi tori.fi tarjontaa. Maanantaina tärppäsi, vain 15 minuuttia aiemmin oli tullut myyntiin kerrossänky naapurikaupungista. Soitto myyjälle ja varmistui ettei aarretta oltu vielä myyty, hintaa kun oli vain 30 euroa. Hip heijaa, kerrankin tuuria ja oikeassa paikassa oikeaan aikaan oloa. Nyt on siskon lapsilla ikioma Niemen tehtaiden tai vastaavan valmistama pinnakerrossänky.
 Vaaleanpunainen sänky on ollut alunperin valkoinen, mutta vaaleansininen on alkuperäismaalissa. Molemmissa on ehjät pohjat, mutta maalipinnat vaatisivat maalausta. Meillä leikkihuoneessa olevat samanlaiset sängyt on ensin hiottu kevyesti ja sitten maalattu spraymaalilla. Lopputulos on oikein hyvä.
 Jopa niin hyvä, että jollekin oli kelvannut kopioida blogistani kuva kerrossängyistä luvatta lainaksi tori.fi ilmoitukseen. Laitoin myyjälle sähköpostia ja ilmoitus poistui, mutta olisi minusta nyt sentään ollut kohteliasta myöntää moka ja pyytää edes anteeksi. Suomessa kuvan luvatta lainaaminen mistä tahansa on kiellettyä, kuvan ottaja on lähes yksiselitteisesti kuvan omistaja ja tekijänoikeuksien haltija. Ja miten helppoa olisi ollut pyytää lupa minulta kuvan käyttöön kun sähköpostini keikkuu ihan julkisesti tuossa blogin sivubannerissa.

Vähän jäikin mietityttämään kuinka paljon kuvia tästäkin blogista on luvatta kopioitu?

24 kommenttia:

  1. Hei kivat löydöt,wou! Joskus sitä ehtii napata oikean aarteen!

    VastaaPoista
  2. Ihanat sängyt.
    Miunkin tyttäret moisissa nukkuvat ja myöhemmin tänä vuonna on poikien vuoro, tyttäret meinaavat jo tulla pinnojen välistä. Väriltään marjapuuro. Kierrätyskeskuksesta 37.50e.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissäkin sängyissä oli nukkunut myyjä itse lapsena ja sitten hänen lapsensa, aika nostalgista :)
      Edulliset oli teidänkin pedit.

      Poista
  3. Aivan ihanat sängyt :) Meki löydettiin tuolta tori.fi kautta kerros-sänky 50 egulla :D käys kurkkaamassa ;) Tosin...maalaus-hommiin en aio ryhtyä ihan heti,tykkään aidosta puun-väristä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä on maali, etenkin vaaleanpunainen niin lohjennut, että minä maalaisin uusiksi, mutta sisko saa päättää mitä tekee.

      Poista
  4. Hienot sängyt!

    Toiset on kyllä uskomattomia huomaamaan kirppareilta kaikkea. Kai olen itse sellainen puusilmä, etten mitään huomaa. Kaverini kanssa kierreltiin ennen paljon kirppareita. Minä usein menin edellä, enkä mitään löytänyt. Kaveri tuli perästä ja huomasi pöydistä vaikka mitä. Kirppistutka ;-)

    Tuo kuvien kopioiminen on kyllä ikävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppistutka on ihan omanlainen :DD
      Nyt kun itsellä on parin viikon myyntipöytä, niin tulee käytyä kirpparilla useammin, tehtyä löytöjä vaikka tavoite on tavaran vähentäminen.

      Poista
  5. Ihana nostalginen kerrossänky!
    Ja ihana nostalginen karuselli tuossa taustalla, juuri tuollaisessa leikin lapsena Hangon leikkipuistossa, kun joskus purjeveneellä sinne menimme (siis joka kesä :-))
    Kuvia valitettavasti kopioidaan paljon netistä koko maailmassa, luvatta. Olenkin siksi lisännyt vesileiman omaani, jotta kopioijat joutuvat ainakin näkemään sen pois rajaamisen vaivan! Suosittelen vesileimaa, mulla on mac käytössä, joten löysin netistä siihen sopivan ilmaisohjelman JetPhoto, mutta varmaan mille tahansa koneelle löytyy moinen ohjelma jos osaat ja jaksat nähdä sen vaivan, toivottavasti ei ole hankalaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karuselli on vanha, mutta toimii. Se on yksi hoitolasten suosikkilelu. Nykyisin sitä ei saa enää olla leikkipuistossa turvallisuusmääräysten takia.

      Vesileimaa olen nyt harkinnut, kiitos vinkistä. Muutenkin pitäisi ottaa käyttöön joku hyvä kuvankäsittelyohjelma, nyt käytän koneen omaa mikä on vähän kökkö.

      Poista
  6. Heissan!

    Ensinnäkin; ihanat sängyt!!

    Ja toiseksi; laita ihmeessä kuviisi sellanen kopiointiesto! Meneppä sellaseen blogiin kuin Koodikielellä, laitan sulle suoran linkin tuohon juttuun (tai niitä on kai kaksikin) mistä minä otin ohjeet ja laitoin blogiin eston. Nyt pitää ainakin olle melkoinen nikkari, että saa kuvat kopioitua!! Tuo on mainio blogi, siellä on jos jonkinlaista juttua neuvoksi muille. Itse tein myös kuviin pyöreät reunat tuon blogin ohjeilla.

    Ja tässä siis se linkki: http://koodikielella.blogspot.fi/search/label/%22kopiointiesto%22

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli tuollanen, ei estänyt kopiointia :D ja lukijoilta tuli kommenttia että hankaloitti blogin lukemista.

      Poista
    2. Eikä!! Miten niin se ei estäny? Sen pitäis olla sellanen, että hiiren oikealla kun klikkaa niin se ei anna ees sitä lätkää siihen missä on ne kopioi ym jutut. Mun blogissa se ainakin toimii niin, mutta saako sen sitten jotenkin kierrettyä...?

      Onkohan mun blogin lukemisessa jotain ongelmia? Ootko esim sinä huomannu? Mulla ei kyllä kovin kauaa ole se esto siellä ees ollu.

      Poista
    3. Minulla oli sellainen versio käytössä jossa tuli se lätkä että kopiointi kielletty. Se ei ilmeisesti toiminut silloin kun blogia luettiin puhelimella tms. Silloin kun toiminto oli käytössä blogia ei pystynyt lukemaan niin että avasi sivupalkin blogeja uuteen ikkunaan tai jotenkin niin. Mun pitäisi oikeasti päästä jollekin tietokonekurssille. Ikinä en ole ollut ja kaikki on tullut opeteltua kokeilemalla kun työssäkään en ole koneita tarvinnut. Täytyy tutustua tarkemmin tohon sun versioon, jos vaikka toimisi!

      Poista
    4. Kokeile ihmeessä, uskon että tää on ihan ok. Tietty täällä nettimaailmassa mikään ei ole ihan varmaa, aina on joku hakkeri joka osaa tehä mitä vaan, mutta kuitenkin tää estää ainaki jotain. Ja tuolla blogissa on kyllä tosi hyvät ohjeet, jopa minä onnistuin niiden avulla, en oo minäkään mikään pro tässä hommassa nimittäin. =)

      Poista
  7. Aivan mahtava löytö, ihanat sängyt! :)

    Tympeä juttu tuo kopioiminen. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos kerrossänky voi olla söpö, niin nuo ovat :)

      Poista
  8. Hei! Vieläköhän tuo kyseinen kokonaisuus on käytössä vai joutaisiko kiertoon ;) Meillä on kaksi pientä ja olen heille epätoivoisesti etsinyt mahdollisimman vähän tilaa vievää kerrossänkyä. Joten olisin halukas ostamaan. Kiitos. Yst.terv. Tarja Kilpiö

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)