lauantai 17. elokuuta 2013

Rikki ja poikki

Pari kiloa metalliosia, kolme erilaista raappaa, kittiveitsi kertaa kaksi, kamalasti sotkua, vernissaa, liitua ja ämpäreitä. Kipeytyneitä kämmeniä, lasisirua sormessa, kittiä kynsien alla, venytettyä pinnaa ja sateen manailua.
 Hajonneita laseja, paljon hajonneita laseja, uusia laseja ja niitä varten hajotettuja ikkunoita. Lisää rautaosia, tiftilankaa, vasara ja pahvia. Ruuvien metsästystä, lasiveitsen etsintää, verta ja hikeä. Yksi jäniksen raato ja kauniisti aaltoilevaa vanhaa lasia.
 Siinä ainekset joista koostui minun elokuinen lauantai. Kahdeksan tuntia töitä ja melkein valmista.

 Kolme pokaa täysin lasitettu, kaksi pokaa joista molemmista puuttuu yhdet lasit ja yksi poka täysin ilman laseja. Ihan pieni urakka huomiseksi.
 Ei nämä ihan elokuussa vielä valmistu, mutta syyskuu voisi olla ihan mahdollinen. Toiveissa hyvää säätä.
Ja mikä se jäniksen raato oli? Mies haki aitasta ensimmäisessä kasvihuoneessa olleita talon vanhoja ikkunapokia jotta saamme niistä aitoa vanhaa ikkunalasia hajonneiden ruutujen tilalle. Siinä hakiessaan teki aikamoisen löydön. Aittamme yhdessä alakerran huoneessa on jäniksen raato. Joku eläin on raahannut jänöpoloisen aittaan, syönyt kaiken muun, mutta jättänyt selkärangan!!, nenän, korvat ja käpälät syömättä, sekä kasan suolistoa. Siis aitan lattialla on nyt jäniksen kaluttu selkäranka, nenä, korvat, käpälät ja haiseva kasa suolia.

Eikä siinä mitään, mutta raato on aika tuore, tämän kesän juttu. Eikä se ole kissojen tekemisiä. Nyt vain pohdituttaa mikä peto syö jäniksen sisällä aitassa ja tuolla tavoin. Ilves? Kettu vai supi? Ja onko pedosta vaaraa kissoillemme? Se on ainakin selvää, että aitan lattiassa oleva aukko menee nyt umpeen. 


22 kommenttia:

 1. No huh, huh, tuota ikkunaurakkaasi ja sitä raatoa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakkaa on, mutta tämän jälkeen saan unohtaa ikkunat ainakin pariksi vuodeksi. Sitten on navetan, aitan ja saunan ikkunaa jos jaksaa tehdä.

   Poista
 2. Huh mikä löytö, sanon minäkin. Mutta hieno ikkunankorjauslinjasto :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se raato aika karmivan näköinen. Ja on se siellä aitassa vieläkin kun kukaan ei ehtinyt siivota pois.

   Mies teki hienon linjaston ja on se ollutkin tarpeen kun tekee kuutta pokaa yhtä aikaa. Menee ihan liukuhihnalta :D

   Poista
 3. Ilves jättää ainakin tassut syömättä. Meillä kissa säilynyt hengissä, kun kantaa pannassaan kulkusta=ilves kuulee että joku tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulkunen olisi oikein hvvä pantaan muuten, mutta sitten kuulee myyrätkin kuka tulee. Näillä seuduilla on nähty ilveksiä, mutta ei onneksi ihan meidän lähellä.

   Poista
 4. On siinä urakkaa! Hyi minkä löydön olette tehneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunankunnostus jos mikä vaatii aikaa, hidasta puuhaa.

   Poista
 5. Nuo ikkunat <3 NIIN kauniita!

  Mikähän teillä on siellä käynyt aterialla, oisko sitten kettu? Kieltämättä karsea löytö tuollainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on akuniit ikkunat, ja ehdottomasti säilyttämisen arvoiset. kettua vähän epäilemme.

   Poista
 6. Huh,mikä löytö! Juttelin miehen kanssa jänön syöjästä ja pohdimme, että supi ei saa jänistä kiinni, ilves olisi liian arka mennäkseen rakennukseen sisälle - olisko asialla ollut kettu? Onko se aitan lattia-aukko tarpeeksi iso ketun mennä, vai olisko ovi ollut auki öiseen aikaan? Omituinen juttu.

  Kyllä sulla/teillä on iso ikkunaurakka, mutta on se kyllä sen vaivan arvoinen - saatte upean kuistin, kun ikkunat valmistuu.
  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kettuun mekin kallistuisimme. Sellainen on vieraillut ennenkin ihan pihassa ja viime vai toissa talvena löytyi puoliksi aitan alta syömätön jänis. Kissat taitaa meillä vain pelätä jäniksiä, ainakin aikuisia. Aitan lattiassa on ketun mentävä kolo.

   Oikein jo odotan että ikkunat olisivat paikoillaan.

   Poista
 7. hurja mikä työ-maa,vaan sisukkuutta sulta löytyy...
  raato kuulostaa kamalalta löydöltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä en ole oikeasti sisukas ollenkaan. Pitkä pinna noiden pokien kanssa on kasvanut.

   Poista
 8. Ahkera olet ollut ja hienoa työtä. Kyllä se peto kissakin on voinut olla, sillä viime vuonna kauhistuin, kun rakas kissamme nappasi pihassa ollutta rusakkoa päästä korvien välistä ja raahasi rakennuksen taakse. En seurannut mitä sitten tapahtui...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kissat pelkää jäniksiä enkä ole koskaan nähnyt että jahtaisivat sellaista. Kettua nyt epäilemme kun raato oli kaluttu, kissa ehkä söisi toisella tapaa.

   Poista
 9. Onneksi olkoon, urakka etenee oikein vauhdilla eteenpäin! Sullahan on ihan kohta kuistin ikkunat valmiit! Onko teillä muuten kylmä kuisti vai onko teillä kaksinkertaiset pokat?

  Miehen lapsuudenkodissa oli lemmikkikissa, iso uroskolli, joka metsästi jäniksiä. Toi kerran puoliksi syödyn jäniksen taloon sisälle ja jemmasi sen saunan lauteiden alle, josta aarre löytyi myöhemmin hajun perusteella. Mutta taitaa tosiaan kissojen joukossa olla harvinaisuuksia nämä yksilöt, jotka pupuja metsästää...

  tv Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuisti on kylmä, tässä kohtaa voinee sanoa että onneksi. Muuten olisi tuplamäärä pokia kitattavana ja maalattavana.

   Kommenttien perusteella näitä jäniksiä metsästäviä kissojakin on! Mutta ei taida meidän katit, ne on vähän nössöjä :))

   Poista
 10. Meillä myös pari kissaa tuoneet jäniksen pihaan syötäväksi... Hyi. Eräs kissa, joka sittemmin joutui ilveksen suuhun, toi ihan pienen jäniksenpojan pihaan ja pisteli sen poskeensa keskellä pihamaata... Kylläpä teki vähän pahaa katsella pupuparkaa, vaan minkäpä tuolle enää taisi, kun oli jo kuollut kun hilasi pihaan...

  Ja eräs päivä meidän "vanhus" 9vee kattimus roikotti oravaa suussaan... Lumikko on myös löytynyt pihasta kuolleena ja kyykäärme...

  Kissat on melkoisia saalistajia ja petoja! Ei ole hiiristä, myyristä tai rotistakaan meillä haittaa, kun parhaimmillaan oli kolme kissaa metsästämässä pihapiirissä, nyt vain kaksi, kun kesällä hävisi yksi kattti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oravat saa kyytiä, vain häntä jää jäljelle kissoilta. Pihapiirissä asustelevaa lumikkoa eivät ole vielä saaneet kiinni, eikä tarvitsekaan, tykkään otuksesta.

   Meillä hävisi muutama vuosi sitten yksi kissa teille tietämättömille. Vieläkin joskus pohdin mikä koitui Sulomme kohtaloksi.

   Poista
 11. Oioioioiiiih, kylläpä olet uurastanut. Täältä lähtee iso kunnioitus tuolle työmaalle. Ja tsemppaukset, että jaksat pusertaa loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää, että urakka on vaatinut henkisiä ponnisteluja. Ikkunan kunnostaminen ei ole ihan lempipuuhaani tällä työmaalla. Mutta nyt on puolet pokista täysin valmiina kittauksen osalta ja puolet vielä tekemättä. Aika on iltaisin kortilla, 2 tuntia meni tänään yhden ikkunan valmiiksi tekemiseen.

   Poista

Kiitos kommenteista :)