torstai 8. elokuuta 2013

Löytöjä pihakirpparilta

Minua ei saisi viedä minkäänlaiselle kirpparille, ei ainakaan sellaiselle missä myydään astioita tai mitään muuta vastaavaa. Aina löytyy jotain ostettavaa vaikka oikeaa tarvetta ei ole.

Tällä kertaa kolmesta tavarasta yhdelle oli tarve. Aikaisin viime keväänä löysin vihdoin itselleni pitkän etsinnän jälkeen puuliesikäyttöön sopivan teekannun. Siis vanhan kahvipannun joka olisi vaatimukseni täyttävä. Tuo täytti muuten, mutta oli reilun kokoinen. Ihan ok silloin kun tarkoitus on keittää pannullinen teetä. Pihakirppikseltä löysin sille pikkusiskon, pannu yhden teekupillisen keittoa varten. Aika sievä vai mitä? Pikkusiskon takana on isosiskonsa, eli se suurempi pannu.
 Toinen kolmesta esineestä oli pieni hopeinen leikkelehaarukka. Leimojen mukaan Kultakeskuksen Romanssi-mallistoa vuodelta 1973. Ai mihin käyttöön? Keksikääs te kun en tiedä itsekään. Tämä vain tuli niin kivasti kaupan päälle pannun ja kolmannen esineen kanssa.
 Kolmas esine, jalallinen vati nyt vaan huusi minulle, että haluan muuttaa teille. Vati oli tahmainen, pölyinen ja aivan kellertävä väriltään kun ostin sen. Kotona lykkäsin vadin rohkeasti astianpesukoneeseen ja se kesti rankan pesun urheasti ja ehjänä.
 Toisaiseksi hieman vino vati saa toimia lajinsa edustajana salin kaapin päällä. Tässä sanoisin, että rujous on kauneutta.
Löysin minä aivan fantastisen valaisimenkin, mutta se tulee siskoni uuteen kotiin. Kysäisen luvan valaisimen kuvaamiseen ja esittelemiseen blogissa kunhan se on paikoillaan.

Ja koska tykkään itsekin tietää mitä muiden kirpparilöydöt maksaa, laitan tähän omien löytöjeni hinnat.
Kahvipannu, vati ja haarukka yhteensä 10e.

7 kommenttia:

 1. Hienoja ostoksia olet tehnyt, erikoisesti tykkään siitä kahvipannusta - kelpais mullekin.

  Sitä leikkelehaarukkaa käyttäisin esim. leikkelemakkaroiden tai höylättyjen juustonsiivujen ottimeksi - ainakin silloin kun on ruokavieraita. Tokko tulisi otettua esille oman väen käyttöön.
  Siis ottimeksi siivutetuille ruoka-aineksille.

  -MUR-MUR-

  ps. Ei ollut muuten ostokset hinnalla pilattuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvipannu oli mukava löytö ja todella hyväkuntoinen. Sillä keittelee talvella teevettä ihan ilokseen. Kannu on vieläpä kotimaista tuotantoa.

   Mulla on leikkelehaarukalle yksi käyttötapa lisää, vaikka käytetään sitä leikkeleisiin ja juustoihin kun on vieraita. Mutta arkena syön joskus iltapalaksi leipäjuustokuutiota lakkahillolla, ja ne kuutiot syön sievästi leikkelehaarukalla. On just sopiva siihen tarkoitukseen.

   Poista
 2. Oi, edullisia löytöjä! Meillä on tuota romanssi-sarjaa ainakin jälkiruokalusikat, se on kaunista.
  Miten on muuten elo Indiedaysilla lähtenyt sujumaan? Mullekkin tuli sähköpostiin tuosta kyselyä mutta päätöksiä suuntaan tai toiseen ei ole tehty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle romanssi-sarja oli ihan uusi tuttavuus, on kyllä kaunis kun netistä katselin muidenkin osien kuvia.
   Toistaiseksi tämä on sujunut kai hyvin, yläbannerissa jyllää mainoa ja sivussa on maininta yhteisöstä. Eli kovin vähän muuttui :))

   Poista
 3. tosi upeita löytöjä ja just sen takia mullaki tulee kirpparit pengottua perusteellisesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piha- ja kotikirpparit saattaa olla melkoisia aarreaittoja.

   Poista

Kiitos kommenteista :)