keskiviikko 28. elokuuta 2013

Viimeisiä

Puutarhassa vietetään viimeisten kukkijoiden viikkoja ellei jopa viimeistä viikkoa. Kukkapenkkien ja muun puutarhan yleisilme on silti jo syksyisen ränsistynyt ensimmäisten keltaisten ja ruskeiden lehtien vallatessa maisemaa.

Ekan kuvan kukat nyt ei ihan liity puutarhan kukkapenkkeihin, mutta huomasin tänään miten kauniin mummolamaisilta eteläpäädyn ikkuna näyttää pelakuiden kukkiessa. Pelakuuraukat joutuivat viettämään koko kauniin kesän salissa evakossa lasikuistiremontin takia. Viettävät muuten todennäköisesti ensi kesänkin jos remontti jatkuu sisätilojen osalta.
 Etupihan paraatipenkissä löytyy odotettu kukkija, hortensia. Taimen ostin parin sentin nysänä viime vuoden keväänä, mutta niin se vain kasvoi ja kukki tänä kesänä ensimmäistä kertaa yhdellä kukalla. Posliinikukan siemenet itivät kiitettävästi ja täyttävät tyhjää koloa johon toivon akileijan ja sormustinkukan leviämistä.
 Samaisessa penkissä kukkii myös syysvuokko jonka hankin keväällä Türista. Vähän pinkimpää kukkaa odotin, mutta kyllä tämäkin kelpaa. Vaaleanpunainenkin on tämän kukkapenkin värejä.
Siinäpä ne kukkijat, vähäistä on. Huomenna yritän ehtiä laittaa kuvia luumulehdon tilasta joka on alennusta pahempi. Lehto on täysin vaiheessa ja jätin rikkojen myrkyttämisen suosiolla kevääseen, käsin niitä ei kitke millään sisulla. Mutta yksi yllättäjä siellä on, odottakaas kun näette!

3 kommenttia:

 1. Ihanaa kukintaa ja varsin suloinen ikkuna toden totta! Eivätköhän ne hyvin tuolla viihdy :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuut ovat viihtyneet sisällä yllätän hyvin, paremmin kuin odotin. Ehkä se on auttanut, että ovat etelänpuoleisella ikkunalla ja kesä on ollut lämmin.

   Poista
 2. ihana ikkuna tosiaan <3
  Tuo hortensia on aivan mahtava kukka,ihailen itse monta kertaa naapurin kukka-penkissä kukkivaa vaalean-punaista sellaista:)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)