maanantai 19. elokuuta 2013

Kaikkea se puutarha teettää

Laskuista tulevat tyhjät kirjekuoret on tarpeellisia kun kerään puutarhan satoa talteen. Ei ne ihan sovi porkkanoille ja perunalle, mutta pienen pienten mustien siementen keruuseen ovat käyttökelposia. Käytön jälkeen kelpaavat vielä paperinkeräykseenkin.

Siemeniä on omassakin pihassa, mutta kuten te muut puutarhaihmiset tiedätte, että kasvinhimo saa aikaan kaikenlaista. Tällä kertaa piti ottaa ihan melkein salaa siemeniä Lidlin ruusupuskissa rikkana kasvavasta hennon vaalean liilasta akileijasta. Sellaista kun minulla ei vielä ole. Koko loppukesän olen odotellut milloin kukinta vaihtuu korjuukuntoisiin siemeniin. Mies ei oikein ymmärtänyt puuhani, vaan hipsi autolle tavallista reippaammin minun napsiessa siemenkotia talteen.
Viikonloppuna aion käydä varkaissa siskon akileijoissa. Hänen uudessa kodissaan näytti kasvavan aivan ihanaa kerrottua vaaleanpunaista ikivanhaa lajiketta olevaa akileijaa jota sitäkään minulla ei vielä ole. Pitäkäähän peukkuja että kaikkia taimia siemenineen ei ole tallottu remontin tiimellyksessä.

9 kommenttia:

 1. Minun täytyy ottaa myös akileijoistani simenet talteen! Sinulta saadut siemenet ovat itäneet ja odottavat jo kovasti maahan istutusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että itivät. Meillä tumman liila Huovilan puistosta ostettu akileija on levinnyt vallan mahdottomasti. Taimiakin olisi jos joku haluaa.

   Poista
 2. Mä niin nauroin mielikuvaa perunoita pullottavista kirjeistä :D :D :D

  VastaaPoista
 3. :) tuohan on vanhan ajan tyyli lisätä kukka-penkkiin uusia kukkasia ;)

  VastaaPoista
 4. Voi hyvä kun muistutit. Ystävän pihassa oli kaunis valkoinen akileija ja minun pitikin siitä hakea siemenet talteen. Omassa pihassa oli edelliskesänä tosi kaunis kerrottu sininen jonka sisimmät terälehdet olivat valkoisia. Tänä kesänä se ei kukkinutkaan :( Jospa vaikka lepäsi yhden kesän.

  Haluaisitko tehdä vaihtokauppaa? Minulta tulee mahtavaa pioniunikon siementä jossa paljon risteymää. On kerrottuja ja kertaamattomia, hapsureunaisia ja sileitä, yksi ja kaksivärisiä :) Yllärisiemeniä kun ovat risteytyneet ihan villisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kerrottu sininen kuulostaa upealta!

   Tehdään vain vaihtarit, laita sähköpostia. Pioniunikkoa minulla on, mutta lisä ei ole varmaan pahitteeksi.

   Poista
 5. Sait minut innostumaan samaan, kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)