tiistai 21. huhtikuuta 2009

Puuhailua puutarhassa.

Tämä päivä käytettiin haravoimiseen. Viime syksynä jäi suurin osa lehdistä maahan, osin laiskuutta, osin säiden takia, lumien alta kun on aika vaikea haravoida. Homma oli edessä nyt keväällä. Piha ei ole haravoitu päivässä, eikä kahdessakaan, mutta pikkuhiljaa on voinut jo aloitella kuivemmista paikoista.

Kummityttö työn touhussa, piti saada aikuisten harava. Taustalla näkyy komea kuusiaitamme jonka on annettu kasvaa rauhassa. Aita on pohjoiseen ja suojaa kyllä tehokkaasti koko pihaa. Kuopus teki hommia täysillä, haravasta puuttuu muutama piikki mutta ei haitannut menoa. Puutarhaan tarvitseekin hankkia pari uutta lasten haravaa, voikukkarautaa ja vaikka mitä hajonneiden tilalle. Kaksi uutta metalliharavaa aikuisille ehdin jo hankkia, mutta taidan ostaa vielä Fiskarsin muovisenkin, edellinen on sekin rikki.

10-vuotiaskin osallistui talkoisiin kun kaivettiin navetan uumenista moottorivoimia avuksi. Puista tulee lehtiä niin paljon, että kottikärryillä niiden pois kuskaamiseen menee ikuisuus. Kuopus on ottanut jo oman paikkansa valmiiksi, mukaan pitää päästä kun iskä kippaa lehdet navetan taakse.
Tänään tarkistin koko pihapiirin myyrävaurioista. Sain luvuksi 0!!!!!!! Ilmeisesti kolme kissaa ovat hoitaneet hommansa eikä myyrät ole päässeet mellastamaan. Kaikki istutukset + luonnonkasvit ovat saaneet olla rauhassa vesi- ja peltomyyriltä. Aikaisempina vuosina vaurioita on ollut ja lumien alta on paljastunut käytäviä vaikka millä mitalla. Uudet omenapuut oli ainoat jotka varsinaisesti suojattiin.


6 kommenttia:

 1. Kuulostaa isolta urakalta! Onneksi meidän rivaripihalla päästään aika helpolla..

  Kuopus on niin työn tohussa ja varmasti innolla pikku-traktorin selässä ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa suloisia pieniä haravoijia!
  Ja tuo edeltävän postauksen matto on hieno! Hauskaa, että välillä sitä onnistuu tekemään tuollaisia löytöjä. Ihana on tuo senkkikin (?), joka vilahtaa kuvissa.

  VastaaPoista
 3. Mä oon kans haravoinut jo, meillä tosin haravoitiin jo syksylläkin, mutta tykkään et haraan pihan keväälläkin.
  Meillä kyllä pikkuruinen piha, verrattuna teidän pihaan, uskoisin :)

  Meillä oli myyrät syöneet pensasaitaa ja kukkasipuleita. Toivottavasti pensaat eivät ottaneet kovasti itseensä :/

  VastaaPoista
 4. Vauhtivekaroidn äiti: Urakka on iso, mutta haravointi on lempipuuhia puutarhassa.

  Tuula: Kuvassa vilahtaa vaatekaappi, on aikas upea, mutta siit juttua sitten joskus makuuhuoneen yhteydessä :)

  Marika: Varsinaista pihaa on noin 4000m2, vaikea arvioida, mutta kyllä sitä riittää :)

  VastaaPoista
 5. Hui! Varovasti, ystäväperheen mies sairasti äskettäin liiterin kevätsavotan jälkeen kammottavan voimattomaksi vetäneen ja piiiitkään kestäneen myyräkuumeen!

  Mukavia kevätpäiviä, ja kiitos antoisasta blogista!

  VastaaPoista
 6. Kaneli: Myyräkuumeen vaara on tietysti aina olemassa, eikä näissä oloissa aina edes vältettävissä. Itse olen sairastanut sen aika rajuna kun olin lapsi, olin sairaalahoidossa. Omilta lapsilta sen haluaisi kyllä välttää.
  Mukava kuulla että viihdyt blogiani lukemassa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)