sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Löytö vintiltä!

Meidän vintiltä ei löydy enää mitään suurta, kuten huonekaluja, mattoja tai ryijyjä. Löytyypähän vaan kaikkea pientä kivaa eristeiden seasta. Hauskinta koko hommassa on se, että joka kerta vintillä käydessä silmiin osuu jotain mitä siellä ei ole ennen nähnyt. Liikutteleekohan joku niitä tavaroita siellä?
Tämä pullokaunotar osui silmiin tänään kun hain vintiltä kummitytön leikkeihin nuken sänkyä. Aivan ihanan pullo, korkeutta n. 10cm ja mukana alkuperäinen lasikorkki. Pullon pohjalla oli vahvasti yskänlääkkeelle tuoksuvaa ainetta, ne lähti onneksi pesulla pois. Etikettiä ei enää ollut. Olihan tämä poimittava kokoelmiin :)
Samaan syssyyn nappasin nämä siitä vintin lattialta, tasan varmasti eivät nämäkään ole siinä ennen olleet. Aivan ehkä Jouluterveydys vuodelta 1946, sekatavaraliikkeen hintaluettelo vuodelta 1906 ja paras viimeisenä:

tyhjä veroilmoitus 1940-luvulta. Hmm. aika mielenkiintoista, sillä veroilmoitukseen on pitänyt merkitä jopa liinavaatteet ja pitovaatteet. Seinäkellotkin ovat olleet ilmoitettavia. Jos tälläinen pitäisi nykyään täyttää, sais Suomen kaikki työttömät palkata hommiin verokarhulle, eikä silti luetteloita ehtisi kaikkia lukea :) No, meillä ei ainakaan olisi yhtään flyygeliä!4 kommenttia:

 1. No just joo... Onkohan kaikki täyttäneet tuon???
  ;)

  VastaaPoista
 2. Oi, kaikki kirjatkin on pitänyt ilmoittaa. Ja onko sormukset sileitä vai ei...
  Kukahan tuonkin on aikoinaan keksinyt??

  VastaaPoista
 3. Ihana pullo!! Mahtavia löytöjä oletkin tehnyt! :)
  -Johanna-

  VastaaPoista
 4. oi mitä löytöjä!!!
  Meidän mökki on tooosi vanha, siellä on vintin lattialautojen päällä vanhoja sanomalehtiä eristeenä ja siinä päällä jotain mattoja.. joskus lueskelen niitä lehtiä siellä.. ihania vanhoja juttuja <3

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)