perjantai 3. huhtikuuta 2009

Kotimaista lapsityövoimaa.

Käytetäänkö teillä lapsityövoimaa? Meillä käytetään. Helpoiten sitä saa palkattua remonttihommiin, huonoiten siivoukseen. Täällä piisaa aina vapaaehtoisia remonttireiskoja, ihan ruokapalkalla. Nuorin vielä pyyhkii pölyjä yms, mutta isommat ovat jo vaatimassa rahaa. Joistan hommista sitä saakin, kuten puiden kannosta ja pihatöistä, mutta oman huoneen siivous nyt vaan kuuluu tehdä ilman eri korvausta. Omat pyykit pitää tuoda kodinhoitohuoneeseen ja vaatteet laittaa kaappiin. Myös astianpesukoneen tyhjennys on isompien hommaa, ainakin joskus. Lisäksi huolehtivat kissoista ja gerbiileistä. 10-vuotias on tehnyt itsekseen lähes kaikki lumityöt tänä vuonna.
Ylemmässä kuvassa puretaan vanhimman pojan huoneen lattiaa. Kaikki kolme remppa-apulaista mukana, pienin haki jalassa olevien reinojen lisäksi vielä varmuuden vuoksi pipon, aurikolasit ja lapaset. Kyllä noilla varuisteilla onnistuu homma kuin homma!

Vuosi sitten samaisesta huoneesta purettiin kiinteät komerot pois, riitti silloinkin apulaisia. Kyseinen huone on ollut nyt jo monta viikkoa työn alla, odottelee isännän isnpiraatiota ja aikaa. Minä olisin jo miettimässä tapetteja, väreja ja verhoja, mutta tietoa ei ole milloin ollaan huoneen kanssa niin pitkällä.

Muutama päivä sitten löysin kuopuksen kanssa leikkiastioita ja ruokia kierrätyskeskuksesta. Apulainen sai itse tiskata ne. Hyvin onnistui vaikka ei tätä taida olla edes ennen tehnyt.1 kommentti:

  1. Joo käytetään. ;)
    Minulla on kanssa vähän tuo periaate että tietyt jutut tehdään ilman "palkkaa", yhdessä tässä kodissa asutaan ja siivous kuuluu automaattisesti kaikille.
    Tietty sellaset ekstrahommat on asia erikseen. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)