sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Kevätmessut 2023

 * Lippu saatu Messukeskukselta

Kevät ja Kevätmessut kuuluvat olennaisesti yhteen, taitaa olla jo aika mones kevät peräkkäin kun käyn messuilla. Tällä kertaa tykkäsin enemmän kuin viimeksi. Ihmisiä oli paljon, se vähän häiritsi messukokemusta, mutta parempi niin kuin, että väkeä ei olisi ollut. Ja muista syistä jouduin valitsemaan messujen kiireisimmän ajankohdan eli aamupäivän, iltapäivästä on väljempää.

Messujen jouluruusupuskat olivat mahtavia.
Perennoja oli muutamalla osastolla myynnissä. Löytyi myös yrttejä ja aiempia vuosia enemmän huonekasveja. Itse asiassa huonekasvit taitavat olla nyt se nouseva trendi. Niitä myyvissä pisteissä kävi kova kuhina ja pistokas jo toinenkin päätyi uuteen kotiin.
Nuppu Print Company oli tuonut myyntiin ihanuuksia puutarha- ja kasvikuoseilla. Suorastaan harmi, ettei nyt ollut millekään tarvetta.
Keudan osasto ei petä mikään vuosi.
Sisällä hallissa kirsikkapuut kukkivat kilpaa tulppaanien ja muiden kasvien kanssa.
No mitäs sitten sattuikaan silmiini. Puutarhanikkarit myi Austin-ruusuja. Voi ah ja voih ja vieläpä vaikka mitä lajikkeita. Tein valintaa pitkään ja huolella, kävin jopa välillä kiertämässä lisää hallia ja palasin takaisin.
Valintani oli keltainen 'Pilgrim' eli 'Auswalker'. Ja ihan vain siksi, koska siitä on ollut Sailan blogissa upeita kuvia. Toivotaan ruusulle pitkää ikää puutarhassani. Ruusun tuleva paikka on vielä avoin, se pitää harkita huolella.
Muistatteko viime vuoden kovan pettymykseni hollantilaisen kauppiaan juurakkomyyntiin. Sekä lupiinit, että päivänliljat olivat kaikki väärää väriä. No minäpä tein reklamaation, kerroin miten oli käynyt ja sen, että eipä tuntunut kivalta. Heti tarjottiin uusia taimia tilalle. No en jaksanut alkaa vääntämään rahat takaisin puhetta, koska kuittiakaan ei ollut ja palautettavia kasveja. Niinpä salin pöydällä nököttää nyt uudet keltaiset lupiinit ja päivänliljoja joiden pitäisi olla lajiketta 'Forty Second Street'. Ihme jos ovat oikeaa lajiketta.

Kaikkiaan kivat messut, tänään ehtii vielä käydä vaikka äänestysreissun yhteydessä.


10 kommenttia:

 1. Todellakin mukavalta näyttää kuvienkin perusteella!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti ovat oikeaa lajiketta nuo sinun uudet juurakot. Minulla olivat myös väärää väriä ja sain seuraavana vuonna uudet , no eri väriä olivat nekin mutta parempaa vaihtoehtoa kuitenkin kuin ensimmäiset. En tiedä auttaisiko se jos saisi juurakot uudesta laatikosta alta,asiakkaat niitä myös sekottavat. Tänä vuonna en päässyt Turkuun messuille,pienethän ne ovat mutta piristys kevääseen ovat olleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että on oikeaa lajiketta. Enää on tuohon lottoon lähde. Puutarhamyymälästä saa paremmin sitä mitä on ostanut.

   Poista
 3. Monet messut minäkin olen kiertänyt, mutta koronatauon (viime vuonna en messuille ehtinyt) jälkeen oli jotenkin erityisen kiva katsella kaikkea kaunista.
  Huomasin saman eli huonekasveja oli entistä enemmän tarjolla. Pilgrim Austin-ruusu on taatusti hyvä valinta. Toivotan ruusullesi loistavaa kukintaa ja pitkää ikää.
  Hyvä, että reklamoit juurakoista. Kunpa nyt olisi oikeita värejä ettei tarvitse kokeilla sitä "kolmas kerta toden sanoo" -lausahdusta.
  Nuppu Print Companylla on myös verkkomyynti. Messuilla osasto oli kovin täynnä ihmisiä, joten netissä sain rauhassa katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli käydä messuilla. Vähän harmitti, että olen niin tumpelo huonekasvien kanssa. Nupulla oli kaikenlaista ihanaa, tungosta oli niin, että kuvankin ottaminen oli hankalaa.

   Poista
 4. Lauantaina messut olivat niin täynnä väkeä, etten nähnyt siellä oikein mitään. Joitain juurakoita olisin halunnut ostaa, muttei niihin päässyt lähellekään. Viime vuonna oli paljon väljempää. Taidan tulevaisuudessa jättää väliin, jos on yhtä ahdasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todella paljon porukkaa, monta juttua jäi minultakin katsomatta tungoksen takia. Ensi vuonna jos menen, niin valitsen muun päivän ja ajan kuin lauantain aamupäivän.

   Poista
 5. No olipa todellakin mahtavat jouluruusupuskat! Ihan huikean näköisiä! Toivottavasti juurakkolotossa olisi nyt sattunut oikeat tai ainakin muuten mieluisat lajikkeet. Aurinkoista huhtikuuta!

  VastaaPoista
 6. Oi että! Ihanaa, että menit messuille ja löysit oman Austin-ruusun. The Pilgrim on tosiaan ollut erittäin kestävä ja roteva. Selvitykseni mukaan se onkin yksi terveimmistä ja terhakoimmista. Olen leikannut sitä keväällä vähän liian kevyesti, aina jonkun ison silmun yläpuolelta, mutta kun ne silmut ovat olleet metrin korkeudella. Niinpä se kasvoi viime kesänä minun korkuisekseni! Tänä keväänä pitää leikata se alempaa. Kasvuvoimaa sillä näköjään riittää.

  VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)