keskiviikko 29. maaliskuuta 2023

Omavaraistelua kaupunkipihalla

 Sain arvostelukappaleen Tiiu Kukkasjärven kirjoittamasta Omavaraistelua kaupunkipihalla-kirjasta. Tiiu kirjoittaa suosittua Puutarhahetki-blogia joten kirjan kuvat ja kirjoitustyyli oli minulle jo sieltä tuttua.

Mielenkiinnolla luin kirjan sillä vaikka asumme maalla, on omavaraisuutemme silti enemmän astetta kaupunkilaispiha. 
Sisällysluettelosta ja jo sen alkuosasta käy ilmi kirjan laajuus ja kattavuus. Omavaraisuutta käydään läpi hyvinkin tarkasti ja jopa mehiläistarhauksen ja oman kanalan pidosta kasvimaahan. Eikä unohdettu ole luonnonkasveja tai yrttejä. 
Tykkäsin kovasti vinkkilaatikoista. Kun aluksi vain selailin kirjaa, kiinnittyi katse heti näihin vinkkilaatikoihin ja luinkin ne ihan ensimmäiseksi.
Vinkkilaatikoiden lisäksi kirjassa on selkeitä taulukoita kuten mm. kylvökalenteri.
Kompostointi ja kaiken mahdollisen puutarhajätteen hyödyntäminen on lähellä sydäntäni. Kompostointiluku oli ilahduttavan laaja ja monipuolinen. Sen taidan lukea vielä uudestaan ajatuksen kanssa.

Kirja on hyvä perusteos/käsikirja kaupunkipihassa aloittelevalle puutarhurille, ohjeita ja vinkkejä monenlaiseen asiaan jossa voi saavuttaa omavaraisuutta.

Tiiu Kukkasjärvi: Omavaraistelua kaupunkipihalla
Readme.fi, Helsinki 239s
ISBN 978-952-373-557-64 kommenttia:

  1. Vinkkiis oli tosiaan monta uutta kokeelemisen arvoosta asiaa.

    VastaaPoista
  2. Suuret kiitokset, Katja, kirjani esittelemisestä! Tästä tuli hyvä mieli.:) Lisään postauksesi linkin blogiini. Kauniita kevätpäiviä!

    VastaaPoista
  3. Samoja huomioita tein minäkin. Tämä on kiva ja tervetullut kirja.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)