tiistai 2. elokuuta 2022

Vielä jaksaa

Avoimet Puutarhat tulee tänä vuonna hieman harmilliseen aikaan oman puutarhani kannalta. Selkeä pääkukinta on ohi. Onneksi on kärhöt, hortensiat ja syysleimut vaikka syysleimuista osa kärsi huomattaviakin talvivaurioita. Niin ja ruusut, ne kukkivat vielä, onneksi olen älynnyt hankkia remontoivia lajikkeita. Toisaalta hyötykasvipuoli onkin sitten ihan eri asemassa koska satokausi on juuri nyt. Kasvihuoneissa on muutakin kuin taimien rääpäleitä.


Ja sitten on kaksi lännenkimikkiä joista vanhempi alkaa olla hyvän kokoinen pensas. Kukintaa ei ole ihan niin paljon kuin parhaimpina vuosina mutta on kuitenkin. Kukkien tuoksu on hyvä, tyynenä iltana sen huomaa selkeimmin.
Heminukkajäkkärä, tykätty tai vihattu. Minä tykkään juuri tässä kohtaa vaikka valtasikin lehtoimikän allensa. Siirsin imikän rippeet toisaalle ja jätin tämän kokonaan helminukkajäkkärälle.
Happomarjojen rikas ja ihmeellinen maailma. Näissä on näköä koko kasvukauden. Tämä on yksi lempipensaitani. Vihreä mutta uudet versot ovat hauskan kirjavat.
Ensimmäiset punahatut kukkivat. Tämän piti olla lajiketta 'Double Decker' mutta eipä taida olla. On muuten luonnossa todella ärtsyn pinkki ja loistaa kauas.
Luonnollisempaa sävyä tarjoilee huisku-unikko. Kukka on vaatimaton, mutta kun niitä on paljon ja venyvät täyteen mittaansa, on vaatimattomuus muuttunut näyttävyydeksi.
Ja ne ihanat liljat. Tämän(kin) nimi on jossain hyvässä jemmassa. Tai on se tuolla kansion välissä tallessa mutta kun kansio on ollut jonkun aikaa järjestelemättä niin en lähtenyt etsimään tietoa siitä runsaasta määrästä irtolipukkeita joita kansion välissä on. 
Ja ei niin ihanat liljat. Kauneus on katsojan silmissä ja valitettavasti minun silmät eivät näe tätä kauniina. Tajusin sentään istuttaa hieman syrjempään enkä paraatipaikalle. Itse ne olisi ostanut mutta tuli jonkun taimitilauksen kylkiäisinä. Nimeä en halua edes tietää. Mutta jos joku haluaa niin sieltä se löytyy samasta paikasta kuin edellisen kuvan liljan nimi.
Eilen melkein itkeä tirautin kun tajusin puutarhassa tapahtuvan näytelmän juonen. Pääskyset kokoontuivat sähkölangoille jättämään tämän kesän jäähyväisiä. Niitä oli yli 40 lintua parhaimmillaan tuossa langalla ja sen ympäristössä lentelemässä. Narskutus oli mahtavaa kuunneltavaa. Ja mukavasti söivät ötököitä puutarhasta pois. Toivottavasti ovat siellä tänäänkin kunhan ehdin puutarhaan, ensin on ohjelmassa pientä keittiön siivousta.

Ai niin, tervetuloa Avoimiin Puutarhoihin sunnuntaina 7.8.2022 klo 12-17. Tuttuun tapaan myös aitan museo on auki ja sisällä talossa on tarjolla kahvia ja makeita leivonnaisia pientä korvausta vastaan. Jako- ja siementaimia on myynnissä euron kappale ja laitoin myös myyntiin pienen erän Barnhavenilta tilattujen siementen kasvatuksesta tulleita esikoita 3€/kpl. Niiden lajike ja väri on yllätys.

Tässä linkki tapahtumasivuille ja Arvilan sivuille jossa ajo-ohje ja yhteystiedot ja tietysti osoite.

8 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä aina nähtävää, vaikka puutarhan pääkukinta olisikin ollut aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun lähtee listaamaan niin löytyyhän sitä vaikka mitä kukkivaakin.

   Poista
 2. Teillä on varmasti paljon katsottavaa kaikkialla puutarhassa, erilaiset istutusalueet, kasvihuone ja arboretum. :)

  VastaaPoista
 3. Voi kumpa olisit lähempänä mutta onnea päiville ja nuo pääskyset sykähdytti nyt minua todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari pääskystä jäi vielä mutta muut muuttivat jo. Toivottavasti ensi keväänä nähdään taas pääskysten kanssa. Tervetuloa käymään puutarhassa jos on joskus Lahden suuntaan asiaa.

   Poista
 4. Hauskat punahatut! Meillä on useampikin punahattu nupullaan, mutta eivät taida ehtiä avata yhtäkään kukkaa ennen sunnuntaita. Liian pilvistä ja sateista on ollut, aurinko olisi tehnyt terää monelle muullekin kasville. Onpa kyllä jännän värinen lilja. Varmasti jakaa mielipiteitä :D
  Teillä on niin laaja pihapiiri ja kaikkea muutakin nähtävää, että varmasti jää vierailijoille hyvä mieli. Tsempit viimeisiin valmisteluihin ja mukavan runsasta kävijämäärää sunnuntaina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on osa punahatuista vasta nupuillaan, ehkä syyskuussa kukkivat. Lilja on joo, aika jännä :D

   Poista

Kiitos kommenteista :)