sunnuntai 7. elokuuta 2022

Avoimet Puutarhat 2022 suosikit

 Kiitos kaikille ihanille puutarhavieraille jotka vierailitte tänään puutarhassamme Avoimet Puutarhat 2022 tapahtumassa. Ihana jutella kasvien elämästä ja käyttäytymisestä, verrata kokemuksia, jakaa ideoita ja vain ihastella kaikin aistein puutarhaa.

Yksi eniten kysyttyjä kasveja oli huisku-unikko. Sen paras kukkimisaika on juuri nyt. 

Yhden vieraan mukana huisku-unikon kukat ovat kuin pitsiä ja siltä se näyttääkin kauempaa katsottuna.
Myös lehtimuoto on kaunis. Taimia kyseltiin kovasti mutta tänä vuonna niitä ei ollut yhtään.
Toiseksi kysytyin oli tämä ystävältä saatu kasvi joka on ilmeisesti jokin maruna. Kuulemma kuin kuusimetsä miniatyyrikoossa. Tykkään itsekin marunan harmaasta väristä todella paljon. Ja marunan pitää kasvaa juuri kuten se tuossa kasvaa, isona yhtenäisenä alueena.
Kolmas ihastuksen kohde olivat salkoruusut ja etenkin tämä kerrottu vaaleanpunainen kermakakku-unelma. No onhan se melkoinen söpöyden ylistys.
Tuoksutelluin kukka oli tuoksuherne. Siinä on ollut tänä kesänä todella voimakas ja hyvä tuoksu. Jatkossakin kasvatan tuoksuherneen maassa ja oikein voimakkaasti lannoitetussa, näköjään viihtyy sellaisessa parhaiten.

Nyt on onnellisen väsynyt olo. Huomenna alkaa työt ja yritän tässä keräillä voimia kasaan. Työpuhelinkin pitäisi löytää jostain ja laittaa latautumaan, viiteen viikkoon en ole edes miettinyt sellaisen laitteen olemassaoloa.



17 kommenttia:

  1. Kiersin 5 puutarhaa ja harmi että en huomannut sinun paratiisia. Terv. T-R

    VastaaPoista
  2. Mahtava tapahtumapäivä! Salkoruusu-kuva sykähdyttää erityisesti ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kerrottu on ihana, kuin kerrostettu hattara.

      Poista
  3. Joka puutarhasta löytyy ne omat jutut, mitkä herättävät kävijöissä kiinnostusta. Tuo maruna tosiaan näyttää vanhalta kuusikolta yläviistosta katsottuna. Hieno! Meillä tuoksuteltiin myös tuoksuherneitä, vaikka ne eivät yhtä komeassa kukassa olekaan kuin nuo sinun. Kuulostaa siltä, että teilläkin oli oikein onnistunut päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on ja hauskasti ne kiinnostusta herättävät vaihtelee vuosittain aina sen mukana mikä juuri sillä hetkellä kukkii. Eräs vieras oli kiinnostunut pioneista mutta eipä niissä oikein ole mainittavaa tähän aikaan vuodesta. Oli oikein onnistunut päivä.

      Poista
  4. Varmasti kiva ja antoisa tapahtumapäivä. Upea salkoruusu. ❤️

    VastaaPoista
  5. Varmasti oli onnistunut päivä. Tuoksuhernekasvustosi on kerrassaan upea. Enkä yhtään ihmettele, että kermakakku-salkoruusu keräsi katseita.

    VastaaPoista
  6. Toivottavasti työpuhelin löytyi. Ilman sitä on jotenkin vaikea enää tehdä töitä. Kuulostaa, että teillä kävi taas paljon vieraita. Ihanaa, että esittelet nämä kasvit, jotka eniten kävijöitä ihastutti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löytyi se työkassin pohjalta ja muistin jopa työkoneen salasanan. Siitä se arki taas alkaa. Vähän plääh olo mutta alkaa sujua kunhan vähän tottuu.

      Poista
  7. Sinullahan oli ihan loman loppuhuipennus. Jälleen kerran haaveilin paikalle pääsystä. No viikonlopun työvuorot olikin sitten karusti yövuoroja, niin eipä siinä mitään hupimatkailua enää harrasteta lisäksi. Ja sunnuntaiaamun työvuoron jälkeen sitten teinkin positiivisen tuloksen. Pikkuveli vitsaili, että kyllähän se Syrkänmummo taas kesälomallekin pääsi. Loma tosiaan, kun ei raato nouse sägystä.
    Mutta voimia, intoa ja terveyttä sinulle arjen haasteisiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä, toivottavasti tauti on nopeasti ja vähällä ohi. Pari kertaa olen vuoden sisään ajanut Kangasniemen kautta siskolle tai kotiin. Olet ollut silloin mielessäni mutta en ole tohtinut tulla poikkeamaan. On muuten aika kiva reitti ajella Lahdesta Pohjois-Savoon.

      Poista
  8. Hyvä, että oli taas onnistunu päivä! Huisku-unikko näyttää tosiaan pitsiltä. Hianosti kukkiva hajuhernesaita. Hyvää tyäviikkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli oikein mukava päivä. Huisku-unikko on hauska kasvi.

      Poista

Kiitos kommenteista :)