tiistai 9. elokuuta 2022

Jatkopala etenee

 Yläpihan jatkopala eteni viikonloppuna huimaa kyytiä kun halusimme sen näyttävän sunnuntain vieraiden silmissä enemmän uudelta alueelta kuin räjäytystyömaalta.

Taas tarvittiin konevoimaa. Suuret lahotukit siirtyivät traktorin avulla helposti ja nopeasti.
Koivut tulivat suurempaan istutusalueeseen. Keskellä oleva "väylä" on tulevaa nurmikkoa. Jos ehdimme, kylvetään siihen nurmikko vielä tässä elokuussa. Istutusalueiden varsinainen teko jäänee ensi vuoteen, nyt niille kasattiin kaikki heinä ja muu "ryönä" mikä tuli aluetta myllätessä. Sinne maatuvat kunhan alue peitetään.
Kuvasta ei näy, mutta koivutukit ovat valtavan kokoisia. Ne ovat alunperin vanhimman pojan pihasta josta kaadettiin parisen vuotta sitten järkyttävän suuri ja totaalisen laho koivu.
Kuusirungot päätyivät metsän reunaan. Vasemman puoleinen on kahden puun välissä, koivun ja männyn. Kokeilen laittaa rungon taakse virginianpihdan taimia jotka hankin vuosi sitten Mustilan arboretumista. Ne eivät maksaneet montaa euroa jos kokeilu menee mönkään. Oikeanpuoleisen rungon taakse harkitsen alppiruusua tai kahta. Siinä on monttu jota aloin jo täyttää lahopuulla, kävyillä ja haravoiduilla havunneulasilla. Suuren kiven vierestä tulee toinen kulkureitti alppiruusumetsikköön joka on tuon oikealla olevan kuusen takana.
Tältä näyttää talolta päin, taustalla näkyy pihatien toisella puolella oleva arboretum. Nurmikkoa tulee ehkä enemmän kuin suunnittelin mutta sitä on helppo poistaa tarvittaessa. Isoja kantoja oli suunnitelmissa, mutta niitä ei tarvita koska nuo rungot ovat suuria. Kiviä siirrän paikoilleen pikkuhiljaa sitä mukaa kun saan voimaa ja inspiraatiota, osan kanssa tarvitsen vahvempaa apua.

Muitakin kasvivalintoja olen lyönyt jo lukkoon mutta niistä lisää kunhan alue joskus etenee.


4 kommenttia:

 1. Kekseliästä ja kivalta näyttää, tuon voi jo hyvin kuvitella valmiiksi. Teillä oli jälleen upea päivä ja uskon hyvin, että kaikille kävijöille riittää kiinnostavaa katseltavaa, vaikka olisivat olleet paikalla viime vuonnakin. Niin paljon olette saaneet aikaan vuodessa uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntai oli ihana päivä, vieläkin muistelen lämmöllä vieraiden mukavia kommentteja.

   Poista
 2. Sookki möyriny viimmeaikoona enemmän tuala tiän toisella pualella. Vaihtelu virkistää :) Tua pualivalamis alue jäi varmasti monen miälehen ja kutsuu jatkos uusintavisiitille, monen muun miälenkiintoosen projektin lisäksi. Hyvät suunnitelmat jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olen, vihdoinkin yläpiha tulee kuntoon, on se monta vuotta ollutkin mielessä. Tänään mies poisti vielä pari kiveä ja kylvi nurmikon. Toivon, että valmista olisi ensi vuodeksi, moni jäi varmasti miettimään miltä näyttää valmiina kuten arvelit.

   Poista

Kiitos kommenteista :)